Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Μαΐ 2020
Media

Σβήνουν δάνεια οι δικαστές- Ανοιχτός πόλεμος με τα ξένα funds των πλειστηριασμών

 
Με μια ματιά μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πρωτοσέλιδα αλλά και τα βασικά θέματα όλων της Σαββατιάτικων εφημερίδων.
 
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Σβήνουν δάνεια οι δικαστές – Αποκλειστικό – Ελπίδα να σώσουν το σπίτι τους υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Βασικό θέμα:  Διέγραψαν – για πρώτη φορά – όλο το χρέος άνεργης δανειολήπτριας – Ανοιχτός πόλεμος με τα ξένα funds των πλειστηριασμών.
Άλλα θέματα στην πρώτη σελίδα
Ιντερνετικός τζόγος: Σκάνδαλο με τις εταιρείες ιντερνετικού τζόγου – Έχουν έδρα το εξωτερικό, ανήκουν σε offshore, δηλώνουν ελάχιστα έσοδα, λειτουργούν ανεξέλεγκτα.
Διαπραγμάτευση: Έτοιμος για.. γραβάτα ο Αλέξης – Και υπέρ του ΔΝΤ τώρα – Ψηφίζει και το 2ο πακέτο σκληρών μέτρων και ελπίζει να πάρουμε από τους Ευρωπαίους 10 δις ευρώ.
Μέτρα: 11 νέες περικοπές – φωτιά από τον «κόφτη – Προκρούστη».
Ιδιωτικοποιήσεις: Πουλούν ακόμη και τα πετρέλαια που θα… βγάλουμε – Τα βγάζουν όλα  «στο σφυρί» .
ΣτΕ – Ένστολοι: Αντισυνταγματικός ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων – Ελεγκτικό Συνέδριο για τους Στρατιωτικούς.
Δ. Παπαγγελόπουλος: Ο άνθρωπος για τις δύσκολες αποστολές .
Νέα Δημοκρατία: προβληματισμός και γκρίνιες στη Συγγρού ενώ ο Κυριάκος σχεδιάζει νέα στρατηγική.
Παιδεία: Να μάθουν αραβικά οι δάσκαλοι – «Διαταγή» του υπ. Παιδείας  – Για να συνεννοούνται με τα προσφυγόπουλα.
ΤΑ ΝΕΑ  : Ντόμινο εξελίξεων με τρείς κινήσεις – 1) Τρόϊκα εσωτερικού θα αξιολογεί τους υπουργούς – 2) Συνέδριο διεύρυνσης για τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο – 3) Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για τον ανασχηματισμό .
Βασικό θέμα:  Τρία χαρτιά θα τραβήξει ο Αλέξης Τσίπρας τους επόμενους μήνες χαράσσοντας τη νέα στρατηγική κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στη μετά την πρώτη αξιολόγηση περίοδο διακυβέρνησης: Θα συγκροτήσει σύντομα τρόικα εσωτερικού που θα εποπτεύει τους υπουργούς, θα επιδιώξει συνέδριο διεύρυνσης τον Ιούλιο και επιπλέον θα προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό από τον Σεπτέμβριο και έπειτα. Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κατέληξε στις αποφάσεις του τις τελευταίες ώρες, αφού προηγουμένως ζύγισε τις εισηγήσεις όλων των στενών συνεργατών του.
Κύριο άρθρο:  Τα Νέα στο κύριο άρθρο τους με τίτλο «Πολιτική ερειπίων» αναφέρεται στις επόμενες κυβερνητικές κινήσεις και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Τον Σεπτέμβριο, μετά τα μπάνια του λαού, έρχεται η ώρα του ανασχηματισμού. Για να κάθονται φρόνιμοι όλοι μέχρι τότε. Στην πολιτική περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν οι ανασχηματισμοί. Εξού και δεν αποκλείεται ο Σεπτέμβριος να γίνει Δεκέμβριος και μετά Ιούνιος… Ούτως ή άλλως, το στόρι του τριμήνου συνοψίζεται σε δύο λέξεις: πολιτική ερειπίων.»
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 6 νομοσχέδια κατά της φοροδιαφυγής – Αποκλειστική συνέντευξη του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ιωάννη Δραγασάκη στη «Ν» – 3,7 δις από το  QE της ΕΚΤ μετά τη συμφωνία.
Βασικό θέμα: Ο Ι. Δραγασάκης περιγράφει τη «μάχη» που θα δοθεί κατά του μαύρου χρήματος με ν/σ για: 1.e-συναλλαγές – 2. Πόθεν έσχες – 3. Πολιτικό χρήμα – 4. Καθεστώς προστασίας – 5. Ποινική συνδιαλλαγή – 6. Συντονισμό διωκτικών αρχών.
Η ΑΥΓΗ: Κόφτης – ανάσα στα πλεονάσματα – Στο τραπέζι της συζήτησης για απομείωση του χρέους .
Βασικό θέμα: Αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων με μείωση του πλεονάσματος στο 2% ζητάει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος – Θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες παραχωρήσεις από τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για υψηλές περικοπές, σημειώνει ο Τζακ Λιού (ΗΠΑ) .
Κύριο άρθρο:  Η ΑΥΓΗ στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Κι όμως αλλάζει» μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το αίτημα των Ευρωπαίων πολιτών από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλες χώρες για αλλαγή κατεύθυνσης και δημιουργία ενός νέου οράματος στην Ευρώπη, το ακούν όλο και περισσότεροι ηγέτες και θεσμικοί παράγοντες στην Ευρώπη… Το διακύβευμα δεν είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλη η Ευρώπη. Και ευτυχώς τώρα το καταλαβαίνουν. Αν το επικυρώσουν και τις επόμενες  ημέρες, θα μπορούμε να πούμε ότι η Ευρώπη αλλάζει.» (σελ. 2)
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Διπλό μήνυμα από Στουρνάρα – Ζητεί από Αθήνα και Ε.Ε. λιγότερη λιτότητα, περισσότερες μεταρρυθμίσεις.
Βασικό θέμα:  Μήνυμα προς κυβέρνηση και πιστωτές να διαμορφώσουν ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής από αυτό που περιγράφεται στο νέο μνημόνιο εκπέμπει η Τράπεζα της Ελλάδος. Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι θα πρέπει να μειωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% του ΑΕΠ στο 2%.
Κύριο άρθρο: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Αποτέλεσμα αυταπάτης» αναφέρεται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση της οικονομίας το Α΄ τρίμηνο του έτους και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση έχει βγάλει πλέον τα απαραίτητα συμπεράσματα και δεν θα ξαναπέσει στον φαύλο κύκλο μιας νέας αυταπάτης.».
ΕΘΝΟΣ : Ευρω- σφραγίδα για συμφωνία και δόση – Τα «ψιλά» γράμματα του deal και η εκταμίευση των 11 δις.
Βασικό θέμα: Ο «οδικός χάρτης» για την εφαρμογή των 17 προαπαιτούμενων. Ποιοι έμμεσοι φόροι αυξάνονται το 2016 και ποιοι το 2017 και το 2018. Πώς θα λειτουργήσει ο «κόφτης» για τις δαπάνες.
Κύριο άρθρο:  Το ΕΘΝΟΣ στο κύριο άρθρο του «Γνώμη» με τίτλο «Προς άνοιγμα νέας σελίδας» γράφει για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις  προοπτικές που διαγράφονται και μεταξύ άλλων σημειώνει ότι όλα αυτά «προαναγγέλλουν μια νέα εποχή… με την προϋπόθεση, βεβαίως, η κυβέρνηση θα σχεδιάσει και θα δράσει αποτελεσματικά στην επόμενη μέρα της κρίσης.» .
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ : Χαμηλώστε τον πήχη για το πλεόνασμα – Γ. Στουρνάρας: Ο στόχος του 3,5% δεν εξυπηρετεί την ελάφρυνση του χρέους – Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δρομολογεί θετικές αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Βασικό θέμα:  Μικρότερο «μαξιλάρι» εσόδων στον προϋπολογισμό, μέχρι το όριο του 2%, ζήτησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, για να μπορέσει να ανασάνει η ελληνική οικονομία και να βρει βηματισμό προς την ανάπτυξη.
Κύριο άρθρο:  Η «Εφημερίδα των Συντακτών»  στο κύριο άρθρο της «Άποψη» με τίτλο «Διαμορφώνεται νέα κατάσταση;» αναφέρεται στην θέση Στουρνάρα για πλεόνασμα 2% και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε αν όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας έχουν την έγκριση του Μάριο Ντράγκι, προέδρου της ΕΚΤ. Αν την έχουν, τότε θα πρόκειται για μια εντελώς  καινούργια κατάσταση στην Ευρώπη σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : Οι 60 παγίδες της φορολογικής δήλωσης – Ειδικός οδηγός για «ελαφρύτερο» εκκαθαριστικό.
Βασικό θέμα: Τι πρέπει να προσέξουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και καταθέτες στους προσυμπληρωμένους κωδικούς .
Κύριο άρθρο: Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο κύριο άρθρο του «Θέση» με τίτλο «Η οικονομία σε λήθαργο» μεταξύ άλλων σημειώνει: «Τους επόμενους μήνες θα κριθεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όταν ούτε περιθώρια για διαπραγμάτευση θα υπάρχουν, πλέον, ούτε και περίοδος ανοχής από τους πολίτες. Η οικονομία βρίσκεται σε λήθαργο και δεν μπορεί να προκαλέσει επενδυτικό σοκ. Γι αυτό και οι πιστωτές της χώρας ζήτησαν και τη θέσπιση του «κόφτη» για κάθε ενδεχόμενο.»
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Κόφτης από χθες στις συντάξεις! – Μειώσεις έως και 30%! Παρασκευή και 13 ξεκίνησε ο εφιάλτης του Ασφαλιστικού – Φτώχεια με πλαφόν.
Βασικό θέμα: Περικοπές και στο εφάπαξ για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά. Αναδρομικό «ψαλίδι» (33% έως 45%) στο μέρισμα που καταβάλλει το Μετοχικό Ταμείο στους δημοσίους υπαλλήλους.
Κύριο άρθρο: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο κύριο άρθρο της «Η θέση μας» με τίτλο «Άτσαλο ψάρεμα σε θολά ποτάμια» αναφέρεται στην διαφαινόμενη προσέγγιση της ΝΔ με κινήσεις και πρόσωπα από το χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς και το Ποτάμι και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Αυτή η διόλου τυχαία επιλογή μπορεί να σημάνει τη μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε θολό… παραπόταμο καταστάσεων που εδώ και καιρό έχουν αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό. Απευκταίο…».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Αυτόματος κόφτης»: Ενταγμένος στη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου – Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής αλλάζει χέρια ανάμεσα στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου .
Κύριο άρθρο «Η Άποψή μας»: «Ψύλλος στα άχυρα…»
ΕΣΤΙΑ : Πόλεμος των ΑΟΖ στην Μεσόγειο – Το κρίσιμο ορόσημο του Καστελλόριζου .
Ο ΛΟΓΟΣ : «Συμφωνία» για 10,7 δις – Ταύτιση για πακέτο μέτρων – Εκκρεμότητα για «κόφτη», χρέος .
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : Προς δραχμή, Οικουμενική & επιστροφή του βασιλιά – Δημοσκόπηση κόλαφος για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τι ρόλο θα παίξει ο Στρατός και η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου Κρανιδιώτη.
ΑΓΟΡΑ: : Χαράτσι και στα σταθερά τηλέφωνα – Ειδικό τέλος 5% σε όλους τους συνδρομητές .
Βασικό θέμα:  Ακόμη και τις γραμμές της σταθερής τηλεφωνίας έχει βάλει στο στόχαστρο η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πακέτου των έμμεσων φόρων. Όπως αποκαλύπτει η «Αγορά», στην πρόταση που ενεχειρίσθη στους δανειστές  και υπό τον τίτλο «Τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας» αναφέρεται η επιβολή φόρου 5% σε κάθε σύνδεση με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής η ευρυζωνικής σύνδεσης, με προσδοκώμενα έσοδα 65 εκατ. ευρώ.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ:  Εκλογικός νόμος ανάχωμα στη ΝΔ – Αποκλειστικό: Οι κρίσιμες προβλέψεις και οι ανατροπές.
Βασικό θέμα: Πριμοδοτούνται οι «μικροί», με τον πήχη να πέφτει έως και στο 2% – Στόχος ο «εγκλωβισμός» τους – Καταργείται το μπόνους των 50 εδρών – Ενισχύεται ο δεύτερος μέσω συμμαχιών – Σπάνε οι περιφέρειες – Τελειώνουν οι βουλευτές Επικρατείας – Συνεννοήσεις στο παρασκήνιο με… Περισσό για απλή αναλογική – Οι αλλαγές προωθούνται ενδεχομένως και μέσα στον μήνα – Ποιοι εισηγούνται δημοψήφισμα για το νέο σύστημα.
ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Μαστίγιο (σε υπουργούς)  καρότο (στην κοινωνία) – Το νέο δόγμα Τσίπρα μετά το 3ο Μνημόνιο.
Βασικό θέμα: Αποφασισμένος για στροφή 180ο στην πολιτική που είχε δρομολογήσει μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός – Όλοι οι υπουργοί θα ελέγχονται για την αποτελεσματικότητά τους – Στόχος να δημιουργηθούν οι συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ : «Δαμόκλειος σπάθη» – Ο δημοσιονομικός «κόφτης» θα ενεργοποιείται άμεσα – Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου – Σε πολυετή αυστηρή επιτήρηση η Οικονομία.
Βασικό θέμα: «Παράθυρο» για νέες αυξήσεις σε φόρους και εισφορές – «Ασφάλιστρο κινδύνου» για πιστωτές και αγορές, όποτε υπάρχουν αποκλίσεις – Μέτρα 3% του ΑΕΠ και 18 προαπαιτούμενα με αντάλλαγμα δόση 11 δις ευρώ – Θολό τοπίο για τη ρύθμιση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα – «Καμπανάκι» από ΕΛΣΤΑΤ. Σε ύφεση 0,4% η οικονομία το πρώτο τρίμηνο.
 
 

Related posts