Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Φεβ 2020
SLIDER

Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του μετα απο 650 σελίδες κατηγορητήριο

Μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο σειρά για τον Κορυδαλλό πήρε ένας άλλος υπουργός της Κυβέρνησης Σημίτη. Η σύμφωνη γνώμη – απόφαση των δύο ανακριτών και του εισαγγελέα «πάγωσαν» το γνωστό χαμόγελο του ισχυρού υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Οι αστυνομικοί στα δικαστήρια του φόρεσαν χειροπέδες, ο Γιάννος ζήτησε να βγάλει το σακάκι του και να του το βάλουν στα χέρια πάνω από τις χειροπέδες. Έξω από το δικαστήριο τον περίμεναν οι κάμερες. Ήθελε να αποφύγει τις κάμερες. Ήθελε να φύγει από το δικαστήριο χωρίς να τον απαθανατίσουν με χειροπέδες.

Ο άλλοτε «τσάρος» της οικονομίας και για πολλούς ο αρχιτέκτονας της φούσκας του Χρηματιστηρίου, «τσαλακωμένος» από την απόφαση – κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος ανέβηκε στην κλούβα και πήρε το δρόμο που χάραξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Είναι ο δεύτερος υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα του Σημίτη που έχει κατηγορηθεί για κακή διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Πριν απο χρόνια με πολλά χαμόγελα, τότε που έλυνε και έδενε

Η ιστορία της υπόθεσης με τις φρεγάτες ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια και τελείωσε χθες το βράδυ ( 23ης Οκτωβρίου 2018).

Το κατηγορητήριο ήταν  αμείλικτο για το ζεύγος Παπαντωνίου, αφού τόσο ο Γιάννος όσο και η σύζυγος του κρίθηκαν ένοχοι  για τουλάχιστον 2,8 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε κοινούς λογαριασμούς.

Για φαντασθείτε πώς θα αισθάνεται ο Κώστας Σημίτης όταν οι δύο του αγαπημένοι του υπουργοί βρίσκονται στον Κορυδαλλό για μίζες. Αυτός δεν ήξερε τίποτα; Τι λέτε εσείς;

Βέβαια εκτός από τους δύο ισχυρούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ένας τρίτος  υπουργός που εμπλέκεται σε τέτοιου είδους σκάνδαλα είναι ο Αναστάσιος Μαντέλης. Και αυτός υπουργός του Σημίτη. Το σωστό είναι η Δικαιοσύνη να καλέσει και τον τότε πρωθυπουργό. Δεν είναι δυνατόν να γίνονταν τόσα σκάνδαλα κάτω από τη μύτη του και αυτός να μην έπαιρνε χαμπάρι.

Κάτι τρέχει….

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δεξια, στο μέσον ο Ακης Τσοχατζόπουλος και αριστερά ο Κώστας Σημίτης. Ο Πρωθυπουργός !!!!!
Αυτός δεν ήξερε τίποτα!!!!

Η απόφαση για Γιάννο και τη σύζυγό του

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκαν μετά την απολογία τους προφυλακιστέοι. Η προφυλάκισή τους αφορά  το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» ύψους 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων.

Παράνομο χρήμα που κατά το κατηγορητήριο συνδέεται με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών κλάσης “S” του Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι η σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6/2/2003 για τον Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, κλάσης «Ελλη» με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. – ως κύριου αναδόχου – και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας .

Συνολικά η απολογία του πρώην υπουργού που ξεκίνησε χθες το πρωί, διέκοψε το βράδυ και συνεχίστηκε σήμερα, διήρκησε 16 ωρες, με τον κατηγορούμενο να αρνείται όσα του αποδίδονται.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε και  η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου η οποία επίσης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορία την οποία αρνήθηκε. Όμως δεν έπεισε με τις εξηγήσεις της ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Η προφυλάκιση τους αποφασίστηκε μετά από πολύωρη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή Γεωργίου Ευαγγέλου και της αρμόδιας εισαγγελέως.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατά τη διάρκεια της 16ωρης απολογίας του αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς , Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου ότι έλαβε «δώρα» για να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού  στην γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο  ο κ. Παπαντωνίου έλαβε ως «δώρο» το επίμαχο χρηματικό ποσό το οποίο εκτιμάται ότι ήταν  μέρος ενός ποσού ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να διατέθηκε για την επίμαχη σύμβαση.Η ζημία του δημοσίου εκτιμάται ότι άγγιξε τα 400 εκατομμύρια ευρώ .

Το ποσό της δωροδοκίας που καταλογίζεται στον κ. Παπαντωνίου φαίνεται να είναι σε άμεση σχέση με το κόστος για το έργο της αναβάθμισης των φρεγατών, περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ , χρήματα που πλέον οι ανακριτές θεωρούν ζημιά του Δημοσίου.

Η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών, από λογαριασμό της γαλλικής εταιρίας, σε λογαριασμό που διατηρούσε στην Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπος της, Χαράλαμπος Μπεκατώρος.

Από εκεί τμηματικά μεταφέρονται στην Κύπρο από όπου γίνονται τμηματικές αναλήψεις ποσών. Τα επίμαχα ποσά κατατέθηκαν σε λογαριασμούς πολιτικού μηχανικού, φίλου του ζεύγους Παπαντωνίου.

Ο μηχανικός που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση , απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες στους Ανακριτές Διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Οι απολογίες τους, ξεπέρασαν -σε καθαρό χρόνο- το εικοσιτετράωρο, διήρκεσαν δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη. Το κατηγορητήριο αριθμούσε 650 σελίδες.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών η ειδική ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα, ο επίκουρος ανακριτής Γεώργιος Ευαγγέλου και η αρμόδια εισαγγελέας αξιολόγησαν το σύνολο της δικογραφίας και των απολογιών και αποφάνθηκαν ότι κρίνονται προσωρινά κρατούμενοι και οι δύο.

Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε πως «Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά. Η εργαλοιοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία».

Related posts