Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
03 Μαρ 2021
Πολιτισμός

Συνέντευξη της Αναστασίας Κορινθίου στο NOW24.GR

Με πλούσιο συγγραφικό έργο, με ενέργεια και επιθυμία για δημιουργία και με μεράκι όταν πιάνει το καλοξυσμένο της μολύβι η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου συνεχίζει να μαγεύει τους αναγνώστες της μέσα από τις ιστορίες που υφαίνει. Η ίδια μιλάει στο NOW24 για το νέο της μυθιστόρημα, τη μεταφυσική αλλά και την έννοια «για πάντα».

 

Συνέντευξη στον Κυριάκο Κουζούμη. 

Κ.Κ: Τι πραγματεύεται τι μυθιστόρημά σας;

Α.Κ: Τον έρωτα και τον χρόνο… Μέχρι σήμερα όλοι πιστεύαμε ότι το χθες επηρεάζει το σήμερα. Εγώ σε αυτό το βιβλίο «πειράζω» τον χρόνο και λέω ότι ακόμα και το …αύριο επηρεάζει το τώρα.

 

Κ.Κ: Γιατί επιλέξατε το νησί των ιπποτών ως το γεωγραφικό φόντο της ιστορίας σας;

Α.Κ: Το βιβλίο μου αναπνέει Ρόδο γιατί αφορά μια ιστορία της Ρόδου βασισμένη σε έναν θρύλο! Ζω στο όμορφο αυτό νησί και κάθε μέρα μου δίνει αφορμές χαράς και δημιουργίας. Η Ρόδος για μένα είναι ο πιο ερωτικός προορισμός και ο χρόνος σταματά στα τείχη των Ιπποτών. Οπότε… Ποτέ μην λες για πάντα!

 

Κ.Κ: Το στοιχείο της μεταφυσικής είναι ιδιαιτέρως έντονο μέσα στο βιβλίο σας. Αλήθεια ποια στοιχεία της μεταφυσικής ασπάζεστε και ποια αρνείστε κατηγορηματικά;

Α.Κ: Δεν αρνούμαι τίποτα κατηγορηματικά γιατί η άρνηση δεν μου ταιριάζει γενικότερα. Ότι αρνηθείς σε αρνιέται και αυτό! Το κισμέτ, οι ευχές, οι κατάρες, τα φυλαχτά, τα πνεύματα ζωντανών και νεκρών αλλά και οι λέξεις οι ανείπωτες που στοιχειώνουν είναι αλήθειες σαν ψέματα.

 

Κ.Κ: Βρίσκετε τη μεταφυσική να έχει έστω και υποτυπώδη ισχύ στην καθημερινότητα των σύγχρονων ανθρώπων;

Α.Κ: Στο σήμερα όχι τόσο όσο παλιά γιατί …δεν ακούμε πια τους ψιθύρους, δεν βλέπουμε τα αόρατα και δεν πιστεύουμε στα απίστευτα της ζωής και του θανάτου. Τα πιο όμορφα παραμύθια γράφτηκαν για πλάσματα εξωπραγματικά το πρόσφατο παρελθόν μας. Στο τώρα μόνο… θρίλερ!

 

Κ.Κ: Όταν ο αναγνώστης ολοκληρώσει την ανάγνωση του βιβλίου σας, τι αίσθηση νομίζετε πως θα του έχει μείνει;

Α.Κ: Της απώλειας. Είναι το πιο δυνατό συναίσθημα γιατί όταν χάσεις κάτι …βρίσκεις εσένα και αναγνωρίζεις τα λάθη σου ή τα πάθη σου.

 

Κ.Κ: Μέσα από τι εμπνευστήκατε και αποφασίσατε να συγγράψετε τη συγκεκριμένη ιστορία;

Α.Κ: Ας πούμε απλά ότι κάπου κάποτε -ίσως στο ξενοδοχείο Έλαφος- να μου την διηγήθηκε η Μαίρη! Ας πούμε ότι ο Φίλιππος με στοίχειωσε δημιουργικά! Τους ευχαριστώ και τους δύο!

 

Κ.Κ: Αλήθεια, νομίζετε πως η έννοια «για πάντα» δύναται να ισχύσει όταν ξεδιπλώνεται απ’ το στόμα κάποιων ερωτευμένων ή πως η ζωή θα την ανατρέψει;

Α.Κ: Μεγάλη παγίδα το «για πάντα». Για όσο να λες να αξίζει η στιγμή! Το πάντα το δικό μου μπορεί να διαφέρει από το πάντα κάποιου άλλου! Υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν ένα «για πάντα» μέσα σε μια μέρα!

 

Κ.Κ: Γιατί έννοιες σαν αυτήν χαρακτηρίζονται ως ακραίες, ως πομπώδεις και πολλές φορές κάνουν τους ανθρώπους να τις φοβούνται; Μήπως επειδή τους στερούν ή τους διακινδυνεύουν άλλα στοιχεία όπως για παράδειγμα την ελευθερία;

Α.Κ: Είμαστε εθισμένοι στα μικρά και ασφαλή. Τα μεγάλα ταξίδια θέλουν τόλμη και γενναιότητα και απαιτούν να περάσεις από πολλά λιμάνια όχι πάντα με την καθοδήγηση φάρου. Πόσοι το τολμούν; Πόσοι μπορούν να δεχθούν να χάσουν τα πάντα για να βρουν τον απόλυτο έρωτα; Ο έρωτας αυτός δεν δίνεται και δεν χαρίζεται εύκολα. Απαιτεί δεν επαιτεί!

 

Κ.Κ: Και τέλος, ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Α.Κ: Να μην πω Ποτέ Για Πάντα και να απολαύσω τις στιγμές που με αξιώνει ο θεός να ζω κάθε μέρα με την οικογένεια, τους φίλους μου και όσους αγαπώ στο δικό μου για πάντα που δεν λέγεται μα γράφεται με καλοξυσμένο μολύβι.

 

«Ποτέ μη λες για πάντα»

Δυο λόγια για το βιβλίο «Ποτέ μη λες για πάντα»

Μια γριά μάγισσα και τα φυλαχτά του έρωτα. Ζωές ανθρώπων που μπερδεύονται και μπερδεύουν. Ο Φίλιππος, η Μαίρη και ανάμεσά τους το αύριο να εκδικείται στο χθες! Όταν ο έρωτας έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο τον θάνατο, ποιος άραγε βγαίνει νικητής; Όταν η ζωή ντύνεται μοναξιά, ποιοι αόρατοι φύλακες αρχαίων μυστικών μπορούν να σε βοηθήσουν; Στη Ρόδο του σήμερα ταξιδεύει μια γόνδολα από τη Βενετία, τραγουδά αμανέδες μια όμορφη Τουρκάλα, κι ένας προδομένος έρωτας γράφει γράμματα που τα κλείνει σε μπουκάλια και τα πετά στη θάλασσα για να τα βρεις εσύ. Να βρεις εσένα, κάπου στο ψέμα και την αλήθεια των ηρώων αυτού του βιβλίου. Μια μεταφυσική ιστορία που, όμως, κάποιοι κάπου την έζησαν ή την ζουν ακόμα…

 

Αναστασία Κορινθίου

Δυο λόγια για τη συγγραφέα

Η Αναστασία Κορινθίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει μόνιμα στη Ρόδο.

Είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ομίλου επιχειρήσεων Colorado. Βασικός συντελεστής και συνεργάτης του Summer Rhodes Festival, αλλά και τηλεπαρουσιάστρια με δική της εκπομπή, το «Καλώς τους» και «Για πάρτη σας». Ασχολείται με το ραδιόφωνο από τη συχνότητα του ΠΑΛΜΟΥ στο δίωρό της «Αγκαλιά με την τέχνη». Μέλος των συλλόγων «Μεσόγειος», «Κέντρο Ελπίδα», «Τρίτεκνοι Δωδεκανήσου», ΑΣΙΑΘ, «Επιλέγω Ζωή», στη συντροφιά των δραστήριων «Μαμάδων της Ρόδου», ενώ ταυτόχρονα συντονίζει, διοργανώνει και παρουσιάζει πολιτιστικά φεστιβάλ. Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών στα Τίρανα, το Ends Foundation, τον Σύλλογο Γυναικών Νέου Ικονίου και από τον ΠΟΔΡ. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο TedX Δυρραχίου. Έχει γράψει το παιδικό μιούζικαλ Παραμυθοσαλάτα, ενώ στίχοι της έχουν μελοποιηθεί από τον Α. Παπαντωνίου, Ανθούλα, Πετράκος. Το βιβλίο της Για την καρδιά ενός

αγγέλου μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη. Τώρα ετοιμάζεται η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Ομερτά.

Βιβλιογραφία:

Γυναίκες από πέτρα, Εμπειρία Εκδοτική 2004.

Για την καρδιά ενός αγγέλου, Εμπειρία Εκδοτική 2006.

Βαρλίκι, Εμπειρία Εκδοτική 2007.

Το χρονικό μιας απιστίας, Εμπειρία Εκδοτική 2009.

Η αδελφότητα των γκρίζων κροτάφων, Δυάς Εκδοτική 2012.

Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο, Ελληνική Πρωτοβουλία 2013.

Ομερτά, Ελληνική Πρωτοβουλία 2013.

Οι γεύσεις λένε την ιστορία τους, Ελληνική Πρωτοβουλία 2013.

Μαμάδες και παραμύθια, Βερέττας 2015.

Related posts