Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 19 Ιαν 2018
 
 

Στην Κρήτη είναι αφιερωμένη η εκπομπή από το Α εως το Ω

Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 - 10:13

-a Μέγεθος κειμένου +A





 

cosmote-history_ellada-a-o_kriti-1

cosmote-history_ellada-a-o_kriti-2Στην Κρήτη ήταν αφιερωμένα τα δύο επεισόδια της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω». Το πρώτο επεισόδιο έπαιξε χθές Παρασκευή. Ο τίτλος για το  πρώτο μέρος του αφιερώματος, ήταν  «Η Κρήτη των Μύθων και της Αρχαιολογίας». Οι  αρχαιολόγοι  Αλεξάνδρα Καρέτσου και Κατερίνα Κόπακα μας ταξίδεψαν στη μινωική Κρήτη των Ιερών Κορυφής, της Κνωσσού και των άλλων σημαντικών ανακτορικών κέντρων, ενώ ο λαογράφος Γιώργος Σταματάκης μίλησε για τα «Αστερούσια, το ιερό όρος της Κρήτης» και για τον ασκητισμό. Η ξεναγός Μαρία Σφακάκη μάς καθοδήγησε  στη Μονή Αρκαδίου αλλά και στη Μονή της Αγ. Αικατερίνης στο Ηράκλειο, όπου φυλάσσονται μεταξύ άλλων έργα του Μιχαήλ Δαμασκηνού. Ο καθηγητής ιστορίας της τέχνης Παναγιώτης Ιωάννου, μας μετέφερε  στην Κρήτη των μεγάλων ζωγράφων και στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

cosmote-history_ellada-a-o_kriti-3Σήμερα Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, στις 21.00, ακολουθεί  η Ιστορία του Λαβύρινθου. Όσοι το παρακολουθήσουν θα ανακαλύψουν την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους μύθους της ανθρωπότητας.

Αύριο Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο πλαίσιο του αφιερώματος Σταθμοί της νεοελληνικής Ιστορίας: 1821-1941 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ 1922: Ο μεγάλος ξεριζωμός, όπου με τη βοήθεια αυθεντικού κινηματογραφικού υλικού της εποχής, φωτογραφιών, πινάκων, κειμένων και μαρτυριών, ξεδιπλώνονται τα συνταρακτικά γεγονότα του Μεγάλου Ξεριζωμού.

cosmote-history_ellada-a-o_kriti-7Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 22.00  το ντοκιμαντέρ Αρχαία Ελλάδα: Θέαμα και ιστορία: Ρωμαίοι ερευνά τη συνεισφορά των Ρωμαίων στη συντήρηση και προώθηση του ελληνικού θεάτρου, καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ σύγχρονου θεάτρου και αρχαίου ελληνικού δράματος και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 22.30 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, ένα αφιέρωμα στους Σεφραδίτες Εβραίους της Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα της πόλης ως τον Β’ Παγκόσμιο. Επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος καταθέτουν τις μαρτυρίες τους.

 

 

 

 

 



Μοιράσου το...!




Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: