Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Ιαν 2022
Auto-Moto

Στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης η Audi εγκαινιάζει σήμερα τον πρωτοποριακό κόμβο φόρτισης μπαταριών

Ο κόμβος  φόρτισης –είναι ο πρώτος του είδους του στον κόσμο-  θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και  έχει ισχύ έως 320 Kw. Σήμερα 23 Δεκεμβρίου η Audi εγκαινιάζει  στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης την πιλοτική φάση λειτουργίας ενός κόμβου δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Διαθέτει έξι ξεχωριστές θέσεις γρήγορης φόρτισης, με δυνατότητα κράτησης από τον ενδιαφερόμενο. Απευθύνεται τόσο σε ευκαιριακούς χρήστες όσο και σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων που δεν έχουν δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι.

Για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που θα φορτίζουν τις μπαταρίες στα αυτοκίνητά τους υπάρχει  ένα VIP σαλόνι αναμονής για όσο διάστημα διαρκεί η φόρτιση, με παροχή προηγμένων υπηρεσιών συνδεσιμότητας.

Όσο τα ηλεκτρικά μοντέλα πολλαπλασιάζονται τόσο αυξάνονται και οι απαιτήσεις των καταναλωτών.,

Φυσικά έχουν αποφασίσει να μειώσουν τη μόλυνση στο περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν και να ταλαιπωρούνται. Είναι λογικό να αυξάνονται οι απαιτήσεις για υποδομές. Η Audi θέτει σήμερα σε λειτουργία τον  πιλοτικό κόμβο δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προσφέροντας μία πρόγευση ενός κοντινού μέλλοντος.

Όσο διαρκεί η φόρτιση, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν προηγμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας σε ένα VIP σαλόνι αναμονής 200 τετραγωνικών μέτρων, στον επάνω όροφο. Παράλληλα, η Audi θα προσφέρει στον κόμβο πρόσθετες ελκυστικές υπηρεσίες όπως δυνατότητα ανταλλαγής μπαταριών ηλεκτρικών ποδηλάτων, υπηρεσία δανεισμού ηλεκτρικών σκούτερ, πληροφορίες για διάφορα προϊόντα Audi, καθώς και test-drives με Audi Q4 e-tron και RS e-tron GT, υπό την επίβλεψη ειδικών της Audi. Επιπλέον, οι πελάτες θα μπορούν να παραγγέλνουν φαγητό μέσω υπηρεσίας delivery ή να χρησιμοποιούν κάποιο ΑΤΜ. Τέλος, σε μία οθόνη 98 ιντσών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαμορφώσουν μοντέλα της Audi ή να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο φόρτισης του κάθε αυτοκινήτου.

Κατασκευαστικά, ο κόμβος φόρτισης αποτελείται από μεγάλου μεγέθους κύβους που μπορούν να συνδυαστούν γρήγορα και σε διάφορα σχήματα, με δυνατότητα συναρμολόγησης σε μερικές ώρες. Στο όλο concept η Audi χρησιμοποιεί μεταχειρισμένες και επεξεργασμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου, ως συστήματα αποθήκευσης ενέργειας – γνωστές ως μπαταρίες δεύτερου κύκλου ζωής που λαμβάνονται από αποσυναρμολογημένα οχήματα. Αυτό μειώνει το κόστος και την απαιτούμενη υποδομή, χωρίς την ανάγκη γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης και ακριβών μετασχηματιστών, κάτι που κάνει την υλοποίηση της Audi ιδανική για προσφορά γρήγορης φόρτισης σε σημεία όπου το ηλεκτρικό δίκτυο δεν επαρκεί.

Χάρη στη δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 2,45 MWh, ο πρωτοποριακός κόμβος φόρτισης στη Νυρεμβέργη χρειάζεται μόνο μια σύνδεση πράσινης ισχύος 200 kW στο ήδη διαθέσιμο δίκτυο χαμηλής τάσης. Τα 200 kW είναι αρκετά για τη συνεχή φόρτιση των μονάδων αποθήκευσης. Ηλιακά πάνελ στην οροφή παρέχουν επιπλέον έως και 30 kW πράσινης ενέργειας.

Οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ισχύ έως και 320 kW σε έξι σημεία φόρτισης. Μέσα σε μια ημέρα θα μπορούν να φορτιστούν περίπου 80 οχήματα. Προκειμένου να δοθεί μία παραστατική εικόνα των δυνατοτήτων του κόμβου, ένα Audi e-tron GT με δυνατότητα φόρτισης έως και 270 kW, μπορεί να φορτιστεί με αρκετή ενέργεια για αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε μόλις πέντε λεπτά. Η φόρτισή του από κατάσταση 5% στο 80%, διαρκεί περίπου 23 λεπτά.

Επί του παρόντος, η χρέωση στον κόμβο γρήγορης φόρτισης της Audi στη Νυρεμβέργη, για κάποιον με συμβόλαιο υπηρεσίας φόρτισης e-tron, έχει το ίδιο κόστος ανά κιλοβατώρα, με την αντίστοιχη τιμή στο σπίτι, με ένα Wallbox. Οι πελάτες της Audi μπορούν να κάνουν κράτηση μίας από τις έξι θέσεις φόρτισης στην εφαρμογή myAudi. Η διαδικασία ελέγχου ταυτότητας του οχήματος πραγματοποιείται αυτόματα μέσω κρυπτογραφημένης επικοινωνίας μόλις συνδεθεί το καλώδιο φόρτισης στο όχημα.

Related posts