Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 21 Αυγ 2018
 
 

Στο μικροσκόπιο των ειδικών το αεροσκάφος της Ryanair με τους ζαλισμένους επιβάτες

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018 - 10:40

-a Μέγεθος κειμένου +A

Τι προκάλεσε τη ναυτία στους επιβάτες της Ryanair. Ποιος φταίει για το λάθος που ανάγκασε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους να αλλάξει την πορεία του και να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Αυτό προσπαθούν να ξεδιαλύνουν όχι μόνο από την Ryanair αλλά και ειδικοί που ασχολούνται με θέματα ασφαλείας.

Το σίγουρο είναι ότι 33 επιβάτες παρουσίασαν έντονους πονοκέφαλους και ναυτία -πιθανώς λόγω πτώσης της πίεσης στην καμπίνα, μετά από τεχνικό πρόβλημα.

Το αεροσκάφος της  Ryanair είχε απογειωθεί από την Ιρλανδία με προορισμό την Κροατία. Εκτελούσε την πτήση FR 7312. Ενώ το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς την Κροατία, οι επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται στις αεροσυνοδούς ότι είχαν έντονους πονοκεφάλους. Ο έμπειρος κυβερνήτης δεν χρειαζόταν πολλά για να αλλάξει πορεία και να ζητήσει από τον πύργο ελέγχου του κοντινότερου αεροδρομίου να του επιτρέψει να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Η άδεια του δόθηκε για το αεροδρόμιο στο Χαν. Μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε 189 άτομα στο αεροδρόμιο Frankfurt-Hahn, 33 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Οι επιβάτες παραπονέθηκαν για πονοκέφαλο και συμπτώματα ναυτίας”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε κοντινά νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι επιβάτες πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο.

«Ένα άλλο αεροσκάφος τους μετέφερε μερικές ώρες αργότερα στον προορισμό τους.

Οι ειδικοί πρέπει τώρα να  διευκρινίσουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε το  πρόβλημα. Πιθανότατα ο Κυβερνήτης  το εντόπισε και για αυτό  ζήτησε αναγκαστική προσγείωση.

*** Τη φωτογραφία ανηρτησε στο Facebook επιβάτης της πτήσηςΜοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: