Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Ιούλ 2022
Auto-Moto

Στην πίστα της Αυστρίας ξεκινάει το Σαββατοκύριακο μετά από τρείς μήνες διακοπής ο πρώτος αγώνας της F1

Μετά από τρείς μήνες χωρίς Γκραν πρι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν με προϋποθέσεις οι αγώνες της F1. Τα βλέμματα στρέφονται στην πίστα Spielberg και για πρώτη φορά στην 70χρονη ιστορία του θεσμού θα γίνει αγώνα χωρίς θεατές.

Φυσικά θα απολαύσουμε τον αγώνα από την τηλεόραση αλλά θα αρκεστούμε μόνο σε αυτό. Χωρίς θεατές, χωρίς σημαίες, χωρίς απονομές και σαμπάνιες. Όσοι δουλεύουν στα πίτς θα φορούν εκτός από το κράνος και μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Η Pirelli που έχει και την ευθύνη των ελαστικών για τους αγωνιζόμενους θα χρησιμοποιήσει γόμα C2 που θα είναι η P Zero λευκή σκληρή,  γόμα C3 που θα είναι η P Zero κίτρινη μέση και  γόμα C4 που θα είναι η P Zero κόκκινη μαλακή.Οι οδηγοί της F1 , έχουν εμπειρία από το συγκεκριμένο συνδυασμό γομών στην Αυστρία, καθώς οι ίδιες γόμες είχαν επιλεγεί και πέρυσι για το Red Bull Ring. Η γκάμα ελαστικών 2020 Pirelli Formula 1, είναι ίδια με την περσινή.

Το Red Bull Ring – πρόκειται ουσιαστικά για την μοντέρνα εκδοχή του διάσημου Österreichring – προσφέρει ένα μικρό σε διάρκεια, αλλά γεμάτο δράση γύρο. Έχει λεία άσφαλτο και υψομετρικές διαφορές. Κυρίαρχο ρόλο παίζουν η ελκτική πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα αλλά και το να αποφύγεις το κυκλοφοριακό στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο βραχύς γύρος, οδηγεί επίσης σε αντίστοιχα μικρές διαφορές απόδοσης μεταξύ των επιλεγμένων γομών.

Σύμφωνα με τα σημερινά μετεωρολογικά δελτία η θερμοκρασία θα είναι υψηλή. Η τοποθεσία που βρίσκεται η πίστα, στη βόρεια πλευρά των Στυριακών Άλπεων φημίζεται για το ευμετάβλητο του καιρού. Αν και  υπάρχει πάντα πιθανότητα βροχής οι μετεωρολόγοι μέχρι στιγμής αποκλείουν τη βροχή.

Ο συγκεκριμένος αγώνας, έχει παράδοση στη στρατηγική μιας αλλαγής. Η πλειοψηφία των στροφών είναι δεξιές αλλά οι δυο πιο απαιτητικές στροφές της διαδρομής, είναι αριστερές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η λιγότερο φορτισμένη πλευρά ελαστικών, να εισέρχεται σ’ αυτές, σε κάθε γύρο, με σχετικά χαμηλή θερμοκρασία.

Η πίστα του Spielberg έχει δημιουργήσει μερική αποκόλληση λόγω τοπικής υπερθέρμανσης (blistering) ειδικά με υψηλές θερμοκρασίες. Πέρυσι η νέα γενιά ελαστικών του 2019 μείωσε αυτό το φαινόμενο, ειδικά στα πίσω ελαστικά (παρότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν υψηλότερη απ’ αυτή του 2018).

Η Αυστρία είναι η  πατρίδα μεγάλων οδηγών όπως του Γιόχεν Ριντ ( στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής  μετά τον θάνατό του), του  Νίκι Λάουντα και του  Γκέραντ Μπέργκερ.Με τα  χρώματα της Αυστρίας έχουν τρέξει ο Αλεξ Βουρτς ο Ρόλαντ Ρατσεμπέργκερ, και ο ισχυρός άνδρας της Red Bull Racing Χέλμουτ Μάρκο.

Το μήκος της πίστας είναι 4.318 χλμ. και οι οδηγοί θα καλύψουν 306.452 χλμ. που αντιστοιχούν σε 71 γύρους. Το ρεκόρ γύρου το κατέχει ο ΚίμιΡαϊκόνεν από το 2018 με χρόνο 1:06.957.

Related posts