Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Ιαν 2025
Κοινωνία

Στην πλατεία Νέας Σμύρνης, τα «είπαν» για ιδιωτικοποίηση λιμανιών, ακτών και αιγιαλών

 

 

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης η παράταξη Στροφή Νέας Σμύρνης οργάνωσε ομιλία με θέμα «Παραλίες, ΔΕΗ, λιμάνια – ξεπουλάνε την Ελλάδα, να τους σταματήσουμε». Η εκδήλωση καλύφθηκε διαδικτυακά από το τηλεοπτικό διαδικτυακό κανάλι της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος δήμου Πειραιά, Τάσος Ταστάνης, αρχιτέκτονας και δημοτικός σύμβουλος δήμου Γλυφάδας, μέλος του δικτύου «ακτές ώρα μηδέν» και Αλέξης Χαρίτσης, ηλεκτρολόγος μηχανικός και συντονιστής του τμήματος ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ομιλητές επιχειρηματολόγησαν υπέρ της υπεράσπισης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, όπως το ρεύμα και το νερό, αναφερόμενοι τόσο στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποκρατικοποιήσει τμήματα της ΔΕΗ, τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», αλλά και στην όποια μελλοντική διάθεση για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ύδρευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η δημοτική κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης» είναι κάθετα αντίθετοι, κατά τους ομιλητές σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ οι ομιλητές, ο καθένας εκ της θέσεως του, τεκμηρίωσαν τους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της επερχόμενης περαιτέρω ιδιωτικοποίησης λιμανιών, ακτών και αιγιαλών.

Στην κάμερα του www.nstv.gr  μίλησε ο Θοδωρής Δρίτσας τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τη νομιμότητα του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση της μικρής ΔΕΗ και πως τα τμήματα της ΔΕΗ που βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση είναι ανεκτίμητης αξίας τόσο οικονομικά, όσο και στρατηγικά.

Ο Παναγιώτης Πάντος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Στροφή Νέας Σμύρνης, δήλωσε πως η Κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί δυναμικά το ξεπούλημα και την καταστροφή του δημόσιου πλούτου, θεωρώντας πως η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών θα πρέπει να προκαλέσει την άρνηση κινημάτων, φορέων, συλλόγων και πολιτών.