Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Ιούν 2019
Blender

Στρατηγική Σύμπραξη ΟΠΑΠ-Stoiximan!

Η συμφωνία ενισχύει την online παρουσία του ΟΠΑΠ ενώ επιταχύνει το πλάνο ανάπτυξης της Stoiximan στο εξωτερικό και την ανάπτυξη τεχνολογίας

Μια σημαντική συμφωνία στον κλάδο ολοκληρώθηκε σήμερα με την εξαγορά από πλευράς της OΠΑΠ του 36,75% των μετοχών της Stoiximan (ποσοστό που ανήκε μέχρι σήμερα σε συμφέροντα της οικογένειας Φώτη Μπόμπολα). Οι δύο εταιρείες διατηρούν την αυτονομία τους στο διαδικτυακό στοίχημα συνεχίζοντας κανονικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, όπως μέχρι σήμερα, από τις δικές τους πλατφόρμες και ιστοσελίδες ενώ το management και ο τρόπος λειτουργίας της Stoiximan παραμένει αυτόνομος.

Το τίμημα είναι κατά προσέγγιση 8 φορές το EBITDA του 2017 και ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Με τα νέα δεδομένα, η αποτίμηση της Stoiximan ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιτυχία και τα μεγέθη της Stoiximan έχουν συχνά προσελκύσει ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα από το εξωτερικό ωστόσο προτιμήθηκε η ΟΠΑΠ λόγω της ισχυρής επιθυμίας για διατήρηση του ελληνικού χαρακτήρα της εταιρείας και λόγω της συμπληρωματικότητας των δυο εταιρειών σε Ελλάδα (online-offline) και εξωτερικό (παρουσία & τεχνολογία Stoiximan). Ταυτόχρονα η σύμπραξη αυτή θωρακίζει την θέση τους ενόψει του ανοίγματος της αγοράς και της εισόδου διεθνών αλλά και εγχωρίων σχημάτων.

Η ΟΠΑΠ κερδίζει τεχνογνωσία στην ανερχόμενη αγορά του online, ολοκληρώνει την γκάμα των υπηρεσιών της στην Ελλάδα ενώ αποκτά και πρόσβαση σε αγορές του εξωτερικού που η Stoiximan είτε είναι κυρίαρχη (Ρουμανία, Κύπρος) είτε εγκαταστάθηκε και τρέχει πλάνο εδραίωσης (Γερμανία, Αυστρία)

Η Stoiximan διαθέτει πλέον τα κεφάλαια και το αναγκαίο μέγεθος ώστε να εισέλθει και να εδραιωθεί σε ακόμα περισσότερες αγορές στο εξωτερικό ενώ επιταχύνει και το πλάνο ανάπτυξης δικής της τεχνολογίας.

O ρόλος του Δημήτρη Μάρη

Μετά την στρατηγική σύμπραξη ΟΠΑΠ-Stoiximan και την αποχώρηση του Φώτη Μπόμπολα, οι υπόλοιποι μέτοχοι της Stoiximan όχι μόνο παραμένουν διοικητικά ενεργοί, αλλά αυξάνουν και το ποσοστό τους στη μητρική εταιρεία.

Ο Δημήτρης Μάρης είναι εκείνος που αναδεικνύεται στον ισχυρό -ιδιοκτησιακά και χρηματοοικονομικά- παίκτη της επόμενης ημέρας, κεφαλαιοποιώντας έτσι τη στρατηγική που ακολούθησε κατά την τελευταία διετία, και η οποία βασίζεται στη δημιουργία ισχυρών εταιρικών συμπράξεων και στην προσέλκυση επενδυτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στο πλαίσιο της στρατηγικής της Stoiximan για ταχύτερη ανάπτυξη σε αγορές του εξωτερικού με το διεθνές brand της Betano (με το οποίο ήδη δραστηριοποιείται σε Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία) ανακοίνωσε στη θέση της Chief Corporate Development Officer την Petra Zackrisson, η οποία μέχρι τον Απρίλιο του 2018 ασκούσε καθήκοντα Vice President of Corporate Development του Betsson Group, ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς διαδικτυακών παιγνίων παγκοσμίως.

H ανακοίνωση της ΟΠΑΠ

Η ΟΠΑΠ ΑΕ («ΟΠΑΠ») ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της, OPAP Investment Ltd, υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία για την απόκτηση μετοχών του Ομίλου Stoiximan.

Η OPAP Investment Ltd έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει μερίδιο 36,75% στη μητρική εταιρεία του Ομίλου Stoiximan, TCB Holdings Ltd («TCB»), έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ, κατόπιν ρυθμιστικών εγκρίσεων της αγοράς τυχερών παιγνίων. Η TCB παρέχει, μέσω των κατά 100% θυγατρικών της, υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπό το εμπορικό σήμα Stoiximan, και στη Ρουμανία και τη Γερμανία, υπό το εμπορικό σήμα Betano. Το 2017, ο Όμιλος Stoiximan κατέγραψε έσοδα 136 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ έχει επίσης προσυμφωνήσει με την TCB να κάνει μια επιπλέον επένδυση, ώστε να αποκτήσει τον από κοινού, με την TCB, έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η επένδυση αυτή τελεί υπό την πλήρωση διάφορων προηγούμενων όρων, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού και ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων, και της διεξαγωγής έρευνας δέουσας επιμέλειας (due diligence). Με την ολοκλήρωση της έρευνας δέουσας επιμέλειας, θα αποκρυσταλλωθούν οι όροι της επένδυσης οπότε και οι πλήρεις λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν.

Ο Όμιλος Stoiximan, με την ίδια διοικητική ομάδα, θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ.

Οι επενδύσεις αυτές ευθυγραμμίζονται με μία από τις βασικές στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ, την Αξιοποίηση των πλέον Σύγχρονων Ψηφιακών και Τεχνολογικών Δυνατοτήτων. Έπειτα από την ολοκλήρωση, το περασμένο καλοκαίρι, του μεγάλης κλίμακας προγράμματος για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του δικτύου του, ο ΟΠΑΠ εστιάζει στην ανάπτυξη των διαδικτυακών του δραστηριοτήτων και τις επόμενες ημέρες θα διαθέσει στην αγορά το Pamestoixima.gr, τη νέα πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού μέσω διαδικτυακών καναλιών και φορητών συσκευών.

Related posts