Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 17 Ιουλ 2018
 
 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενουςμετανάστες στο Αγαθονήσι

Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 - 18:43

-a Μέγεθος κειμένου +A

Άκαρπες είναι έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος με τους 22 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες τα ξημερώματα του Σαββάτου 17/03 σημειώθηκε το ναυάγιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άτομα μεταξύ των οποίων και εννέα ανήλικα παιδιά.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή πραγματοποιούνται από τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

Από το ναυάγιο του πλοίου μόλις τρεις από τους επιβαίνοντες του ξύλινου σκάφους, κατάφεραν να διασωθούν και μεταφέρθηκαν στη Σάμο.Εκεί μεταφέρθηκαν και οι σοροί των θυμάτων που αναγνωρίστηκαν. Πρόκειται για οκτώ Αφγανούς υπηκόους και έξι Ιρακινούς, ενώ δύο ακόμα άνδρες δεν έχουν αναγνωριστεί. Από τα θύματα πέντε παιδιά είναι αφγανικής υπηκοότητας και τέσσερα ιρακινής.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να επικαλέστηκαν στους λιμενικούς οι τρεις διασωθέντες, η βάρκα ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια και τη χειρίζονταν δύο Τούρκοι δουλέμποροι. Κάποια στιγμή η βάρκα σταμάτησε λόγω μηχανικής βλάβης και όπως ανέφεραν όλοι σηκώθηκαν να δουν τι συμβαίνει με αποτέλεσμα στο σκάφος να υπάρξει εισροή υδάτων και να βυθιστεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕΜοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: