Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Ιούν 2022
Media

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Mega Channel από το ΠΑΜΕ

 

Η ανακοίνωση που έβγαλε το  ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ για τους εργαζόμενους του Mega:

“ Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του και συμμερίζεται απολύτως τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων του «Mega», που παραμένουν για ενάμιση χρόνο απλήρωτοι. Παλιοί και νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας «Τηλέτυπος» είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτες μερικών από τους μεγαλύτερους κερδοφόρους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας. Δεν οφείλουν στους εργαζόμενους μόνο τα δεδουλευμένα που είναι πολλά, αλλά βρίσκονται στον αέρα όλα τους τα εργασιακά δικαιώματα, με ευθύνη των ιδιοκτητών του σταθμού και της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους του «Mega» να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής και τις αρνητικότατες συνέπειες για τους ίδιους.

Όπως είχε τονίσει σε ανακοινώσεις και σε τοποθετήσεις στις συνελεύσεις των εργαζομένων, το πρώτο αίτημα που είναι και παραμένει ανοιχτό είναι η πλήρης καταβολή του συνόλου των οφειλομένων σε αυτούς. Ταυτόχρονα, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και όλα τα δικαιώματα που πηγάζουν από την πολύχρονη εργασιακή σχέση τους με την εταιρεία ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού.

Το αίτημα της πλήρους καταβολής του συνόλου των οφειλομένων σε αυτούς, αλλά και η πλήρης διασφάλιση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από την εξέλιξη που θα έχει το «Mega», πρέπει να το διεκδικήσουν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι από τους ιδιοκτήτες – καπιταλιστές και σε αυτό επίσης εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δική τους αλληλεγγύη, οργανωμένα, αγωνιστικά.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ είχε προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε εμπλοκή τους, μέσω «διαβουλεύσεων», «επιτροπών» και «απεσταλμένων», στην κατεύθυνση «εξασφάλισης της λειτουργίας του σταθμού» που άφηνε στην άκρη τις διεκδικήσεις τους και στο απυρόβλητο τα αφεντικά και την κυβέρνηση, θα ήταν αναποτελεσματική και αδιέξοδη. Θα τους έμπλεκε στον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό και θα απέβαινε ολέθρια γι’ αυτούς. Γιατί ακόμα και αν «εξασφαλιζόταν η λειτουργία του σταθμού», αυτή θα πατούσε πάνω σε μειωμένους μισθούς και τσακισμένα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αντάμα με κυβέρνηση και εργοδοσία πηγαίνει και ο εργοδοτικός – κυβερνητικός μηχανισμός, πλέον, της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που «καλεί τους μετόχους, τις τράπεζες και την κυβέρνηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να καταβάλουν τα οφειλόμενα 17 μηνών στους εργαζόμενους και με καλή θέληση να επιλύσουν το πρόβλημα», αντί να οργανώνει κινητοποιήσεις και αγωνιστική αλληλεγγύη. Ας σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός.

Η αλήθεια είναι πως οι μέτοχοι, οι τράπεζες και η κυβέρνηση «στέκονται στο ύψος των δικών τους περιστάσεων», που γι’ αυτούς είναι η θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών τους ομίλων, της ανταγωνιστικότητας και της αναπαραγωγής του κεφαλαίου τους και όχι οι ανάγκες των εργαζομένων. Από τη στιγμή που τα ΜΜΕ αποτελούν τμήματα μονοπωλιακών ομίλων, η συνέχεια ή η διακοπή της λειτουργίας τους, η επένδυση σε αυτά ή η στροφή του κεφαλαίου σε άλλες δραστηριότητες, γίνεται με μόνο κριτήριο την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί ακόμα μια φορά όλους τους εργαζόμενους του «Mega» να διεκδικήσουν αγωνιστικά όλα τους τα δικαιώματα από κυβέρνηση και αφεντικά. Καλεί τους εργαζόμενους ολόκληρου του κλάδου, ανεξαρτήτως ειδικότητας, να εκφράσουν αγωνιστικά την αλληλεγγύη τους. Ενόψει δε και της μάχης για τις ΣΣΕ, να πάρουν την υπόθεση της διεκδίκησής τους στα χέρια τους, κόντρα στη λογική του «κοινωνικοεταιρισμού» των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, να συνταχθούν αγωνιστικά με τους άλλους εργαζόμενους που παλεύουν και διεκδικούν, αντί να αφήνονται στο «έλεος» αφεντικών και κυβέρνησης.”

Related posts