Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 19 Ιουν 2018
 
 

Στη φυλακή παραμένουν Ηριάννα και Περικλής – Επεισόδια μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου

Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 - 19:25

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Για δεύτερη φορά απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της 29χρονης Ηριάννας Β.Λ. καθώς και του συγκατηγορούμενου της για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», 33χρονου Περικλή Μ.

Το δικαστήριο είπε σήμερα (16/10) το «όχι» στους δυο καταδικασθέντες, ενώ νωρίτερα και ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας είχε απορρίψει με τη σειρά του την αναστολή εκτέλεσης της ποινής επισημαίνοντας πως κατά την κρίση του «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή».

Υποστηρικτές και αλληλέγγυοι των δυο νέων που βρίσκονταν στην δικαστική αίθουσα αντέδρασαν στην απόφαση φωνάζοντας συνθήματα, όπως «ρουφιάνοι δικαστές», αλλά και το «πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από τα κελιά» και εκσφενδόνισαν μπουκάλια αλλά και καρέκλες στοχεύοντας προς την Έδρα.

Σημειώνεται ότι η άρνηση, όπως και τον περασμένο Ιούλιο, αναφορικά με την 29χρονη, δικαιολογήθηκε από τον εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο οποίος υποστήριξε πως «το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη. Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον». Παράλληλα, πρόσθεσε πως η νέα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων.

Όσο για τον 33χρονο Περικλή ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε: «Δεν διαφοροποιείται η κρίση με την οποία απορρίφθηκε η προηγούμενη αίτηση του κατηγορουμένου. Δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του».

Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα και ο Περικλής είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

 

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Ηριάννας 

«Το τραύμα στο κράτος δικαίου σήμερα δεν επουλώθηκε. Η Ηριάννα παραμένει στη φυλακή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με το ίδιο σθένος και την δια πεποίθηση ότι στο τέλος η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει και η Ηριάννα θα αποδοθεί ελεύθερη στην κοινωνία.

Η σημερινή απόφαση κλείνει οριστικά την πόρτα στην Ηριάννα για να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, για να επιστρέψει στην αληθινή ζωή. Ο χρόνος κατά τον οποίο η Ηριάννα θα παραμείνει στη φυλακή δημιουργεί κατ’ απόλυτο τρόπο αποκλεισμό από κάθε πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή προοπτική. Γι’ αυτή τη νέα κοπέλα, Για αυτή τη νέα επιστήμονα» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης, Θοδωρής Μαντάς.

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: