Προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το Air Force One.
Οι τροχοί του πάτησαν στις 10.32 και φυσικά στο αεροδρόμιο εκείνη την ώρα δεν γινόταν καμιά πτήση.
Η Αθήνα είναι σε ομπρέλα προστασίας και οι δρόμοι όλοι κλειστοί.
Τον Πρόεδρο των ΗΠΑ υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με τους δύο άνδρες να έχουν μια σύντομη συνομιλία αλλά και με αξιωματούχους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας.
Στη συνέχεια ο κ. Ομπάμα, χαιρέτησε τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν από απόσταση και επιβιβάστηκε στη προεδρική λιμουζίνα.
Με βάση το πρωτόκολλο έγινε η επιλογή, αυστηρά, 130 προσώπων που θα παρακαθίσουν στο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Μάλιστα, επειδή ο κ.Ομπάμα δεν θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Μισέλ, ούτε οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες θα συνοδεύονται από τους/τις συζύγους τους. Το γεγονός ότι ακολουθούνται ιδιαίτερα αυστηροί κανόνες έχει ως συνέπεια να αποκλειστούν από το δείπνο ηχηρά ονόματα.
Στο επίσημο δείπνο θα μετέχουν περίπου πενήντα μέλη της αμερικανικής αποστολής και της διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα, από καμία πλευρά δεν θα μετέχουν επιχειρηματίες, ενώ στους 80, περίπου ανέρχονται οι Έλληνες αξιωματούχοι που έχουν προσκληθεί.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκτός των δύο προέδρων, στο δείπνο θα μετέχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Στο δείπνο δεν προσκαλούνται οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, γεγονός που προκάλεσε ήδη τη δημόσια αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.
Κατά τους ίδιους αυστηρούς κανόνες του πρωτοκόλλου το παρών θα δώσουν μόνο οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Πιθανή θεωρείται η συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών και βεβαίως των πρώην προέδρων της Δημοκρατίας. Ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναμένεται ότι θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά την υποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα.
Related posts
Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη σήμερα
Λίγα σύννεφα,λίγες βροχές και λίγα μποφόρ
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Μητσοτάκης: Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και θα δημοσιοποιούμε διεθνώς όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην περιοχή μας
Με ένα νέο μήνυμα με αιχμή την ένταση στα ελληνοτουρκικά ξεκίνησε την εισήγησή του στη διά ζώσης συνεδρίαση του Υπουργικού…