Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Μαρ 2025
Κόσμος

Σολτς και Μακρόν ζήτησαν από τον Πούτιν άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο  Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν και του ζήτησαν την  άμεση εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η τηλεφωνική συνδιάλεξη ήταν  διάρκειας 75 λεπτών ανέφερε εκπρόσωπος  της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η συνομιλία εντάσσεται στις συνεχιζόμενες διεθνείς προσπάθειες να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία», δήλωσε σε μια ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να μην υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ο Σολτς είχε νωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την κατάσταση, συμπλήρωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.