Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 17 Ιουλ 2018
 
 

Το σπάνιο λευκό κοάλα που ψάχνει για «νονό»! (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 - 20:49

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένας ζωολογικός κήπος στην Αυστραλία καλωσόρισε στον κόσμο ένα σπάνιο λευκό κοάλα και οι υπεύθυνοι του πάρκου τώρα προβληματίζονται καθώς θέλουν να βρουν το κατάλληλο όνομα γι’ αυτό το υπέροχο μικρό!

«Καλωσόρισες στον κόσμο μικρούλι… σ’ αγαπάμε γιατί είσαι διαφορετικό», έγραψε στο Facebook η αυστραλιανή κρατική υπηρεσία για την προώθηση του τουρισμού, σήμερα (22/8) καλώντας τον κόσμο να προτείνει όνομα για το θηλυκό πλασματάκι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί μεν να μην είναι τόσο συχνό το θέαμα ενός λευκού κοάλα, υπάρχει όμως εξήγηση για το φαινόμενο. Σύμφωνα με τους υπάλληλους του ζωολογικού πάρκου, το χρώμα της γούνας της μικρής είναι τέτοιο, αφού έχει ένα υπολειπόμενο γονίδιο που κληρονόμησε από τη μητέρα της, την Τία, που έχει γεννήσει παρόμοια μωρά και στο παρελθόν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου λάτρεψαν το χαριτωμένο ζωάκι και οι προτάσεις για όνομα «έπεσαν βροχή», με τα πιο δημοφιλή να είναι: χιονονιφάδα, μαργαριτάρι, ζάχαρη ή γλύκα (sugar), κρίνο (lily), Χιονάτη και Baringa που σημαίνει αυγή ή φως στη γλώσσα των Αβορίγινων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν έλειψαν ωστόσο και προτάσεις βασισμένες στα πιο σύγχρονα δεδομένα, με έναν χρήστη του Facebook να γράφει: «Ντενέρις… από το Game of Thrones. Έχουν το ίδιο χρώμα μαλλιών και είναι και οι δυο πανέμορφες».

Για την ιστορία πάντως, το είδος αυτός έχει υποστεί αυξανόμενη απειλή σε όλη την έκταση του Νότιου Ημισφαιρίου, αποτέλεσμα των τελευταίων δεκαετιών εξαιτίας πυρκαγιών στην ύπαιθρο, ασθένειες, επιθέσεις από σκυλιά και άλλα άγρια ζώα, αλλά και απώλεια των οικοτόπων του. Έτσι, αν το μικρό κοάλα που αγαπήθηκε απ’ όλους γεννιόταν στην άγρια φύση, θα κινδύνευε αρκετά καθώς θα ήταν περισσότερο ορατό στα αρπακτικά, λόγω της χρωματικής του απόχρωσης.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: