Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
05 Δεκ 2023
Χωρίς κατηγορία

Στρούντελ με μήλα γρήγορο!

 

 

Μυρωδάτο το στρούντελ και πολύ ελαφρύ, μια που δεν περιέχει ούτε αυγά ούτε βούτυρο!

2 μεγάλα κόκκινα μήλα
1 φύλλο σφολιάτα
¾ φλυτζανιού ζάχαρη
¾ φλυτζανιού τριμμένη φρυγανιά
2-3 κουταλάκια κανέλλα
2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
½ φλυτζάνι χοντροτριμμένα καρύδια (αυτή τη φορά δεν είχα και δεν έβαλα)
½ φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
Χυμός από 1 λεμόνι

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

Έχουμε ήδη ξεπαγώσει τη σφολιάτα. Την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε μέσα, κατά μήκος, το μίγμα των μήλων.

Τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες, βρέχοντας με τα χέρια μας τη σφολιάτα για να κολλήσει καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 40-45 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα, αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε σκέτο ή –ακόμα καλύτερα- με μια μπάλα παγωτό!



Related posts