Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 11 Δεκ 2017
 
 

Συναγερμός στην Google-Μεγάλη απάτη με τα Google Docs

Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 - 14:50

-a Μέγεθος κειμένου +A

Την προσοχή των  χρηστών λογαριασμών e-mail επέστησε η Google η οποία διαπίστωσε ότι απατεώνες χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία Google Docs (η οποία επιτρέπει σε χρήστες να επεξεργάζονται και να μοιράζονται αρχεία κειμένου) για να εισβάλλουν σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η νέα κυβερνοαπάτη χρησιμοποιούσε e-mail σταλμένα από χρήστες γνωστούς του παραλήπτη και τον καλούσε να ανοίξει και να επιμεληθεί ένα κείμενο στα Google Docs.

Αν ο χρήστης πατούσε το λινκ, τότε μεταφερόταν σε πλαστή σελίδα της Google που του ζητούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του και αν ο χρήστης πατούσε «ναι» τότε οι απατεώνες αποκτούσαν πρόσβαση στο e-mail του, στις επαφές του και στα έγγραφά του.

Αναλυτές ασφαλείας υπογραμμίζουν ότι η απάτη είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, καθώς οι χάκερς ξεπερνούσαν το πρόβλημα των κωδικών ζητώντας από τον ίδιο το χρήστη να τους δώσει πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.

Η Google υποστηρίζει ότι σταμάτησε την επίθεση και έχει αφαιρέσει τις ψεύτικες σελίδες και εφαρμογές από το διαδίκτυο.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: