Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 18 Ιαν 2018
 
 

Συναγερμός στη Θράκη- Φοβούνται επεισόδια από την επίσκεψη Ερντογάν

Παρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2017 - 10:33

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

Φανεροί και μυστικοί αστυνομικοί βρίσκονται από τα ξημερώματα επι ποδός πολέμου αφού οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες ότι 22 συλλογικότητες της Θράκης ετοιμάζουν αντισυγκέντρωση . Ζητούν από τα μέλη τους να αντιδράσουν  στην «τουρκοφιέστα».

Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου στην Αθήνα, τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσαν τις αντιδράσεις και των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν είπε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στη Συνθήκη της Λωζάννης και γι αυτή πρέπει να γίνει αναθεώρηση. Έθεσε  θέμα για τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και το Αιγαίο, ενώ για το Κυπριακό τάχθηκε υπέρ της διχοτόμησης του νησιού σε δυο κράτη με βάση το σχέδιο Ανάν.

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν εμμένει στις απόψεις του, έχει ανησυχήσει την πολιτική ηγεσία. Στη Θράκη οι μουσουλμάνοι έχουν στήσει φιέστα. Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούσαν  τη μειονότητα στη Θράκη, να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας ταυτόχρονα και «μήνυμα» εντός και εκτός συνόρων και για το μέγεθος της μειονότητας αλλά κυρίως για την εθνική της ταυτότητα.

Μάλιστα αρκετά  λεωφορεία απο την Τουρκία ξεκίνησαν από  τα ξημερώματα προκειμένου να βρίσκονται στη Θράκη τις ώρες της επίσκεψης  του Ερντογάν που φτάνει  σε λίγη ώρα.

Από τη μια οι Τούρκοι είναι έτοιμοι για να υποδεχθούν τον Ερντογάν με δάφνες  και από τη άλλη οι οργανώσεις που αντιδρούν ετοιμάζονται να εμποδίσουν την περιοδεία του στη Θράκη.

Στην Κομοτηνή ο Ερντογάν θα φθάσει στις 11.30 ( σε μισή ώρα από τώρα) ενώ για να φθάσει κάποιος ξένος στο τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως, που  θα προσευχηθεί ο Τούρκος πρόεδρος, είναι αδύνατον. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από Έλληνες και Τούρκους αστυνομικούς.

Αυτή η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου έγινε με μοναδικό σκοπό να προκαλέσει ο Ερντογάν . Οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας  αλλά και οι υπεύθυνοι του  Τουρκικού  Προξενείο Κομοτηνής εργάζονταν εδώ και βδομάδες για   να υποδεχτούν τον … σουλτάνο.

Υπομονή και θα δούμε σε λίγο πως θα εξελιχθεί το πρόγραμμα του Ερντογάν.

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: