Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Οκτ 2021
Auto-Moto

Τα νέα Citroën C4 Picasso & Grand C4 Picasso στην Ελληνική αγορά


Η έλευση των νέων Citroën C4 Picasso & Grand C4 Picasso επιβεβαιώνουν την προσήλωση της μάρκας στην εξέλιξη αυτοκινήτων που ανατρέπουν τα δεδομένα, χάρη στον προηγμένο σχεδιασμό τους και τις λύσεις υψηλής τεχνολογίας που αυτά φέρουν. Βασιζόμενα στη φιλοσοφία των επιτυχημένων μοντέλων της σειράς Picasso, τα νέα μικρομεσαία πολυμορφικά μοντέλα ξεκινούν την πορεία τους στην Ελληνική αγορά ξεχωρίζοντας χάρη…στο δυναμικό σχεδιασμό.
Στιβαρές, εκφραστικές γραμμές και στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα πρόσφατα φουτουριστικά πρωτότυπα της μάρκας χαρακτηρίζουν το νέο μοντέλο. Οι σχεδιαστές εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους παρείχε η εφαρμογή του νέου πλαισίου, δημιουργώντας νέες φόρμες που χαρακτηρίζονται από τους κοντούς προβόλους, το αρκετά χαμηλότερο ύψος του πατώματος (-20χλστ.), καθώς και τα σημαντικά φαρδύτερα μετατρόχια (+82χλστ. εμπρός, +31χλστ. πίσω), στοιχεία που χαρίζουν ιδιαίτερα δυναμικές αναλογίες. Εμπρός οι τρεις ομάδες φωτιστικών σωμάτων αποτελούν ακόμα μια πρωτοτυπία που προβάλει τον τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Τα νέα Citroën C4 Picasso & Grand C4 Picasso, είναι τα πρώτα μοντέλα που επωφελούνται από τη νέα πλατφόρμα του ομίλου PSA με την ονομασία EMP2 (Efficient Modular Platform 2), η οποία εκτός των άλλων συμβάλει σημαντικά και στη συνολική μείωση του βάρους του νέου μοντέλου (-140 κιλά), στοιχείο το οποίο σε συνδυασμό με την υψηλή αεροδυναμική απόδοση προσφέρει μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομών CO2. Επιπρόσθετα η EMP2 δίνει την δυνατότητα για συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις με τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων.
Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, τα νέα C4 Picasso και Grand C4 Picasso διαθέτουν μεγαλύτερο μεταξόνιο –χαρακτηριστικό που τα τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας- (C4 Picasso: +57mm και Grand C4 Picasso: +112mm), καθώς και μεγαλύτερο όγκο αποσκευών (C4 Picasso: +37lt και Grand C4 Picasso: +69lt).
Έχοντας εντυπωσιάσει ήδη από την πρώτη γενιά τους το κοινό με τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας που παρείχαν, η οικογένεια των Citroën C4 Picasso & Grand C4 Picasso συνεχίζει να συναρπάζει το κοινό με μια σειρά προηγμένων προΪόντικών χαρακτηριστικών.

Ασφάλεια:
Έχοντας αποσπάσει 5 αστέρια από τον οργανισμό Euro NCAP, το νέο C4 Picasso προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας διαθέτοντας:
* ESP με ASR και Hill Assist
* 6 Αερόσακους
* Σύστημα έξυπνου ελέγχου πρόσφυσης
* Προβολείς ομίχλης με cornering light
* Ενεργό περιοριστή και ρυθμιστή ταχύτητας
* Ενεργές ζώνες ασφαλείας
* Σύστημα Επόπτευσης νεκρής γωνίας
* Σύστημα τηλεματικής e-Touch
* Σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας (AFIL)
* Προβολείς Xenon.

Άνεση:
Tο νέο C4 Picasso προσφέρει στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων την κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής 7” μέσω της οποίας πραγματοποιείται ο χειρισμός όλων των λειτουργιών του αυτοκίνήτου: Κλιματισμός, Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, Ηχοσύστημα, Πλοήγηση, Bluetooth κτλ.
Επίσης, ανάλογα με την έκδοση, διατίθεται στον πίνακας οργάνων, η High Definition κεντρική πανοραμική έγχρωμη οθόνη 12″, η οποία ενσωματώνει όλες της πληροφορίες οδήγησης, προσφέροντας παράλληλα και την δυνατότητα προσωπικής διαμόρφωσης και εξατομίκευσης στην εμφάνιση κάθε πληροφορίας.
Ο εξοπλισμός άνεσης και τεχνολογίας περιλαμβάνει επίσης:
* Σύστημα Navigation eMyWay ενσωματωμένο στην οθόνη αφής
* Σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί
* Κάμερα οπισθοπορείας
* Σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος με κάμερα 360ο
* Ηλεκτρικό άνοιγμα πόρτας χώρου αποσκευών
* Ηλεκτρικό χειρόφρενο
* Πλήρως αναδιπλούμενα και ανεξάρτητα καθίσματα πίσω επιβατών
* Πανοραμική οροφή

Related posts