Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 21 Ιουλ 2018
 
 

Συγκέντρωση των μεταλλωρύχων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος!

Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 - 11:48

-a Μέγεθος κειμένου +A

Έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν συγκεντρωθεί, από νωρίς το πρωί, πάνω από 1200 μεταλλωρύχοι της Ελληνικός Χρυσός, και ζητούν τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την έκδοση αδειών για τα μεταλλεία Χαλκιδικής.

Στις 11 ήταν προγραμματισμένη πορεία τους προς τη Βουλή, ενώ πιο πριν εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μ. Βερροιόπουλο.

Οι μεταλλωρύχοι, διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης προς την επένδυση της Eldorado Gold για τα μεταλλεία της Κασσάνδρας. Αυτό πού ζητούν είναι να ξανασυναντηθούν με τους αρμόδιους του υπουργείου και να διευθετηθεί άμεσα η αδειοδότηση του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές και ειδικότερα η παραχώρηση άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που περιμένουν εδώ και αρκετό καιρό και όπως αναφέρουν δεν συμπεριλαμβάνεται στο κείμενο της διαιτησίας μεταξύ της εταιρείας και του Δημοσίου.

Να σημειωθεί πως, αύριο Παρασκευή (22/9), εκπνέει η προθεσμία που έχει τεθεί για την επίλυση των εκκρεμοτήτων μεταξύ της Εldorado και της κυβέρνησης.

Κλειστή είχε παραμείνει τις πρώτες πρωινές ώρες η Λεωφ. Μεσογείων στο ύψος της Κατεχάκη, λόγω της συγκέντρωσης.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: