Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Αυγ 2022
Blender

Smartfootball Athens Camp 2017: Ισπανοί αναζητούν έξυπνους ποδοσφαιριστές

Η World Sports σε συνεργασία με την ισπανική εταιρία Tecnifutbol διοργανώνουν το Smartfootball Athens Camp, για παιδιά από 7 έως 18 ετών. Το camp θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Απόλλωνα Χαλανδρίου από 3 έως 7 Ιουλίου. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν με την νέα καινοτόμο μεθοδολογία Smartfootball και να γνωρίσουν την Καταλανική φιλοσοφία.

Αν θέλετε να προετοιμαστείτε για την προπόνηση του μέλλοντος, το Smartfootball σας δίνει τα εργαλεία και την απαιτούμενη μεθοδολογία για την ανάπτυξη του πιο σημαντικού οργάνου για έναν ποδοσφαιριστή και του πιο ξεχασμένου, τον εγκέφαλο.

Το πρόγραμμα του Camp περιλαμβάνει καθημερινά 2 προπονητικές μονάδες και ένα θεωρητικό μάθημα με την καθοδήγηση κορυφαίων Ισπανών προπονητών της Tecnifutbol. Οι προπονητές είναι κάτοχοι διπλώματος Uefa Pro και εξειδικευμένοι στην μεθοδολογία Smartfootball.

Οι δυο κορυφαίοι παίκτες του Camp θα ταξιδέψουν εντελώς δωρεάν στην Ισπανία για να προπονηθούν στην Tecnifutbol International Academy στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο Complex Esportiu Futbol Salou.

 

Τι είναι το Smartfootball;

Το Smartfootball είναι μια μεθοδολογία που βασίζεται στον εγκέφαλο και την πλαστικότητα του. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα ενδυνάμωσης του εγκεφάλου, που έχει σαν στόχο να εκπαιδεύσει έξυπνους και δημιουργικούς ποδοσφαιριστές. Είναι το αποτέλεσμα της εισαγωγής της γνωστικής νευροεπιστήμης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δείγμα της αποδοχής και της αναγνώρισης που χαίρει η μεθοδολογία Smartfootball  είναι η υιοθέτηση του από όλο και περισσότερες ακαδημίες μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Το Smartfootball ¨πατάει¨ στις 4 από τις 5 ηπείρους της υφηλίου, καθώς εφαρμόζετε σε ακαδημίες, ποδοσφαιρικά σχολεία ακόμα και σε ομοσπονδίες σε χώρες όπως οι Αγγλία, Ρωσία, Δανία, Ιρλανδία, Η.Π.Α, Κίνα, Τυνησία, Λιβύη, Μαρόκο και πολλές άλλες.

Διευθυντής του Smartfootball είναι ο Albert Vinas και μαζί με την ομάδα του η οποία απαρτίζεται από επαγγελματίες προπονητές με το υψηλότερο επίπεδο κατάρτισης, χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία με μεγάλη επιτυχία στην Tecnifutbol International Academy.
Ο Albert Vinas διαθέτει πολυετή εμπειρία στη εκπαίδευση προπονητών και παιχτών. Είκοσι χρόνια ως διευθυντής, συντονιστής και εκπαιδευτής στην προπονητική σχολή της Καταλανικής Ομοσπονδίας (FCF) και της ομοσπονδίας της Λιβύης, με διεθνή εμπειρία στο Μαρόκο, τη Φιλανδία, τη Νορβηγία, την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ και την Τυνησία. Μερικές από τις προσωπικότητες που έχει εκπαιδεύσει είναι ο Marc Bartra, ο Sergi Roberto, ο προπονητής της Tottenhamm, Mauricio Pochettino και ο πρώην τεχνικός της Barcelona, Tito Villanova.

Ποιος είναι ο Albert Vinas

Ο Albert Vinas i Aliau είναι διευθυντής του  Smartfootball και της Tecnifutbol International Academy. Σε συνέντευξη του, στο keep it on the deck, ο Vinas απαντάει στην ερώτηση “ποιες είναι οι πιο σημαντικές ικανότητες ενός ποδοσφαιριστή και ποιο κριτήριο χαρακτηρίζει έναν ποδοσφαιριστή ως καλό”.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η πιο σημαντική ικανότητα ενός ποδοσφαιριστή είναι η ποδοσφαιρική ευφυΐα. Στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή οι έξυπνοι άνθρωποι ξεχωρίζουν. Έτσι οι έξυπνοι ποδοσφαιριστές προσαρμόζουν τις δεξιότητες τους και τις περισσότερες φορές έχουν επιτυχία. Ένας γρήγορος παίχτης, που δεν είναι έξυπνος, δεν χρησιμοποιεί σωστά την ταχύτητά του και έτσι αποτυγχάνει να διακριθεί. Αντίστοιχα, ένας παίχτης με καλή τεχνική κατάρτιση, που δεν έχει ευφυΐα, χρησιμοποιεί την τεχνική του σε λάθος χρόνο και όχι προς όφελος της ομάδας’’.

Κλείνοντας αναφέρει χαρακτηριστικά: ‘’ Εμείς επικεντρωνόμαστε στον εγκέφαλο ενός ποδοσφαιριστή και στην ευφυΐα του. Στο Smartfootball ψάχνουμε για ΕΞΥΠΝΟΥΣ ποδοσφαιριστές’’.  

 

Βασικά ερωτήματα και απαντήσεις 

Επίσης παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που έδωσε στο smartfootball.es στην οποία απαντάει σε βασικά ερωτήματα που σχετίζονται με την καινοτόμο μεθοδολογία Smartfootball.

Τι είναι το  Smartfootball; 

‘’Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο δίνει έμφαση στο τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του παίκτη, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στόχος είναι η ¨διαμόρφωση¨ του εγκεφάλου. Έως τώρα υπήρχε εμμονή με το πως θα βελτιωθεί η τεχνική, η τακτική και η φυσική κατάσταση, ωστόσο δε γίνεται να ξοδεύουμε όλο τον χρόνο στις προπονήσεις για να βελτιώσουμε την ταχύτητα ή άλλες φυσικές ικανότητες. Το σημείο που εντοπίζουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης είναι ο εγκέφαλος,  καθώς χρησιμοποιούμε μόνο το 10-15% της ικανότητας του’’.

 

Πως διαμορφώνουμε τον εγκέφαλο ;

‘’Με προβλήματα (ασκήσεις) που απαιτούν ¨δουλειά¨απο τον εγκέφαλο όσο αφορά την ανάλυση, τη σκέψη και τέλος, την εκτέλεση. Ο παίκτης πρέπει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που διαθέτει. Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζουμε τις προπονήσεις με στόχο ο παίχτης να μπει στη διαδικασία να λαμβάνει αποφάσεις καθ΄όλη τη διάρκειά της. Έτσι αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα αυτά που συμβαίνουν γύρω του, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα’’.

Σε τι ηλικία μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το Smartfootball;

‘’Από τη στιγμή που ένα παιδί έχει την πρώτη του επαφή με την μπάλα, θα μπορούσε να ξεκινήσει και μαθήματα πάνω στο Smartfootball. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχεις μια άσκηση που να περιλαμβάνει μπάλα, έναν αντίπαλο, χώρο, τον συμπαίκτη σου και τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να μπει σε λειτουργία η διαδικασία λήψης αποφάσεων. Έτσι, δημιουργούνται απρόβλεπτες καταστάσεις στις οποίες οι παίχτες εξασκούνται στο να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις’’.

 

Ποια είναι η διαφορά του Smartfootball με άλλες μεθοδολογίες προπόνησης;

‘’Αρχικά, εμείς βελτιώνουμε τον εγκέφαλο ενώ, οι άλλες μεθοδολογίες επικεντρώνονται στην τεχνική και άλλες φυσικές ικανότητες. Με τον όρο ¨προβλήματα¨ εννοούμε ασκήσεις. Η σχέση μεταξύ των παικτών, του προπονητή και των προβλημάτων είναι ζωτικής σημασίας, έτσι ώστε να λειτουργήσουν κάποια βασικά στοιχεία της μεθοδολογίας μας’’:

 • Δεν δίνουμε οδηγίες. Κάνουμε ερωτήσεις
 • Ο παίκτης ψάχνει και βρίσκει λύσεις
 • Δεν κάνουμε διαλείμματα για ξεκούραση αλλά για σκέψη και προβληματισμό
 • Το λάθος είναι ευκαιρία για μάθηση
 • Δεν υπάρχει αποκλειστική προπόνηση φυσικής κατάστασης

‘’Στόχος της προπόνησης είναι ο παίκτης να δημιουργήσει περισσότερες και καλύτερες νευρικές συνάψεις. Επίσης, να κατανοεί καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το ποδόσφαιρο. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η προπόνηση μας δίνει έξυπνους και δημιουργικούς ποδοσφαιριστές’’

Χαρακτηριστικά του Camp

 • Ισπανοι προπονητες κάτοχοι διπλώματος Uefa Pro  και εξειδικευμένοι στην μεθοδολογία Smartfootball.
 • Ολιγομελή τμήματα: 10 παίκτες – 1 προπονητής
 • Τμήμα τερματοφυλάκων
 • Αξιολόγηση
 • Προπονήσεις ειδικά σχεδιασμένες σύμφωνα με το επίπεδο των παικτών.
 • 120 συμμετέχοντες. Από 7 έως 18 ετών  (2010-1999)
 • Δευτέρα 03/07/2017  έως Παρασκευή 07/07/2017

Παροχές του Camp

 • Προπόνηση με την Μεθοδολογία Smartfotball
 • Διπλές προπονήσεις & Θεωρητική εκπαίδευση
 • Οι δυο κορυφαίοι παίκτες του Camp θα ταξιδέψουν εντελώς δωρεάν στην Ισπανία για να προπονηθούν στην Tecnifutbol International Academy
 • Σετ προπόνησης (T-shirt, σορτς, κάλτσες)
 • Σνακ – Νερά
 • Ιατρική κάλυψη
 • Φωτογραφική κάλυψη – Βιντεοσκόπηση
 • Αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής
 • Ομαδική αναμνηστική φωτογραφία

Για τα πρωινά τμήματα του Camp υπάρχει η δυνατότητα παραμονής και φύλαξης των παιδιών με δημιουργική απασχόληση έως τις 16:00 στο χώρο του γηπέδου σε ασφαλές περιβάλλον. (Προαιρετικά και κατόπιν αιτήματος)

Οι προπονητές

Ambròs Segura Moliner

Είναι κάτοχος UEFA PRO από την Καταλανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και  πιστοποιημένος προπονητής Smartfootball (επίπεδο 2). Επίσης, είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου INEFC-Lleida με πτυχίο στην αθλητική επιστήμη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα tactical periodization καθώς και  σεμινάρια σχετικά με τον σχεδιασμό και την ανάλυση προπονητικών προγραμμάτων υπό την αιγίδα των ομοσπονδιών της Ισπανίας και της Καταλονίας. Έχει εργαστεί σε ομάδες της Ισπανίας και της Καταλονίας τόσο σαν προπονητής ποδοσφαίρου όσο και σαν προπονητής φυσικής κατάστασης (FC Asco,Atletics de Mora la Nova, Gimnastic de Taragona), ενώ έχει υπηρετήσει και τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή στον τομέα της μεθοδολογίας Smartfootball.

Albert Arnau Roman

Είναι κάτοχος UEFA PRO από την Καταλανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, πιστοποιημένος προπονητής Smartfootball Masterclass και Smartfootball Technical Schools. Επιπροσθέτως, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc in Formation of the Secondary and High School Professors & Professional Formation), ενώ έχει αποφοιτήσει και από το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης με σπουδές στην Ιστορία. Σχετικά με την ποδοσφαιρική του καριέρα , έχει αγωνιστεί σε διάφορες ομάδες της πατρίδας του (CF Ulldecona, Villareal CF, CD Tortosa, Amposta CF) ενώ προπονητικά, έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες στην Ισπανία καθώς έχει πάρει μέρος σε σημαντικά προπονητικά camps. Από το 2017 εργάζεται για την Tecnifutbol.

Yuriy Storozhuk

Γεννημένος στην Ουκρανία, μόνιμος κάτοικος Καταλονίας πια, εργάζεται για την International Academy Tecnifutbol (Salou, Ισπανία) και είναι κάτοχος Uefa A’ και πιστοποιημένος προπονητής Smartfootball επιπέδου 2. Έχει να επιδείξει πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα τόσο σε ομάδες της πατρίδας του(Fk Metalurg, CF Budivel, FC Dnipro-3, SC Tavriya Simferopol) όσο και στην Ισπανία (Fc Vinaros, FC La Senia, CF Amposta, FC Asco). Σε ότι αφορά την προπονητική του καριέρα έχεi υπάρξει προπονητής στις Κ-14 και Κ-19 της FC Asco και στις Κ-9 και Κ-12 της CF Gandesa. Από το 2014 μέχρι και σήμερα εργάζεται για την International Academy Tecnifutbol.

Νίκος Τζώτζιος

Είναι κάτοχος UEFA A’ από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και πιστοποιημένος προπονητής Smartfootball επιπέδου 2 έχοντας εκπαιδευτεί στην Ισπανία. Σε ότι αφορά  την προπονητική του καριέρα έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών (ΠΑΕ Πανιώνιος Κ15, ΠΑΕ Άλιμος Κ20, Σχολή ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Κ9/Κ11/Κ13, ΑΣ Εθνικός Ν. Μάκρης Κ18, ΟΦ Χολαργού Κ7/Κ11/Κ15, ΑΣ Νίκη Δροσιάς Κ9/Κ11). Επιπλέον, έχει πάρει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό σημαντικά για την επιμόρφωση ενός προπονητή. Ολοκληρώνοντας, έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα στην διοργάνωση ποδοσφαιρικών camps (1st Soccer Scouting Camp, Football Summer Camps by World Sports) ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και ιδρυτικό μέλος της World Sports.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@worldsports.gr και στο +306947273060 και στο www.worldsports.gr

 

Related posts