Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Σεπ 2023
Πολιτική

Στάση πληρωμών στους αγρότες καταγγέλλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


 
 
Για στάση πληρωμών στους αγρότες, κάνουν λόγο με ανακοίνωση τους, την Κυριακή (15/03), η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, καθώς αν και πριν λίγες μέρες 51.000 βαμβακοπαραγωγοί είχαν ειδοποιηθεί ότι θα λάβουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την ειδική ενίσχυση, δεν έχουν βρει, μέχρι στιγμής, ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς τους.
Και αυτό διότι, όπως τονίζεται, τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις.
ΝΔ: Η κυβέρνηση άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει
Οι βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας και Μάξιμος Χαρακόπουλος, με κοινή τους δήλωση, επισημαίνουν:
“Μετά την είδηση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Τράπεζα Πειραιώς στην Τράπεζα της Ελλάδος είχαμε επισημάνει ότι η πρωτόγνωρη αυτή ενέργεια είναι ενδεικτική του ασφυκτικού προβλήματος ρευστότητας, στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Ταυτόχρονα, είχαμε ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να διευκρινίσει άμεσα αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σύμφωνη με την αγορά repos με κοινοτικούς πόρους, καθώς αρκετά ταλαιπωρείται η χώρα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια από άστοχες ενέργειες. Και κυρίως να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες.
Οι βαμβακοπαραγωγοί παρά τις διαβεβαιώσεις, του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού κ. Βαγγέλη Αποστόλου, για πληρωμή τους την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με τα ποσά που αναλογούν στη συνδεδεμένη ενίσχυση του βάμβακος.
Κατόπιν τούτων, καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την είδηση για «εσωτερική στάση πληρωμών» που άρχισε με τη μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς. Επιπλέον, να ξεκαθαρίσει πότε θα καταβληθεί η ενίσχυση που δικαιούνται οι παραγωγοί, που εύλογα είναι ανάστατοι μετά την αθέτηση της υπόσχεσης του αρμόδιου υπουργού για το χρόνο καταβολής της, αλλά και τα δημοσιεύματα για «εσωτερική στάση πληρωμών”.
ΠΑΣΟΚ: Οι αγρότες, οι πρώτοι που πληρώνουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης
“Οι αγρότες είναι οι πρώτοι που πληρώνουν τις συνέπειες της αλλοπρόσαλλης κ τυχοδιωκτικής πολιτικής της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη.
51.000 βαμβακοπαραγωγοί ειδοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα πληρωθούν την ειδική ενίσχυση βάμβακος (πάνω από 150 εκ ευρώ) αλλά στα ΑΤΜ δε βρήκαν ούτε σεντς.
Η μοναδική αιτία είναι η υφαρπαγή των χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Κυβέρνηση για άλλους σκοπούς κ υποχρεώσεις.
Αντιμέτωποι με το ίδιο σοκ θα βρεθούν άλλοι 150.000 αγρότες που περιμένουν να πληρωθούν όπως κάθε χρόνο πριν το Πάσχα.
Η κυβέρνηση των non papers, των εισαγγελικού τύπου απειλών και του life style δεν έχει εντολή από κανένα Έλληνα πολίτη να καταστρέψει την αγροτική παραγωγή.
Το γεγονός ότι ο κ Τσίπρας δε βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τους αγρότες στις προγραμματικές του δηλώσεις δε σημαίνει ότι απέκτησε και το δικαίωμα να τους στραγγίξει οικονομικά στερώντας τους λεφτά που είναι δικά τους κ όχι δικά του.
Η Κυβέρνηση καλείται να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε κ προειδοποιούμε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για ένα ακόμα επικοινωνιακό show των περιφερόμενων υπουργών της από κανάλι σε κανάλι.
Από τις 2 Μαρτίου είχαμε επισημάνει το αδιέξοδο της επιλογής τους κ δε μας άκουσαν
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”.

Related posts