Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 25 Ιουν 2018
 
 

Συμφωνία ομίλου Βασιλάκη με τον όμιλο Δάβαρη για το μέλλον της Hyundai -KIA

Παρασκευή, 06 Μάιος 2016 - 09:49

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

Δύο όμιλοι που έχουν διαγράψει εντυπωσιακή πορεία στην ελληνική αγορά του αυτοκινήτου ένωσαν τις δυνάμεις τους. Ήδη υπέγραψαν προσύμφωνο το οποίο καθορίζει ότι ο όμιλος Θ. Βασιλάκη παίρνει το 70% των μετοχών του ομίλου Π.Ρ. Δάβαρη και ο Όμιλος Δάβαρη κρατάει το υπόλοιπο 30% . Αυτό το 30% το διαχειρίζονται από κοινού ο  Πάνος Δάβαρης  και η σύζυγός του Ρίτσα Δάβαρη.

Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Βασιλάκη  ήδη περιλαμβάνονται μάρκες όπως η Seat, Volvo, Ford, Opel, Saab, , Honda, Mitsubishi.

Οι δύο όμιλοι θα  διαχειριστούν από κοινού την εκπροσώπηση των κορεάτικων αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai και Kia στην Ελλάδα.

Αυτή η συνεργασία θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τον όμιλο Βασιλάκη.

Το deal με Π.Ρ. Δάβαρη ήταν αναπόφευκτο αφού μετά την κρίση η αγορά του αυτοκινήτου  έπεσε κατακόρυφα και οι ζημιές που υπέστη ο Ομιλος Δάβαρη ήταν τεράστιες. Μετά την επιβολή των capital controls τα προβλήματα εντάθηκαν. Τα δάνεια ήταν μεγάλα και τώρα με τη βοήθεια του Ομίλου Βασιλάκη θα γίνει διαπραγμάτευση με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δάνειων του ομίλου Π.Ρ. Δάβαρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες , πρόεδρος θα παραμείνει ο ιδρυτής του ομίλου Πάνος Δάβαρης και  θα δοθεί μεγάλο βάρος στην άμεση παράδοση των αυτοκινήτων που έχουν ήδη παραγγελθεί .

Το σίγουρο είναι ότι μετά τη νέα συμφωνία θα γίνουν και άλλες συγχωνεύσεις σε άλλες εταιρείες.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: