Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Μαΐ 2021
Ελλάδα

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας ο Γ. Κύρτσος

Κομματική εκδήλωση με θέμα την επόμενη μέρα μετά τη λήξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με προσκεκλημένο ομιλητή τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη….

Ο Γιώργος Κύρτσος δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας, αλλά ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της ΝΔ, οψέποτε γίνουν εκλογές.

Εκτίμησε πως, η χώρα μπαίνει  σε μια νέα περίοδο, και δήλωσε κατηγορηματικά πως «Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος», παρότι πάει καλύτερα η Οικονομία. Ωστόσο, η μεγάλη καθυστέρηση και τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα δεν βελτιώνουν την κατάσταση για τους πολίτες.

Ακόμη ανέφερε ότι:

Η ΝΔ κινδυνεύει να κερδίσει εκλογές το φθινόπωρο του 2018, αλλά να μην είναι δυνατή η αλλαγή των προ-συμφωνηθέντων. Θεωρεί, αρκετά αυστηρή τη ρύθμιση που θα γίνει για το χρέος, βέβαιη την περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, αβέβαιη τη χρονική επιτάχυνση της μείωσης του αφορολόγητου.Και σημείωσε ότι «Πολλά κεφάλαια δεν επέστρεψαν στην Ελλάδα», μετά τη μεγάλη ζημιά που έγινε το 2015.

«Περάσαμε από την κοινωνία των 2/3 υπέρ της ευρωπαϊκή προοπτικής προ κρίσης στην κοινωνία των 2/3 να είναι προβληματισμένη για την Ευρώπη. Δύσκολο να περάσει η οικονομική βελτίωση στην κοινωνία».

Για την προεκλογική περίοδο: Εκτίμησε ότι αναμένεται σκληρό πολιτικό παιχνίδι: και υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάται ο Αριστερός αντίπαλος». «Θα δούμε εντυπωσιακούς ελιγμούς. Π.χ. ξεκίνησε το ζήτημα του Μακεδονικού για να διχάσει τη ΝΔ, αλλά δεν τα κατάφερε».

Ο Γ. Κύρτσος εκτιμά πως η κυβέρνηση έχει στρατηγική να μειώσει τα ποσοστά της ΝΔ, αφού δεν μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δημιουργεί χώρο για την Ακροδεξιά και υποστηρίζει τη λογική: «αφού δεν μπορούμε να είμαστε νικητές των εκλογών, να μην υπάρξει νικητής με πολιτική κυριαρχία της ΝΔ».

Μόνη λύση για τη χώρα: μια οκταετία πολιτικής κυριαρχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά χωρίς αλαζονεία.

Για ευρωεκλογές επηρεάζει το BREXIT μείωση του ΕΛΚ από 219 στις 180 έδρες. Για τους Σοσιαλιστές μεγάλη μείωση. Οι Φιλελεύθεροι θα υποστούν ήττα. Άρα πολυδιάσπαση. Επομένως στην επόμενη Ευρωβουλή θα χρειάζεται συνεννόηση τριών κομμάτων για οριακή πλειοψηφία. Μεγάλοι κερδισμένοι οι ακροδεξιοί και λιγότερο η ομάδα της Αριστεράς.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης (σημεία ομιλίας )

Άλλη μια φορά λάθος συζήτηση σε λάθος χρόνο. Ο κύριος Τσόγκας είπε ότι η μεγάλη διάρκεια της κρίσης οφείλεται στο ότι «δεν εφαρμόστηκε το 1ο Μνημόνιο»!

Ο σωστός προβληματισμός είναι κατά πόσο η ελληνική οικονομία μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Αλλά, σημείωσε πως η κυβέρνηση «Δεν έχει καταφέρει να φέρει ούτε μια νέα επένδυση στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις με τόσο άσχημο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Επίσης, έκρινε πως ο κ. Τσίπρας δεν είναι ούτε Ευρωπαϊστής ούτε τίποτε άλλο, πέραν το ότι ενδιαφέρεται μόνον για τον εαυτό του!

Σημασία έχει πλέον η δημιουργία καλού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την κοινωνία ώστε να αντιμετωπιστεί και η πρόκληση του δημογραφικού.

«Έχουμε δεν έχουμε αυτοδυναμία, δεν πρέπει να έχουμε αλαζονεία».

Θα πανηγυρίζουμε μόνο όταν αρχίσει η επιστροφή των νέων στην Ελλάδα επειδή θα μπορούν να βρουν καλοπληρωμένες δουλειές.

Όσο το πρόγραμμά μας θα στρίβει την Οικονομία από την ύφεση στην ανάπτυξη τόσο η τρόικα θα αποδέχεται τις αλλαγές. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις πιστεύει και θα πείσει τις αγορές για την αξιοπιστία της χώρας.

Με τον Τσίπρα κανείς δεν πιστεύει ότι θα γυρίσει η Οικονομία.

Λάθος η συζήτηση για αύξηση του βασικού μισθού, αφού η οικονομία δεν έχει αυξήσει το ΑΕΠ της. Και εκτίμησε πως όλα αυτά είναι αποτελέσματα της αριστερής ιδεοληψίας, τονίζοντας ότι

«Δυστυχώς, αν μείνει κανείς πολύ καιρό στο ΚΚΕ κάποια βλάβη θα τη πάθει σίγουρα»! Και απευθυνόμενος στον Γ. Κύρτσο του είπε «εσύ έχεις πιεί το μαγικό ζωμό και το ξεπέρασες»!

Στην Ελλάδα χάνουμε χρόνο. Τρανό παράδειγμα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Κύπρο αλλά και στην Τουρκία. Συζητάμε ακόμη ζητήματα λυμένα στον υπόλοιπο πλανήτη.

 

 

Related posts