Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 23 Ιουλ 2018
 
 

Στα δίχτυα ψαρά στο Δέλτα του Έβρου σαλάχι 35 κιλών

Κυριακή, 17 Ιούνιος 2018 - 10:20

-a Μέγεθος κειμένου +A

Τα έχασε  ένας ψαράς στο Δέλτα του Έβρου όταν μέσα στα δίχτυα είδε ένα τεράστιο σαλάχι . Με τη βοήθεια φίλων του ψαράδων έβγαλε το σαλάχι στη στεριά . Το ζύγισαν και τότε κατάλαβε ότι έκανε επιτυχία. Το σαλάχι είναι βάρους 35 κιλών . Όπως αναφέρει το e-evros, ο αλιέας ζει στο Δέλτα του Έβρου από μικρό παιδάκι. Του αρέσει η περιοχή και αφιερώνει πολλές ώρες μέσα στη βάρκα του ψαρεύοντας. Ζει στην ίδια περιοχή στο Δέλτα του Έβρου περισσότερα από  20 χρόνια και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το έχει περάσει σε μια καλύβα, μέσα στο νερό….

Μετά την επιτυχία του δήλωσε :

«Τώρα είναι η εποχή τους… έχω βγάλει και πιο πολλά κιλά,  έβγαλα μέχρι και 98 κιλά! Το συγκεκριμένο είδος ονομάζεται «αετός».

Το σαλάχι που ψάρεψε έχει μήκος 1,5 μέτρο και η ουρά του φθάνει τα 80 εκατοστά. Έχει χρώμα γκρίζο λαδί, άλλοτε κοκκινωπό με ασπροκίτρινη κοιλιά. Το κεφάλι του είναι πεπλατυσμένο και στρογγυλεύει σαν πέταλο. Προεξέχει με τα μάτια του στα πλάγια να προβάλουν πολύ, σαν του βάτραχου και ανήκει στα  σαλαχοειδή. Ζει σε αμμώδη βυθό, βούρκο ή λάσπη και τροφή του είναι όστρακα, κυρίως στρείδια αλλά και μικρά ψάρια.

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: