Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 12 Δεκ 2017
 
 

Σοβαρό ναυτικό ατύχημα με αμερικανικό αντιτορπιλικό ανοικτά της Ιαπωνίας

Σάββατο, 17 Ιούνιος 2017 - 12:37

-a Μέγεθος κειμένου +A

Δυο σοβαρά τραυματίες και επτά αγνοούμενοι,είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από το σοβαρό ναυτικό ατύχημα που συνέβη στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα κατά την διάρκεια της νύχτας.
Ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ το USS Fitzgerald συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο υπό σημαία Φιλιππίνων, το ACX Crystal, στα ανοικτά της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε ο έβδομος στόλος των ΗΠΑ, νοτιοδυτικά της Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας.
Από τη σύγκρουση του αμερικανικού πολεμικού με το υπό  σημαία Φιλιππίνων πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έγινε  νοτιοδυτικά των ακτών της Ιαπωνίας, δύο μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος Μπράις Μπένσον, ο διοικητής του Φιτζέραλντ, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Ναυτικού στη Γιοκοσούκα και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση,ενώ ο τραυματισμένος ναύτης του αντιτορπιλικού USS Fitzgerald παραλήφθηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος της Ιαπωνίας και διακομίζεται σε νοσοκομείο.
Με ανακοίνωση ο 7ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επισημαίνει ότι :«Ως αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο τραυματίες που χρειάστηκαν επείγουσα διακομιδή.

Ο ένας ήταν ο πλοίαρχος Μπράις Μπένσον, ο διοικητής του Φιτζέραλντ, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Ναυτικού στη Γιοκοσούκα και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Μια δεύτερη ιατρική διακομιδή βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατάσταση άλλων τραυματιών βρίσκεται υπό εκτίμηση».

Επτά ναύτες αγνοούνται και το πλήρωμα του αντιτορπιλικού, όπως και σκάφη του Λιμενικού Σώματος της Ιαπωνίας, συνεχίζουν να τους αναζητούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Associated Press, με έκτακτη ενημέρωσή του, αναφέρει πως η εισροή υδάτων έχει σταθεροποιηθεί, με τις έρευνες για τους επτά αγνοούμενους να συνεχίζονται.Νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί έκανε λόγο για πολλούς τραυματισμούς από τη σύγκρουση.

Κατά τον ίδιο αξιωματούχο το αντιτορπιλικό έχει υποστεί μεγάλες ζημιές πάνω και κάτω από την ίσαλο, έχει βάλει νερά σε πολλά τμήματά του και δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα.

Η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK μετέδωσε πλάνα του αντιτορπιλικού τα οποία μαγνητοσκοπούνταν από τον αέρα, στα οποία ήσαν εμφανείς μεγάλες ζημιές στη δεξιά πλευρά του Φιτζέραλντ. Οι ζημιές είναι εμφανείς ακριβώς δίπλα στα συστήματα ραντάρ Aegis και πίσω από τους σωλήνες κάθετης εκτόξευσης πυραύλων.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ούτε το αμερικανικό πολεμικό ούτε το φιλιππινέζικο εμπορικό πλοίο διατρέχουν τον κίνδυνο να βυθιστούν.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ζήτησε τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος της Ιαπωνίας, το οποίο έστειλε περιπολικά, ρυμουλκά και ένα ελικόπτερο στην περιοχή.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: ReutersΜοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: