Μυρωδάτο το στρούντελ και πολύ ελαφρύ, μια που δεν περιέχει ούτε αυγά ούτε βούτυρο!
2 μεγάλα κόκκινα μήλα
1 φύλλο σφολιάτα
¾ φλυτζανιού ζάχαρη
¾ φλυτζανιού τριμμένη φρυγανιά
2-3 κουταλάκια κανέλλα
2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
½ φλυτζάνι χοντροτριμμένα καρύδια (αυτή τη φορά δεν είχα και δεν έβαλα)
½ φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
Χυμός από 1 λεμόνι
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Έχουμε ήδη ξεπαγώσει τη σφολιάτα. Την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε μέσα, κατά μήκος, το μίγμα των μήλων.
Τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες, βρέχοντας με τα χέρια μας τη σφολιάτα για να κολλήσει καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 40-45 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα, αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε σκέτο ή –ακόμα καλύτερα- με μια μπάλα παγωτό!
Related posts
Τα Ζώδια Σήμερα 13 Μαρτίου 2013
Πρέβεζα:Έκλεισε έναν αιώνα ζωής!
Καλημέρα με ενημέρωση στο Now24
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, άνεμοι 6 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας
Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023: Για σήμερα οι καιρικές συνθήκες δεν θα είναι ιδανικές. Αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και…