Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Ιούν 2021
Πολιτισμός

Συνέντευξη στον Πρόεδρο της Dreamteam Χ. Πετρίδη και στην Αντιπρόεδρο Α. Γκούβα

Συνέντευξη στη Μαίρη Γκαζιάνη 

Να αναδειχθεί η αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς είναι ο στόχος της Dreamteam και προς αυτή την κατεύθυνση επικεντρώνουν τις δυνάμεις τους ο Πρόεδρος Χρήστος Πετρίδης, η Αντιπρόεδρος Αναστασία Γκούβα καθώς και όλα τα μέλη της. Πρόκειται για μια κίνηση που αξίζει να υποστηριχτεί από όλους μας με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να συνδράμει ο καθένας μας. 

ΜΑΙΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ: Κύριε Πετρίδη πρόσφατα δημιουργήθηκε ο κοινωνικός φορέας  Dreamteam. Τι ακριβώς είναι η Dreamteam;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ: Η Dreamteam είναι μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) που προάγει τον Πολιτισμό και την Τέχνη μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων και βασικό κοινωνικό της έργο είναι να υποστηρίζει τα παιδιά, το περιβάλλον και τα ζώα για έναν καλύτερο κόσμο! Η Dreamteam ανακυκλώνει τα εναπομείναντα υφάσματα από τη βιοτεχνία της μόδας και τους σχεδιαστές, δημιουργεί παιχνίδια και τα χαρίζει σε παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία, ιδρύματα και ορφανοτροφεία, προκειμένου να τους δώσει χαρά! 

 Μ.Γ.: Κυρία Γκούβα, πως προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας της και από ποιους απαρτίζεται; 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΟΥΒΑ: Η Dreamteam γεννήθηκε σαν φυσική εξέλιξη των μέχρι τώρα δράσεων που είχαμε τα μέλη της, τόσο μεμονωμένα όσο και συλλογικά, που είχανε δύο βασικά χαρακτηριστικά την προσφορά  για έναν σκοπό και την διοργάνωση κ συντονισμό εκδηλώσεων. Η κοινή μας δράση άλλωστε ήδη μετρούσε χρόνια και πλήθος εκδηλώσεων.

Έτσι κάποια στιγμή καταλήξαμε πως το κομμάτι της διοργάνωσης εκδηλώσεων, για να μπορέσει να εξελιχθεί όπως εμείς θέλαμε, πρέπει να γίνει πιο δομημένα και συγκροτημένα. Επιπλέον συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε τη δύναμη και την δυναμική να βοηθήσουμε με το δικό μας τρόπο, που θα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της προσφοράς και τις αλλαγές που εμείς προσδοκούμε να φέρουμε, για να βάλουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι για ένα καλύτερο κόσμο! Έτσι δημιουργήσαμε την Dreamteam.

Η ιδρυτική μας ομάδα αποτελείται από έξι άτομα, την κα. Μαριλυ Γουλάκου, την κα. Δαρζέντα Ελευθερία, τον κ. Γιώργο Ζουβελο, τον κ. Γιώργος Σκολάρικο φυσικά τον παρόντα τον κ Χρήστο Πετρίδη που είναι και ο Προέδρος και έμενα ως Αντιπρόεδρο.

Μ.Γ.: Τι σκοπό έχει και ποιοι είναι οι στόχοι της Dreamteam;

Α.Γ.: Σκοπός της Dreamteam είναι το #oneiraki, το κατοχυρωμένο παιχνίδι της Dreamteam που γεννιέται μέσα από την ανακύκλωση, βοηθώντας αρχικά το περιβάλλον, να δώσει  χαρά σε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται. Επίσης βασικό μας μέλημα μας είναι να καταχωρηθούν επιτέλους θεσμικά δικαιώματα για τα ζώα στην Ελλάδα, κάτι που ευτυχώς δείχνει να έχει πλέον πιο πρόσφορο έδαφος. Και τέλος επίσης κυρίαρχος σκοπός είναι  η ανάδειξη του πολιτισμού μας και έξω από τα σύνορα της χώρας.

Οι στόχοι μας τώρα άπτονται των ιδεών που προάγουμε, του χαρακτήρα των εκδηλώσεων που θέλουμε να δημιουργήσουμε καθώς και τη δημιουργία μιας άλλης τάξης δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, ή ανάδειξη και η ενίσχυση του εθελοντισμού με όλες τις προεκτάσεις του, είναι ένας στόχος με τον οποίο θέλουμε δυναμικά να ασχοληθούμε. Ήδη διοργανώθηκε το πρώτο μας φεστιβάλ εθελοντισμού το Athens Charity Week.

Στο κομμάτι της τέχνης και κυρίως των καλλιτεχνών επίσης έχουμε θέσει μεγαλόπνοους στόχους. Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί να έχουμε πολλούς καλλιτέχνες οι οποίοι στερούνται όμως σοβαρών δράσεων και υποστήριξης.

Η Μαίρη Γκαζιάνη με τον Πρόεδρο της Dreamteam Χρήστο Πετρίδη και την Αντιπρόεδρο Αναστασία Γκούβα

Είναι ανάγκη για τους καλλιτέχνες, η ανάδειξη της δουλειάς τους, η δημιουργία δρώμενων και δράσεων που θα τους εξελίσσουν, μα πρωτίστως επιτέλους να υποστηριχθούν ουσιαστικά στην «οριοθέτηση» του ύφους και της καλλιτεχνικής τους ταυτότητας – artist’s identity & profile-, (σεμινάριο που σύντομα θα παρέχουμε) ώστε να μπορέσουν οι καλλιτέχνες να ξεχωρίσουν γι’ αυτό που πραγματικά είναι και έτσι η τέχνη τους να αναγνωριστεί ή και αγοραστεί.

Αυτή τη στιγμή έχουμε καταλήξει να είναι εγκλωβισμένοι σε ομαδούλες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους, που κάνουν παρεΐστικες εκδηλώσεις και στοχεύουν στο να ενισχυθεί η φιλία μεταξύ των μελών και κυρίως η προσήλωση στην ομάδα. Ωραίες αξίες η φιλιά και συνύπαρξη σε ομάδες αλλά είναι τραγικό η ψυχή του κάθε καλλιτέχνη να εγκλωβίζεται έτσι. Αυτό είναι ώρα να αλλάξει και ο καλλιτέχνης να αποκτήσει την αξία που του αρμόζει. Τέλος στο κομμάτι των εκδηλώσεων στοχεύουμε σε δυναμικές πρωτοπόρες εκδηλώσεις.

Μ.Γ.: Πρόσφατα, όπως αναφέρθηκε, διοργανώσατε ως Dreamteam το Athens Charity Week. Τι αφορούσε και σε ποιους απευθυνόταν;

Χ.Π.: To Φεστιβάλ Εθελοντισμού γεννήθηκε για να γίνει η «γέφυρα» ανάμεσα στους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς. Έχοντας αντιληφθεί την αναγκαιότητα της κινητοποίησης των πολιτών προς την προσφορά διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πληθώρα φορέων που παράγουν πολύ σπουδαίο έργο και οι πολίτες δεν γνωρίζουν. Έτσι είπαμε να φτιάξουμε αυτήν την ‘γέφυρα’ με σκοπό να δοθεί βήμα και φωνή σε φορείς με κοινωνικό χαρακτήρα, προκειμένου να ενδυναμωθεί και να διαδοθεί το έργο και η δράση τους ενώ παράλληλα να αναδειχθεί η αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς. Η ιστορία έχει δείξει επίσης ότι  η τέχνη αποτέλεσε το μεγαλύτερο εκφραστή των σπουδαιότερων αξιών και δεν θα μπορούσε να λείπει από το Φεστιβάλ Εθελοντισμού.

Είχαμε την χαρά λοιπόν να συμμετέχουν 15 Κοινωνικοί Φορείς με διαφορετικές κατευθύνσεις (παιδιά, ΑΜΕΑ, ζώα, περιβάλλον, ανθρωπισμός, αθλητισμός, ευζωία) 9  Έλληνες Σχεδιαστές και 50 Εικαστικοί Καλλιτέχνες, που συνέβαλλαν όλοι για το ίδιο κοινό σκοπό, την προαγωγή του Εθελοντισμού και του Πολιτισμού! Περιλάμβανε ομιλίες, παρουσιάσεις βραβεύσεις, χορευτικά δρώμενα και 2 εικαστικές εκθέσεις με θέμα την Προσφορά. Το πολύ σημαντικό είναι ότι το παρόν έδωσαν εκατοντάδες κόσμου και πρόσωπα του Δημόσιου βίου εγκαινίασαν την εκδήλωση.

Το ACW απευθυνόταν σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας. Απευθυνόταν σε κάθε άνθρωπο που θέλει να προσφέρει, που θέλει να γίνει εθελοντής, που αγαπά την Τέχνη και τη Δημιουργία. Σκοπός μας είναι το Athens Charity Week να γίνει θεσμός!

 

Μ.Γ.: Κυρία Γκούβα ποιο είναι το αληθινό νόημα του εθελοντισμού?

Α.Γ.: Ο ορισμός του εθελοντισμού είναι, για έμενα, η αυθόρμητη, ευσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά προς τον συνάνθρωπο χωρίς να προσδοκάται αμοιβή.”

Η ιδέα του εθελοντισμού εμπεριέχει από μόνη της, την έννοια, της αλληλοβοήθειας, της προσφοράς προς ένα σκοπό, του σεβασμού και της κατανόησης του συνανθρώπου, της εμπλοκής και της συμμετοχής σε ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο όνειρο προσφοράς και της αγάπης για το καλό που παράγεται.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται αμοιβή για να δημιουργήσουν θαύματα! Χρειάζονται απλά να νιώσουν ότι ο σκοπός για τον οποίο προσφέρουν είναι ικανός να δημιουργήσει την αλλαγή που επιθυμούν!

 

Μ.Γ.: Ποιο είναι τα φάσμα των εκδηλώσεων ή δράσεων που μπορεί η Dreamteam να αναλάβει  και γιατί να επιλέξει κάποιος την Dreamteam;

Χ.Π.: Η Dreamteam, εκτός από τις εκδηλώσεις που η ίδια ως φορέας δημιουργεί για την υποστήριξη του κοινωνικού της έργου και των απαράμιλλων ιδεών που πρεσβεύει, μπορεί να αναλάβει την δημιουργία, συντονισμό και διεκπεραίωση εκδηλώσεων καθώς και όλο το κομμάτι της επικοινωνίας, προβολής, τόσο για εταιρείες, και δήμους, όσο και για ιδιώτες. Στο εταιρικό κομμάτι μπορεί να διαχειριστεί συνέδρια και σεμινάρια ή εκδηλώσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Στο πολιτιστικό κομμάτι μπορεί να αναλάβει φεστιβάλ, συναυλίες, επιδείξεις μόδας, εκθέσεις εμπορικές και καλλιτεχνικές. Επίσης για ιδιώτες μπορεί να συντονίσει μια εκδήλωση εορτασμού ή μια ατομική έκθεση ενός καλλιτέχνη. Οι καταστατικές δραστηριότητες της Dreamteam είναι πολλές.

Όμως εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι δεν φτάνει όλα αυτά να γράφονται σε ένα καταστατικό, χρειάζεται να υπάρχουν αντίστοιχες γνώσεις, πτυχία και καταρτίσεις και πολύχρονη εμπειρία. Δυστυχώς στο χώρο υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν βρεθεί τυχαία χωρίς καν τις στοιχειώδη γνώσεις. Ένα πτυχίο δεν είναι εγγύηση για το αποτέλεσμα πάντα, ή μπορεί να μην αποτελεί προϋπόθεση παιδείας αλλά ειδικά στο χώρο της Τέχνης υπάρχει τεράστια ανοχή στους απαίδευτους. Θα αναγνωρίζατε έναν άνθρωπο ως γιατρό εάν δεν είχε πτυχίο; Αναρωτιέμαι πως εμπιστεύονται κάποιοι άνθρωποι την τέχνη τους και την εξέλιξη τους σε ανθρώπους που απλά βρίσκονται στο χώρο μόνο για ίδιο όφελος και προβολή και το μόνο που τους νοιάζει είναι να καπηλεύονται τίτλους που άλλοι άνθρωποι σπούδασαν και μόχθησαν για να αποκτήσουν. Ξέρετε η γνώση και εμπειρία είναι τα λίγα πράγματα που δεν αγοράζονται.

Μ.Γ.: Ποια είναι τα άμεσα σχέδια της Dreamteam;

Α.Γ.: Αναφορικά με τις δικές μας εκδηλώσεις έχουμε 3 μεγάλες που προγραμματίζονται σε εύρος χρόνου ενός έτους, ενώ το Athens Charity Week θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του. Στο κοινωνικό μας έργο θα συνεχίσουμε δυναμικά με το #oneiraki ενώ μια σύμπραξη κοινωνικών φορέων που γεννήθηκε από το πρώτο Athens Charity Week  σύντομα θα πραγματοποιηθεί. Επιπλέον έχουμε ήδη συνταχτεί με μια άλλη γνωστή εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων για να αναλάβουμε σε μόνιμη βάση το καλλιτεχνικό κομμάτι των εκδηλώσεων της. Ακόμη είμαστε σε συζητήσεις για πολλά ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία σύντομα θα σας ανακοινώσουμε.

Μ.Γ.: Σχεδιάζετε να ξεπεράσει η Dreamteam τα σύνορα της Ελλάδας και με ποιον τρόπο;

Χ.Π.: Έχουμε άμεσους στόχους για διοργανώσεις με εμβέλεια εκτός συνόρων και είναι κάτι  πιθανό να το δούμε.

Στο κομμάτι της κοινωνικής μας δράσης ήθελα να πω πως στην προσφορά δεν υπάρχουν σύνορα! Θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να καταφέρουμε να καλύψουμε τις ανάγκες εδώ στην χώρα μας και σαφώς να συνδράμουμε σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Πρώτος όμως στόχος είναι μοιράσουμε την χαρά από άκρη σε άκρη σε όλη τη Ελλάδα.

Βέβαια θα ήθελα να σας ομολογήσω ότι δρομολογείται  να αποσταλεί ένα #oneiraki σε ένα Ελληνόπουλο, έναν σπουδαίο μαχητή της ζωής, στην Ιταλία, σε ένα νοσοκομείο του Βατικανού, οπότε κατά μια έννοια το #oneiraki θα κάνει το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Η χαρά είναι για να μοιράζεται και εμείς στην Dreamteam θα προσπαθούμε κάθε μέρα για αυτό!

Μ.Γ.: Με ποιον τρόπο μπορεί να συνεισφέρει κάποιος στο έργο σας και που μπορεί να σας βρει;

Α.Γ.: Υπάρχουν πολλοί τρόποι που κάποιος μπορεί να συμβάλλει στο έργο μας!

Αρχικά μπορεί να γίνει εθελοντής μας, μπορεί να γίνει ανάδοχος μια δράσης και να υιοθετήσει την δημιουργία από ένα #oneiraki ή και περισσότερα, μπορεί να γίνει υποστηρικτής μας και να συνδράμει με μια δωρεά οικονομική ή σε είδος. Μπορεί να μας επιλέξει για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης ή να μας προτείνει κάπου.

Μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας μέσω της σελίδας μας www.dreamteam.org.gr  και του mail  μας happiness@dreamteam.org.gr   ή στη σελίδα μας στο Facebook/Dreamteam.org.gr   καθώς φυσικά και στα τηλέφωνα που αναγράφονται.

 

Μ.Γ.: Κύριε Πετρίδη κλείνοντας αυτήν την συνέντευξη πείτε μου με μια φράση γιατί δεσμεύεστε ως Προέδρος της Dreamteam; 

Χ.Π.: Όλοι εμείς στη Dreamteam και εγώ προσωπικά, οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου η προσφορά και ο εθελοντισμός θα είναι πια δεδομένα στους ανθρώπους και δεσμευόμαστε ότι θα γίνουμε η φωνή των παιδιών, του περιβάλλοντος, των ζώων, του πολιτισμού και της τέχνης, δίνοντας βήμα για ένα καλύτερο κόσμο!

Μαίρη Γκαζιάνη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα.  Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει μέχρι σήμερα και εργάσθηκε ως τραπεζοϋπάλληλος. Στο παρελθόν ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την φωτογραφία ενώ τώρα ζωγραφίζει και παράλληλα γράφει. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Σου γράφω…», τον Σεπτέμβρη 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ και τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο της ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ  από τις εκδόσεις ΄Οστρια. Επίσης, το παραμύθι της «Το ψαράκι του βυθού» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Παραμύθια και Μαμάδες» εκδόσεις Βερέττα 2015.  Τον Ιούνιο 2017 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της ΑΛΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ από την Εμπειρία Εκδοτική. Το 2019 θα κυκλοφορήσει το νέο της μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Ωκεανός.

Την περίοδο 2011-2012 υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός στο magicradiolive. Από τον Νοέμβρη 2014 συνεργάζεται με το now24.gr και έχει πραγματοποιήσει πάνω από πεντακόσιες συνεντεύξεις. Το 2016 συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ του ΑιγαίοTV πραγματοποιώντας συνεντεύξεις σε ανθρώπους των τεχνών. Διετέλεσε Διευθύντρια Σύνταξης του on line Πολιτιστικού Περιοδικού Books and Style από Ιούλιο 2017 έως Μάρτιο 2018 οπότε αποχώρησε οικειοθελώς.

Μεγάλες της αγάπες είναι το θέατρο και ο χορός με τα οποία έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά.   

 

Related posts