Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαΐ 2022
Απόψεις

Σοκ για 2.000 δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους στις TV που δεν πήραν άδεια

 

ert-katalipsi-kratiki-radiotileorasi-arxeiou

 

Περικλής-Χαλάτσης1Του Πέρη Χαλάτση

Ρε που τους βρήκαμε αυτούς τους φωστήρες που θέλουν να θωρακίσουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Που τους βρήκαμε αυτούς τους τύπους που στέλνουν στην ανεργία και στην πείνα 2.000 εργαζόμενους. Το σοκ των  2.000 δημοσιογράφων , τεχνικών,  υπαλλήλων  στις TV που δεν πήραν άδεια ποιος το υπολογίζει.

Επαγγελματίες είναι όλοι αυτοί και ξαφνικά εμφανίζεται ο Νίκος Παππάς και τους στέλνει όλους στα σπίτια τους. Λες και τους πληρώνει από την τσέπη του. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Δεν πληρώνει τους εργαζόμενους στον Alpha, το Star, το Mega, το Έψιλον.

Αυτό λέγεται πραξικόπημα Τσίπρα – Παππά.

Τι θράσος έχουν  αυτοί οι  άνθρωποι.  Μάλιστα ο Παππάς κάνει τροπολογία για τη θωράκιση του νέου τηλεοπτικού τοπίου . Οι ρυθμίσεις υπογράφονται από τους Νίκο Παππά και Χρήστο Σπίρτζη. Γιατί και αυτός έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Διαβάστε τι κατέθεσαν… Με το « Αποφασίζουμε και διατάζουμε» αποβλέπουν –όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται :

 

 • Στην κατοχύρωση της επένδυσης των υπερθεματιστών.
 • Στην ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Νικος ΠαππαςΗ τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή περιλαμβάνει 6 σημεία:

 1. Ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για μετάδοση μη αδειοδοτημένου σήματος . Ίσχυαν μόνο για τον πάροχο δικτύου. (Digea).  Τώρα επεκτείνονται και στον πάροχο περιεχομένου (κανάλι). Επίσης αυστηροποιούνται.
 • Ποινικές κυρώσεις: Φυλάκιση έως 12 μήνες. Χρηματική ποινή από 20.000 έως 1.5εκ. Κατάσχεση εξοπλισμού. (για το κανάλι)
 • Διοικητικές κυρώσεις: Σύσταση (με πρόστιμο 3 εκ εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση). Αναστολή ή ανάκληση της άδειας. (Αυτό προφανώς ισχύει για τον πάροχο αφού το κανάλι δεν θα έχει ούτως ή άλλως άδεια. Θα ισχύσει μελλοντικά, εφ όσον θα υπάρξει και δεύτερος πάροχος)

Οι κυρώσεις θα ισχύσουν πέντε ημέρες μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει οριστικά τους αδειούχους.

 1. Η εκπομπή των αδειοδοτημένων σε σήμα υψηλής ευκρίνειας.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι αδειοδοτημένοι πρέπει να εκπέμψουν από την πρώτη στιγμή σε HD.Η τροπολογία δίνει μεταβατική περίοδο, ως εξής:

 • Οι αδειοδοτημένοι έχουν 6 μήνες προθεσμία να εκπέμψουν και σε σύστημα HD.
 • Κατόπιν έχoυν 2 χρόνια περιθώριο να εκπέμπουν και σε HD και σε SD. (Standard Definition)
 • Μετά την παρέλευση της διετίας, θα πρέπει να εκπέμπουν αποκλειστικά σε HD.
 • Παράλληλα δίνεται διετής προθεσμία, μέχρι το παραγόμενο πρόγραμμα να είναι εξ αρχής σε HD.
 1. Η διαφημιστική δαπάνη σε μη αδειοδοτημένο σταθμό δεν εκπίπτει.

Εδώ υπάρχει ερώτημα για το τι θα γίνει αν ένας σταθμός εκπέμπει χωρίς άδεια (οπότε η δαπάνη δεν εκπίπτει), αλλά ταυτόχρονα εκπέμπει και νόμιμα σε ψηφιακή πλατφόρμα (nova, ote tv κλπ- οπότε η δαπάνη εκπίπτει). Ο Αλεξιάδης έχει φτιάξει έναν μηχανισμό ελέγχου, για το ποιο κομμάτι της δαπάνης αντιστοιχεί σε μη αδειοδοτημένη και ποιο σε αδειοδοτημένη εκπομπή.

 1. Βεβαίωση συμμόρφωσης των αδειδοτημένων με τις ρυθμίσεις του νόμου (κατανομή προσωπικού ανά κλάδο, αριθμός απασχολούμενων, εγκαταστάσεις κλπ).

Η αρμοδιότητα αυτή (του να βεβαιώνει ποιος είναι σύννομος) ανήκει στο ΕΣΡ. Μεταβιβάζεται στην ΓΓΕ, μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.

 1. Περιορισμός της δικτύωσης μεταξύ περιφερειακών σταθμών.

Ένας περιφερειακός σταθμός δικτυωμένος με πολλούς άλλους περιφερειακούς, μπορεί να λειτουργεί ντε φακτο ως σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας. Η τροπολογία περιορίζει την δικτύωση ως εξής:

 • Κάθε περιφερειακός σταθμός μπορεί να διασυνδέεται μόνο με έναν άλλον περιφερειακό σταθμό.
 • Η διασύνδεση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις ώρες ημερησίως.
 1. Παράταση, για ένα τρίμηνο, της έναρξης ισχύος του νόμου για απευθείας τιμολόγηση του διαφημιζόμενου.

Ο νόμος αυτός φτιάχτηκε το καλοκαίρι του 2014, με στόχο να παρακάμψει τους ενδιάμεσους στην διαφήμιση (media shops). Δεν εφαρμόστηκε, καθώς η έναρξη ισχύος του έπαιρνε συνεχείς παρατάσεις. Η τελευταία παράταση λήγει κάπου τώρα.

Ο λόγος που παρατείνεται τώρα για ένα τρίμηνο είναι ότι μέσα στο διάστημα αυτό, (έως τον Δεκέμβριο του 2016) θα έχει έρθει στην Βουλή ο νόμος για την ηλεκτρονική πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών. (Ένα ηλεκτρονικό «χρηματιστήριο», όπου ο καθένας , διαφανώς, θα αγοράζει και θα πουλάει διαφημιστικό χρόνο). Κρίνεται επομένως, περιττό, να αλλάξει τώρα το ισχύον καθεστώς, για να ξανά αλλάξει μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Όλα τα παραπάνω τα αποφάσισε ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μαχητής για τα δικαιώματα του Πολίτη. Αυτός που νοιάζεται για τον εργαζόμενο. Αυτά βγαίνει και λέει και δεν του πετάνε γιαούρτια.

Στέλνει με το έτσι θέλω 2.000 εργαζόμενους στην ανεργία και το κάνει για το καλό τους.

Δεν έχει σημασία αν η τροπολογία τελικά δεν πέρασε γιατί αντέδρασε ο Βούτσης. Σημασία έχει ότι αυτοί οι αδίστακτοι άνθρωποι το  πρότειναν.

Που βρισκόμαστε ρε Έλληνες. Στην Ελλάδα η στη Ρωσία. Ούτε ο Παπαδόπουλος δεν έβγαζε τέτοιες διαταγές. Σεβόταν τους εργαζόμενους. Αυτοί δεν σέβονται τίποτα.

Related posts