Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 23 Ιουλ 2018
 
 

Συγκλονίζουν μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους σε τροχαία: «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο»

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 - 16:55

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

«Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», ήταν το σύνθημα των μανάδων που έχασαν τα παιδιά τους εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων και πραγματοποίησαν σήμερα (20/9) το πρωί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όλες οι γυναίκες που βρέθηκαν εκεί ήταν μαυροφορεμένες σε ένδειξη του πένθους τους, ενώ ταυτόχρονα φορούσαν μια λευκή πεταλούδα με το όνομα του νεκρού παιδιού τους στο στήθος. Με πρόσωπα εμφανώς χαραγμένα από τον πόνο, αυτό που ζητούσαν δεν ήταν άλλο από μια «γρήγορη, πραγματική και αυστηρή απονομή Δικαιοσύνης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύσταση επιστολής με παραλήπτη τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, αξιώνοντας: «Να τροποποιηθούν τα οικεία άρθρα του Ποινικού Κώδικα και να διπλασιαστούν οι ποινές. Καμία ποινή να μην είναι με αναστολή, μήπως αυτά αποτελέσουν, στο μέλλον, αποτρεπτικό παράγοντα. Να συσταθούν Τμήματα Δικαστηρίων, σε κάθε Περιφέρεια, που να εκδικάζουν μόνον υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων (αστικά και ποινικά), με στόχο να επιταχυνθεί η απόδοση δικαιοσύνης».

Η κοινοποίηση της συγκεκριμένης επιστολής, έγινε τόσο προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, όσο προς άλλους αρμόδιους υπουργούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: