Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Νοέ 2019
Ελλάδα

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Θεοδωρίδη για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος

Του Δημήτρη Σπυράκη 

Ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Σωματείου  «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ», κ. Παναγιώτης Θεοδωρίδης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, εξηγεί ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, που οφείλεται η κατάσταση που ζούμε και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.

ΕΡ. Που οφείλεται κε Θεοδωρίδη αυτή η κατάσταση που περνά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια;

ΑΠ. Μας λένε ότι η λεγόμενη οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, οφείλεται στο οικονομικό πρόβλημα που είχε και συνεχίζει να έχει η χώρα μας.

«Μας λένε».

Όμως, τα δημόσια έγγραφα αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική κρίση και κανένα οικονομικό πρόβλημα δεν είχε και δεν έχει η χώρα μας.

Αυτό που ζούμε είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει στηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, που σκοπό είχε και έχει την αρπαγή της κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού λαού.

Πως όμως θα μπορούσαν να αρπάξουν τις περιουσίες μας;

Με έναν απλό σε σκέψη τρόπο.

Αν μας φόρτωναν ένα τεράστιο ψεύτικο χρέος, που δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε βασικά λόγω του ύψους αυτού του χρέους, τότε με δικαιολογία την εξόφληση του, θα μεταβιβαζόταν η κρατική περιουσία σε αυτούς που χρωστούσαμε.

Το σχέδιο ήταν απλό.

Θα έδιναν τα λεφτά σε κάποιους δικούς τους ως δάνειο, (στις τράπεζες) και αντί να επιστρέψουν οι τράπεζες αυτό το δάνειο στο κράτος, οι κυβερνήσεις θα επιβάρυναν με αυτό το ποσό το δημόσιο χρέος για να το πληρώσει ο κόσμος με φόρους.

Δεν θα μπορούσαν οι πολίτες να το πληρώσουν λόγω του ύψους του ποσού και για την εξόφληση αυτού του χρέους θα μεταβίβαζαν οι κυβερνήσεις την κρατική περιουσία στους δανειστές.

Ταυτόχρονα οι κυβερνήσεις με τα φορολογικά και λοιπά μέτρα που θα λάμβαναν, θα οδηγούσαν την αγορά σε πλήρη αφαίμαξη, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν φόρους και δάνεια.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την αρπαγή με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού λαού για την εξόφληση των φόρων αυτών της απάτης και των δανείων στις τράπεζες και δεν θα μπορούσαν πλέον να εξυπηρετήσουν λόγω μειώσεως των εισοδημάτων τους ή και ολοκληρωτικής απώλειας αυτών.

Ο Παναγιώτης Θεοδωρίδη εξηγεί στον Δημήτρη Σπυράκη για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος

Όπως φανερώνουν οι πράξεις όλων των διαχειριστών της εξουσίας σε όλα τα κόμματα, όλοι ήταν γνώστες και συμμετείχαν σε αυτήν την απάτη.

Απλά ρόλους άλλαζαν, κάθε φορά με την εναλλαγή τους στην εξουσία και όταν την έπαιρναν με εκλογές, συνέχιζαν την πολιτική των προηγουμένων που τους κατηγορούσαν για αυτήν την πολιτική.

 

Έδωσαν οι κυβερνήσεις συνολικά 233 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες από το 2009 έως και το 2012.

Τα 183 δισ. τα έδωσαν με την μορφή εγγυήσεων για να τα δώσουν οι τράπεζες σε νέα δάνεια στον κόσμο, ώστε να μπει χρήμα στην αγορά που θεωρητικά είχε στεγνώσει και έτσι να επέλθει η ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι τράπεζες πήραν αυτά τα 183 δισ. και δεν τα έδωσαν σε νέα δάνεια στο κόσμο παρακρατώντας τα.

Επομένως έχουμε και υπεξαίρεση από τις τράπεζες των 183 δισ. ευρώ.

Ο όρος στην δανειακή σύμβαση με τον οποίον πήραν οι τράπεζες αυτά τα δάνεια από το κράτος έλεγε ότι, σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν επιστρέψουν αυτά τα δάνεια στο κράτος, τότε οι κυβερνήσεις θα τα βάλουν στο χρέος να τα πληρώσει ο κόσμος με φόρους.

Δηλαδή, «πάρε εσύ τα λεφτά και θα τα πληρώσει άλλος».

Δηλαδή, έχουμε όρο σε δανειακή σύμβαση που έλεγε ότι, σε περίπτωση που ο δανειζόμενος δεν επιστρέψει τα λεφτά του δανείου στον δανειστή, τότε ο ίδιος ο δανειστής θα πληρώσει αυτό το δάνειο.!!!!!!!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ

Αυτά τα 183 δισ. ευρώ τα έδωσαν με τους νόμους ν. 3723/2008 – ν.3845/2010, – ν.3872/2010 – ν.3965/2011– ν.4031/2011 και ν.4056/2012.

Τα πρώτα 23 δισ. που πήραν οι τράπεζες στις αρχές του 2009, δεν τα επέστρεψαν και το 2012 που έληγαν οι εγγυήσεις, η τότε κυβέρνηση τα έβαλε στο δημόσιο χρέος την Ιούνιο του 2012.

Τα υπόλοιπα δεν τα έχουν εμφανίσει στο χρέος, γιατί θα ήταν αυταπόδεικτο ότι όλοι θα ρωτούσαν πως έφτασε το χρέος στα 500 δισ. ευρώ.

Τα αντικαθιστούν πληρώνοντας τόκους με επιτόκιο 12%.!!!!!!

Αυτή είναι η πρώτη απάτη με την οποία μας φόρτωσαν ως χρέος τα 183 δισ. ευρώ που πήραν οι τραπεζίτες.

Η δεύτερη απάτη είναι η λεγόμενη «ανακεφαλαιοποίηση» ύψους 50 δισ. ευρώ.

Με την δικαιολογία ότι οι τράπεζες είχαν έλλειψη κεφαλαίων εξ αιτίας των κόκκινων δανείων, με τους νόμους ν.3864/2010 και ν.4079/2012, έδωσαν συνολικά 50 δισ. ευρώ στις τράπεζες για τα κεφάλαια που τάχα τους έλειπαν.

Ίδρυσαν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος, (ΤΧΣ), για να δώσει αυτά τα λεφτά στις τράπεζες.

Αυτά τα χρήματα όπως έλεγε ο νόμος με τον οποίον θα τους τα έδιναν, το κράτος θα τα δανειζόταν με τα μνημόνια και θα τα έδινε στις τράπεζες χωρίς υποχρέωση επιστροφής τους όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα.

Όπως φανερώνουν οι ισολογισμοί των τραπεζών από 1/1/2006 έως και 31/12/2009, οι τράπεζες είχαν κέρδη από 1,3 δισ. ευρώ έως και 2,3 δισ. ευρώ, αφαιρουμένων των κόκκινων δανείων τους αυτήν την περίοδο.

Άρα δεν τους έλλειπαν κεφάλαια για να τα πάρουν από το κράτος.

Και πάλι, ακόμα και αν τους έλλειπαν γιατί να τα έπαιρναν από το κράτος;

Ιδιωτικές εταιρείες είναι και αν τους έλειπαν κεφάλαια, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τους μετόχους ή με δημόσια εγγραφή, έπρεπε να τα καλύψουν και όχι να τους τα χαρίσει το κράτος.

Όμως ακόμα και αν τους έλλειπαν λόγω των κόκκινων δανείων, είχαν πάρει τα 183 δισ. για να τα δώσουν σε νέα δάνεια τα οποία δεν τα είχαν δώσει και τα είχαν στα ταμεία τους.

 

Αν πραγματικά είχαν έλλειψη κεφαλαίων οι τράπεζες και χρειαζόντουσαν αυτά τα κεφάλαια, τότε είναι αυταπόδεικτο ότι οι ισολογισμοί είναι πλαστοί, άμεσα πρέπει να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας των τραπεζών για την απάτη αυτή και να προσαχθούν άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης όλοι οι συμμετέχοντες που αποτελούν εγκληματική οργάνωση.

Άρα, όλο αυτό το έκαναν για να αρπάξουν ακόμα 50 δισ. ευρώ από το κράτος και να κληθούμε εμείς να τα πληρώσουμε.

Να μην μπορούσαμε λόγω τους ύψους των 233 δισ. ευρώ και έτσι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα μας έπαιρναν και τα ακίνητα μας.

Ο τρόπος με τον οποίον έδωσε τα κεφάλαια που θεωρητικά έλειπαν από τις τράπεζες το ΤΧΣ, αποδεικνύει και την όλη απατή.

Δεν τα έδωσε ως δάνειο, διότι έτσι θα ήταν αναγκασμένες να τα επιστρέψουν πίσω κάποια στιγμή.

Αγόρασε μετοχές σε μια τιμή χ το ΤΧΣ και ο νόμος έλεγε ότι όταν θα έλθει η ανάκαμψη θα τις πουλήσει σε τιμή μεγαλύτερη από ότι τις αγόρασε και θα επέστρεφε τα λεφτά στο κράτος καλύπτοντας και όλα τα έξοδα λειτουργίας του.

Όμως αντί το ΤΧΣ να περιμένει να έλθει η ανάκαμψη, την επόμενη χρονιά πούλησε τις μετοχές σε τιμή υποπολλαπλάσια της τιμής αγοράς των και έτσι έμειναν τα λεφτά στις τράπεζες και εμείς θα πληρώσουμε το δάνειο των 50 δισ. ευρώ που πήραμε για αυτό τον σκοπό.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2017 η ζημιά πέρασε τα 36 δισ. ευρώ από αυτήν την πώληση των μετοχών σε τιμή χαμηλότερη της τιμής αγοράς των.!!!!!!

Έχουμε με την ανωτέρω απάτη κυβερνώντων και τραπεζιτών το φόρτωμα ενός ψεύτικου χρέους ποσού 233 δισ. ευρώ που αυξάνεται κάθε χρόνο με επιτόκιο 12%, δηλαδή κατά 28 δισ. το χρόνο.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα μεγαλύτερη απάτη από αυτήν των 233 δισ. ευρώ.

Στην χώρα μας έχουμε τρία ανώτατα δικαστήρια:

α) τον Άρειο Πάγο, που δικάζει τις διαφορές μεταξύ ιδιωτών,

β) το Συμβούλιο της Επικρατείας, που δικάζει τις διαφορές μεταξύ κράτους πολίτη και

γ) το Ελεγκτικό Συνέδριο, που ελέγχει την διαχείριση που κάνουν οι κυβερνήσεις.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε με την Έκθεση του που έδωσε στην δημοσιότητα τον Νοέμβριο του 2016, ότι το κράτος το 2015 έλαβε 675 δισ. ευρώ νέα δάνεια, εκτός από τα 345 δισ. που είναι το επίσημο χρέος της χώρας μας και γι αυτά μπήκαμε στα μνημόνια.

Ρώτησε το Ελεγκτικό Συνέδριο το υπουργείο οικονομικών και τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., τι δάνεια είναι αυτά και που είναι τα λεφτά και η απάντηση που πήρε δεν ήταν επαρκής.  Δηλαδή δεν απάντησαν.

Αντί οι δικαστές του Ε.Σ. να ενημερώσουν τους εισαγγελείς να περικυκλώσουν το υπουργείο οικονομικών και να τους ζητήσουν να αποκαλύψουν που έχουν πάει αυτά τα λεφτά, (που θα τα  πληρώσουμε εμείς με φόρους), δεν έχουν κάνει τίποτα και με την στάση τους αυτή νομιμοποιούν αυτό το χρέος και για αυτό έχουν μηνυθεί από μέλη του Σωματείου μας.

Δηλαδή το δημόσιο χρέος είναι:

345 δισ. το επίσημο.

210 δισ. των τραπεζών που δεν έχουν μπει στο χρέος και πληρώνουμε τόκους.

675 δισ. που το υπουργείο οικονομικών δεν λέει από πού και γιατί τα πήραμε.

Δηλαδή,   το σύνολο δημοσίου χρέους είναι   1,23  τρισ. ευρώ.   (345+210+675=1230).

Μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ότι οι υπουργοί οικονομικών:

έβγαζαν κρατικά ομόλογα,

τα ρευστοποιούσαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αλλού,

έβαζαν τα λεφτά στην τσέπη και

δεν περνούσαν τα ομόλογα στα βιβλία του κράτους!!!      675 δισ. ευρώ!!!

Καταλαβαίνετε τι απατεώνες είναι οι κυβερνώντες, όταν μας λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, με το χρέος στο 185%  του ΑΕΠ, [δηλ. του τζίρου που κάνουμε όλοι μας κάθε χρόνο], αλλά έπρεπε να μπούμε επειδή δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος που ήταν στο 125%.

Αλλά και θα έχουμε αυστηρή επιτροπεία μέχρι το 2060 με 4 ελέγχους τον χρόνο αντί 2 ελέγχους που είχαμε μέχρι τώρα;         Είναι σαν να μας λένε:   Σκάστε και πληρώστε,  είστε ηλίθιοι. 

Αυτές τις απάτες θέλουν να καλύψουν, για να αρπάξουν τα πάντα αυτοί και τα αφεντικά τους. 

Τι πρέπει να κάνουμε;

Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία που δεν μπορούν να τα ακυρώσουν, με δικαστικές αποφάσεις ακυρώνουμε όλα τα δάνεια στις τράπεζες,

δεν πληρώνουμε εφορία, ταμεία κλπ. και

ζητάμε αποζημιώσεις με αγωγές για αυτές τις απάτες. 

Όποιος δέχεται να πληρώνει αυτούς τους απατεώνες, δεν δικαιούται να παραπονιέται για τίποτα και φυσικά είναι συνεργός σε αυτές τις απάτες διότι:

α). Σε όλους εμάς τους Έλληνες κόβουν μισθούς, επιδόματα συντάξεις, φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη, κλείνουν επιχειρήσεις, αλλά σε αυτούς που μπαίνουν στην χώρα χωρίς χαρτιά, (τάχα σαν πρόσφυγες-μετανάστες), τους δίνουν δωρεάν σπίτι, ρεύμα, μισθό 400 ευρώ στον άνδρα, 280 στην κάθε γυναίκα του και από 280 στο κάθε παιδί, δωρεάν περίθαλψη και χωρίς φορολογία.

β). Υπόγραψαν για να δώσουν το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας και θα δώσουν και μέρος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και ΑΟΖ στο Αιγαίο στους Σκοπιανούς, όπως αναφέρει η συμφωνία που υπέγραψαν.

γ). Ετοιμάζονται να δώσουν νησιά στην Αλβανία και πλήρη έλεγχο των μουσουλμάνων της Θράκης σε τούρκους μουφτήδες, για να την κάνουν στο τέλος τη Θράκη ανεξάρτητο κράτος. 

Το ότι δεν είχε οικονομικό πρόβλημα η χώρα το αποδεικνύουν οι αριθμοί και τα γεγονότα. 

Στις 4 Οκτωβρίου του 2009 ανέλαβε την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν, αλλά η χώρα καταρρέει οικονομικά».

Μόλις 10 ημέρες μετά τις εκλογές, εξέδωσε το κράτος 3,1 δισ. ευρώ ομόλογα με ετήσια επιτόκια 0,35-0,91%, όταν την ίδια στιγμή η Γερμανία δανειζόταν με 2,2%.

Τους επόμενους 2 μήνες, Νοέμβριο & Δεκέμβριο του 2009, δεν εκδώσαμε κανένα ομόλογο. Στο πρώτο τρίμηνο του 2010, από  Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, ζητήσαμε από τις αγορές 21,4 δις ευρώ δάνεια για να αντικαταστήσουμε τα προηγούμενα.

Ότι δάνεια παίρναμε, ήταν προς αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων δανείων, για να τα στείλουμε πιο πίσω σε είσπραξη.

Οι αγορές για να πάρουν τα 21,4 δις ευρώ που ζητούσαμε, προσέφεραν 60,2 δισ.

Ζητάγαμε 20, μας έδιναν 60, και 23 Απριλίου βγαίνει στο Καστελόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου και λέει ότι θα μπούμε στο ΔΝΤ γιατί δεν μας δανείζουν οι αγορές.

Έχουμε πιάσει τον πρωθυπουργό να ψεύδεται με δημόσιο έγγραφο. Κι αυτό είναι η αιτία που θα ακυρωθεί ότι έχουν υπογράψει γιατί στηρίζεται σε απάτη και δόλο απ’ τον πρωθυπουργού της χώρας.

Πήγε ο Γιώργος Παπανδρέου και υπέγραψε το μνημόνιο αρχές Μαΐου του 2010 με επιτόκιο 5,8%. Αυτό δείχνει τον δόλο.

Προσέξτε τώρα τι θα γινόταν:

Αν παίρνανε τα 60 δις ευρώ, θα μεγάλωνε το χρέος κατά 40 δις ευρώ, αφού τα περίπου 20 δις ευρώ θα πήγαιναν προς αντικατάσταση παλαιότερου χρέους. Με αυτά τα 40 δις ευρώ που θα παίρναμε σε μετρητά, θα μπορούσαμε να εξαγοράσουμε τριπλάσιο χρέος. Γιατί όταν πας και προεξοφλείς ένα ομόλογο, ένα δάνειο δηλαδή, το παίρνεις περίπου στο 1/3 της τιμής του. Δηλαδή, όταν θα είχες 40, θα έπαιρνες 120. Θα παίρναμε προηγούμενα δάνεια 120 δις ευρώ και θα είχαμε ελάφρυνση του χρέους κατά 80 δις ευρώ μέσα σε λίγους μήνες. Αυτοί υπέγραψαν το μνημόνιο και πήραν καινούργια δάνεια, αυξάνοντας το χρέος, αντί να το μειώσουν. Έτσι φαίνεται και ο δόλος με τον οποίον ενήργησαν όλοι μαζί.

Και πού θα καταλήξει όλη αυτή η κατάσταση;

Δεν μπορεί να ξεφύγει κανένας, γιατί έχουν ενημερωθεί όλοι εγγράφως, ούτε ο Π. Λαφαζάνης, ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής, στην πρώτη εκλογική νίκη του ΣυΡιζΑ, είχε πει ότι από εμάς δεν θα περάσει καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου και πέρασαν ένα σωρό.

Τότε τους είχαμε ειδοποιήσει όλους εγγράφως ότι υπάρχει αυτή η απάτη και τους προτρέπαμε να ζητήσουν την άρση της βουλευτικής ασυλίας Σαμαρά-Βενιζέλου κι όλων των προηγούμενων. Τσιμουδιά! Κανένας δεν έπραξε τίποτα. Βγαίνουν τώρα και το παίζουν αντιστασιακοί. Είναι τα επόμενα «back up» του συστήματος, για να συνεχίσουν αυτό το οποίο έχουν κάνει. Δεν θα προλάβουν όμως.

Ήδη εμείς κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις, για να λυθεί και να λήξει οριστικά το θέμα.

Το προφίλ του σωματείου ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ

Το «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ» ξεκίνησε ως Κίνημα από ενεργούς πολίτες στο τέλος του 2011 και to 2015 απέκτησε νομική υπόσταση σωματείου. Τα ιδρυτικά του μέλη είναι πολίτες από κάθε κοινωνικό στρώμα κι από διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ είναι όλοι τους συντεταγμένοι στον βασικό του σκοπό, την επαναφορά της νομιμότητας στον δημόσιο τομέα. Αγωνίζεται για απόδοση δικαιοσύνης κι αυτό φαίνεται και στο σήμα του (η ζυγαριά της δικαιοσύνης). Διατηρεί γραφεία στο κέντρο της Αθήνας (Συγγρού 5, 5ος όροφος), καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως το Ηράκλειο Κρήτης, και η Θεσσαλονίκη. Δεν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά και μόνον από τα μέλη του. Παρέχει δωρεάν ενημέρωση στους πολίτες για τον τρόπο που θα μπορέσουν δια της νομικής οδού να ακυρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες, είτε κατόπιν ραντεβού στα γραφεία του, είτε με ομιλίες που γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όσοι ενδιαφέρεστε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με τις δανειακές σας συμβάσεις και τον τρόπο ακύρωσης της πληρωμής τους προς τις τράπεζες, μπορείτε να καλέσετε στο 2105696014 τις ώρες και ημέρες γραφείου.

Related posts