Επιστροφή στην κορυφή
Κυριακή, 22 Ιουλ 2018
 
 

Στάσεις εργασίας σε μετρό και τραμ αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 - 17:54

-a Μέγεθος κειμένου +A

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας θα είναι «ασφυκτική» και αύριο (14/9), καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας, από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο τονίζει:

«Την Πέμπτη οριστικοποιείται η ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πλαίσιο της «πολιτικής αξιοποίησης» ως πρώτο βήμα του ευρύτερου πολιτικού σχεδιασμού εκποίησης των μέσων μεταφοράς μέσω της ένταξής τους στον ΕΔΗΣ» και προσθέτει ότι «είναι ξεκάθαρος πλέον ο σχεδιασμός των κυβερνώντων για τεμαχισμό των εταιρειών μέσω της περίφημης ομιλοποίησης και της μετατροπής τους σε φιλέτα προς παραχώρηση στα ιδιωτικά συμφέροντα, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από τη μεριά τους».

Επιπρόσθετα και τα τραμ θα τραβήξουν αύριο Πέμπτη «χειρόφρενο», από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας, αντιδρώντας με τη σειρά του στην ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία για τη μεταβίβαση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το δημόσιο στον ιταλικό όμιλο Ferrovie Dello Stato αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, στην Κέρκυρα, με την υπογραφή της σύμβασης πώλησης.

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: