Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Οκτ 2022
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.: Και ο πόλεμος συνεχίζεται…

Σε ένα ακόμα “πόλεμο” ξέσπασαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία σήμερα, ημέρα Πέμπτη, αυτή τη φορά με αφορμή ζητήματα διαπλοκής και διαφάνειας.
ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικές οι διακηρύξεις Κυρ. Μητσοτάκη περί διαφάνειας
«Οι διακηρύξεις περί διαφάνειας που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του οικονομικού σχεδιασμού του κόμματος του, είναι αν μη τι άλλο προκλητικές για το κοινό περί δικαίου αίσθημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κουμουνδούρου καταλογίζει στον επικεφαλής της Ν.Δ., ότι «”ξέχασε” πολύ γρήγορα πως τον Απρίλιο του 2013, με τροπολογία τριών βουλευτών της Ν.Δ., απαλλάχθηκαν, και μάλιστα αναδρομικά, οι διοικήσεις των τραπεζών που χορήγησαν αφειδώς δάνεια ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ από κάθε ποινική ευθύνη».
Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί από τρεις βουλευτές της Ν.Δ. κατ’ εντολή της ηγεσίας της, ως προσθήκη σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, και είχε υπερψηφιστεί και από το ΠΑΣΟΚ. «Αποτελεί μνημείο φωτογραφικής ρύθμισης αλλά και προσβολή του κοινοβουλευτισμού, καθώς είχε απαγορευτεί η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Κι επειδή η μνήμη του κ. Μητσοτάκη είναι… ασθενική, υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη μεθόδευση έγινε σε μια περίοδο που ολοκληρωνόταν εισαγγελική έρευνα σχετικά με τους όρους της χρηματοδότησης της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ», προσθέτει.
Καλεί επίσης τον κ. Μητσοτάκη «να δώσει σαφείς και πλήρεις εξηγήσεις, αντί να προβαίνει σε μεγαλοστομίες περί διαφάνειας κενές περιεχομένου». «Επιπλέον, ο επικεφαλής της ΝΔ, αφού κόπτεται τόσο έντονα για τους Έλληνες φορολογούμενους, όπως υποστήριξε κατά την ομιλία του, οφείλει να εξηγήσει σε αυτούς για ποιο λόγο το κόμμα του είχε δοσοληψίες με τον κατηγορούμενο για εκβιασμό Τ. Μαυρίκο», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου.
«Από εκεί και πέρα, το επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα γραφής της νεοφιλελεύθερης λογικής που τον διέπει. Πρόκειται για τη γνωστή λογική που θέλει τα κόμματα, τους βασικούς θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος, να είναι πλήρως προσδεδεμένα στα μεγάλα συμφέροντα και την οποία η Ν.Δ. έχει υπηρετήσει πλήρως», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ν.Δ.: Ο Αλ. Τσίπρας επιμένει να λασπολογεί
«Ο κ. Τσίπρας, όπως δείχνει η ανακοίνωση του κόμματός του, επιμένει να παραπληροφορεί, να λασπολογεί, να φανατίζει και να διχάζει», απαντά τη Νέα Δημοκρατία.
Κάνει επίσης λόγο για «άγχος του Πρωθυπουργού, καθώς την ώρα που η Νέα Δημοκρατία ενισχύει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, οι πολίτες μαθαίνουν για τις μυστικές συναντήσεις του και αντιλαμβάνονται την προσπάθειά του να γίνει τροχονόμος της διαπλοκής».
«Εάν, όμως, νομίζει πως, με τέτοιες πρακτικές, μπορεί να ξεφύγει από τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσαν στη χώρα και τους Έλληνες, οι ανεύθυνες πολιτικές και οι εμμονικές ιδεοληψίες του, πλανάται οικτρά», τονίζει η Συγγρού.
Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts