Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 19 Ιουν 2018
 
 

Στο μετρό της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ανυπολόγιστης αξίας άγαλμα της Αφροδίτης

Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018 - 09:25

-a Μέγεθος κειμένου +A

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του… Μετρό Θεσσαλονίκης , η σκαπάνη σταμάτησε μπροστά σε ένα περίεργο εύρημα. Κινητοποιήθηκε  η αρχαιολογική υπηρεσία και αποκάλυψε ότι το εύρημα αυτό δεν ήταν άλλο από το άγαλμα της Αφροδίτης. Το αρχαιολογικό εύρημα είναι εντυπωσιακό.

Πρόκειται για το ακέφαλο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, το οποίο ανακαλύφθηκε στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, πλησίον του εξίσου εντυπωσιακού Κρηναίου Οικοδομήματος και το οποίο έκανε γνωστό με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.», Γιάννης Μυλόπουλος.

Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο… καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη. Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα» επισημαίνει ο κ. Μυλόπουλος στην ανάρτησή του.

«Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο… καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη. Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα.Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: