Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Ιαν 2019
Κόσμος

Σοκ στην Κύπρο από την σφαγή του ζευγαριού

Σε αντιφάσεις πέφτει συνέχεια  ο 15χρονος υιοθετημένος γιος του ζευγαριού που δολοφονήθηκε. Και είναι λογικό να έχει σοκαρισθεί  ένα μικρό παιδί όταν βλέπει τους θετούς του γονείς μέσα σε μια λίμνη αίματος. Τα δύο θύματα είναι ο Γιώργος  Χατζηγεωργίου, 60 ετών, καθηγητής και η σύζυγός του Ντίνα Σεργίου, 59 ετών, υπάλληλος  της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ο διπλός φόνος στο Στρόβολο προκάλεσε σοκ στη Κύπρο. Τέτοιου είδους εγκλήματα για το νησί είναι πρωτοφανή. Οι γείτονες περιέγραφαν τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου ως ένα φιλήσυχο ζευγάρι.

Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου  ανέφερε ότι και τα δύο θύματα  φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί τους χέρι, κάτι που φανερώνει ότι μαχαιρώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν και δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν.

Μετά τη νεκροτομή στην αναφορά της έγραψε:

« Στο σώμα του άνδρα – Γ. Χατζηγεωργίου-  υπήρχαν  20-25 τραύματα από μαχαίρι, στο λαιμό, το στήθος, τη κοιλιά και τα πόδια. Τα περισσότερα τραύματα ήταν στο λαιμό και στο στήθος. Ο θάνατος επήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστικές στρώσεις πνευμόνων και καρδιάς με τέμνον και νύσσον όργανο. Η Ντίνα Σεργίου έφερε εννιά με δέκα τραύματα στο λαιμό και το στήθος. Ο θάνατος επήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστική διατομή καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας με τέμνον και νύσσον όργανο».

Τα τραύματα και των δύο φαίνεται εκ πρώτης όψεως να έγιναν από το ίδιο μαχαίρι, και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει την υποψία ότι ο δράστης ήταν ένας και μαχαίρωνε εναλλάξ την ίδια ώρα τον Γ. Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου. Το στοιχείο αυτό δεν ανατρέπει την μαρτυρία του 15χρονου για δύο κουκουλοφόρους, καθώς είναι πιθανόν μόνο ο ένας (αν έτσι έχουν τα πράγματα) να ήταν ο αυτουργός.

Λόγω της έντονης ψυχολογικής φόρτισης του 15χρονου γιου των θυμάτων, χθες δεν μπόρεσε να ληφθεί γραπτή κατάθεση, και που θα γίνει σήμερα στην παρουσία ψυχολόγων που παρακολουθούν από χθες τον ανήλικο. Η κατάθεση, για την αστυνομία, θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας, καθώς ο 15χρονος σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει προσωπικώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας και είχε σύντομη στιχομυθία με τους κουκουλοφόρους, που κατά την δική του μαρτυρία είχαν εισέλθει στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για ληστεία και ότι ο δράστης είχε μπεί με αντικλείδι γιατί δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Το μαχαίρι που έγινε η διπλή δολοφονία δεν έχει εντοπισθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής Κύπρου»,πρόσφατα ο 15χρονος γιος έμαθε ότι είναι υιοθετημένος και ζητούσε να μάθει από τους γονείς του γιατί δεν του το είχαν πει, με αποτέλεσμα να επικρατεί καθημερινή ένταση και καυγάδες. Ένα  στοιχείο που διερευνά η Αστυνομία έχει να κάνει με τα κληρονομικά, καθώς υπάρχει πληροφορία ότι το δολοφονημένο ζευγάρι είχε ορίσει πρόσφατα τον 15χρονο ως γενικό κληρονόμο τους. Και γι αυτό το λόγο αναζητούν τους πραγματικούς γονείς του παιδιού.

Οι  ανακριτές έχουν πάρει τα βίντεο από σπίτια και καταστήματα της περιοχής στην οποία έγινε ο φόνος, για να ελεγχθεί κατά πόσο υπήρξε κίνηση ανθρώπων και οχημάτων πριν και μετά την ώρα που κατά την μαρτυρία του 15χρονου συνέβη η δολοφονία. Ο  ανήλικος ανέφερε πως οι δράστες έφυγαν πεζοί και μάλιστα του είπαν να μην ανησυχεί καθώς δεν επρόκειτο να τον πειράξουν. Οι γείτονες κατέθεσαν πως δεν άκουσαν κανένα περίεργο θόρυβο, ή αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα τη συγκεκριμένη ώρα.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Περισσότερο εξετάζουν ποιες οικονομικές διαφορές είχαν  με το οικείο και συγγενικό τους  περιβάλλον.

Ο Χατζηγεωργίου καταγόταν από το κατεχόμενο χωριό Άσσια και είχε σπουδάσει μαθηματικά και ψυχολογία στην Αυστραλία. Εδώ και πολλά χρόνια εργαζόταν ως καθηγητής μαθηματικών στο English School στη Λευκωσία και διατηρούσε μια πολύ στενή σχέση με τους μαθητές του. Ερασιτεχνικά ασχολείτο και με την αστρονομία παρακολουθώντας μαζί με μαθητές του διάφορα φαινόμενα.

Η Ντίνα Σεργίου καταγόταν από τη κατεχόμενη Κερύνεια και το 1974 κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής είχε χάσει τον έναν αδελφό της ο οποίος υπηρετούσε στη 33η Μοίρα Καταδρομών και είχε δώσει σκληρές μάχες με τους Τούρκους.

 

Related posts