Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
11 Δεκ 2019
Auto-Moto

Στο SEAT Arona απονεμήθηκε το βραβείο του σχεδιαστικού Red Dot: Product Design 2018

Το SEAT Arona ξεχώρισε για το συμπαγές αμάξωμα, την εξωτερική σχεδίαση, το ευρύχωρο εσωτερικό και τις πολλαπλές δυνατότητες προσαρμογής του. Έτσι κέρδισε την κορυφαία διακρίση Best Product Design 2018 του φημισμένου σχεδιαστικού διαγωνισμού Red Dot Award . Το Red Dot Award είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βραβεία σχεδιασμού στον κόσμο.

Από το 1954, το Red Dot Award είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους σχεδιαστικούς διαγωνισμούς στο κόσμο με σκοπό την αξιολόγηση και τη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας και της καινοτομίας στον χώρο του σχεδιασμού. Η πιο σημαντική κατηγορία του διαγωνισμού είναι η «Red Dot Award: Product Design» όπου η κριτική επιτροπή αποτελείται από 40 ειδικούς από όλο τον κόσμο οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη δημιουργία των υποψήφιων σχεδίων προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων και να εξασφαλισθεί η αμεροληψία του θεσμού.

Το νέο SEAT Arona είναι κομψό, ευρύχωρο, πρακτικό και άνετο αυτοκίνητο για καθημερινή αστική χρήση, όσο και στιβαρό, σπορ και αποδοτικό για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Όλα αυτά, μαζί με την τελευταία τεχνολογία σε θέματα ασφάλειας και συνδεσιμότητας, την ελκυστική σχεδίαση του καθώς και τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης που είναι διαθέσιμες.

Η οροφή του και οι ράγες οροφής φέρουν σχεδιαστικές γραμμές που θυμίζουν την αισθητική των οχημάτων παντός εδάφους.  Χωρίς αμφιβολία, το Arona έχει τη δική του προσωπικότητα. Αυτό γίνεται σαφές και στο εσωτερικό, το οποίο ξεχωρίζει όχι μόνο για την οριζόντια διάταξη που τονίζει και ενισχύει το μέγεθος του αυτοκινήτου δίνοντας μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας αλλά και για την κορυφαία ποιότητά του. Εκτός από αυτές τις λεπτομέρειες, το High Console Concept, δίνει στην κονσόλα μεγαλύτερη προβολή ενισχύοντας την ασφάλεια και την εργονομία, καθώς κάθε στοιχείο είναι τοποθετημένο έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο κάθισμα του οδηγού και όλα τα όργανα είναι προσανατολισμένα προς αυτόν. Τα πάντα είναι προσβάσιμα, επιτρέποντας εύκολη ρύθμιση και αυξημένη ασφάλεια. Τα καθίσματα είναι πιο άνετα και παρέχουν μεγαλύτερη αίσθηση προστασίας.

«Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που λάβαμε ένα από τα πιο διάσημα βραβεία σχεδιασμού για το SEAT Arona. Θέλαμε να δώσουμε ένα ξεχωριστό crossover χαρακτήρα, για την καθημερινή ζωή στη πόλη», δήλωσε ο SEAT Design Director, Alejandro Mesonero-Romanos. «Το SEAT Arona είναι ένα ακόμα παράδειγμα φρέσκου, νεανικού, λειτουργικού, περιπετειώδους και άνετου σχεδιασμού».

Το νέο SEAT Arona είναι ένα συναρπαστικό crossover, διασκεδαστικό και περιπετειώδες στην οδήγηση, ισχυρό, λειτουργικό, άνετο και ευρύχωρο, με προηγμένη και εύχρηστη τεχνολογία και πολύ ανταγωνιστική τιμή. Το Arona είναι η απάντηση για τον οδηγό που αναζητά την ασφάλεια, την αξιοπιστία, τον ενθουσιασμό και την ξεχωριστή σχεδίαση.

Το Arona αποτελεί άλλο ένα αποφασιστικό βήμα στη σχεδιαστική εξέλιξη της SEAT και απόδειξη πως η ισπανική μάρκα είναι μία από τις πιο δυναμικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Με όμορφες αναλογίες, το νέο SEAT Arona είναι ένα ακόμη παράδειγμα της νέας, νεανικής, λειτουργικής και τολμηρής σχεδίασης, προσφέροντας ταυτόχρονα την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της συνδεσιμότητας, της άνεσης και της ασφάλειας. Το εσωτερικό διατηρεί το DNA της μάρκας και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της πραγματικής και αντιληπτής ποιότητας.

Χρωματικά, το Arona χωρίζεται σε δύο μέρη: το κάτω μέρος του αμαξώματος από τη μία και την οροφή μαζί με τις κολόνες Α και C, από την άλλη. Η οροφή μπορεί να είναι σε γκρι, μαύρο, πορτοκαλί χρώμα ή φυσικά στο ίδιο το χρώμα του αμαξώματος. Υπάρχουν 68 πιθανοί συνδυασμοί χρωμάτων. Η χαραγμένη λεπτομέρεια X πάνω στην κολόνα C δηλώνει την ταυτότητα του crossover.

25.000 πωληθένα SEAT Arona

Η ένταξη του Arona στη γκάμα της SEAT ενίσχυσε τα αποτελέσματα πωλήσεων της μάρκας. Ήδη έχουν πωληθεί περισσότερες από 25.000 μονάδες του νέου crossover. Μέχρι το τέλος του έτους η SEAT θα λανσάρει το Arona TGI, το πρώτο SUV στο κόσμο με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

 

Related posts