Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Φεβ 2021
Ελλάδα

Σήμερα στις 12 οι ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Μεγάλη αγωνία έχει δημιουργηθεί εν όψει των νέων αλλαγών που θα υλοποιηθούν στο κυβερνητικό σχήμα. Στις 12 το μεσημέρι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε «διορθωτικές και σημειακές αλλαγές» στην κυβέρνηση του, όπως τις αποκαλεί ο ίδιος.

 

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν:

  • Ακούγονται δύο αναβαθμίσεις. Του υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρου Σκυλακάκη στη θέση του αν.υπουργού Οικονομικών με αντικείμενο το πακέτο των 32 δισεκ. ευρώ από τα Ταμείο Ανάκαμψης και του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση στη θέση αν.υπουργού με αντικείμενο την βιομηχανία.
  • Ανακοινώθηκε ήδη η πενταμελής εκτελεστική επιτροπή που θα χειριστεί τα ζητήματα που αφορούν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης με επικεφαλής τον Θ.Σκυλακάκη. Αποτελείται από τον υφυπουργό Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο, τον γενικό γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο που μπορεί να αναβαθμιστεί σε υφυπουργό, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού που αναλαμβάνει διακριτό ρόλο.
  • Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρά το βαρύ κλίμα που υπήρχε όταν προέκυψαν τα κορωνο- βάουτσερ στα ΚΕΚ για τους επιστήμονες που καταργήθηκαν με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, πιθανόν να παραμείνει στη θέση του. Τα κριτήρια που συζητήθηκαν είναι η καλή γνώση του ασφαλιστικού και η απλοποίηση των εξαγγελιών την οποία επιχειρεί σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές. Τον στηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς.
  • Για υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης συζητείται ο προερχόμενος από την κεντροαριστερά καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου του οποίου το όνομα έπαιξε ισχυρά και για υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση την οποία πήρε τελικά ο επίσης καθηγητής Θοδωρής Πελαγίδης.
  • Στη θέση του φαίνεται ότι παραμένει και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, για τον οποίο επίσης ήταν βαρύ το κλίμα και είχε οριστεί και αντικαταστάτης -ο Θόδωρος Ρουσόπουλος- μέσω σχεδόν επίσημων διαρροών του Μαξίμου. Εάν δεν αλλάξει τελικά ο Θεοχάρης είναι διότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με το εξωτερικό για τον τουρισμό εν μέσω κορωνοϊού που είναι καθημερινές.

 

Άρωμα Γυναίκας

Ο πρωθυπουργός μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για την πολύ περιορισμένη παρουσία γυναικών στην πρώτη του κυβέρνηση, φέρεται αποφασισμένος να έχουν άρωμα γυναίκας οι διορθωτικές κινήσεις που θα κάνει. Τα ονόματα που ακούγονται είναι:  Άννα Καραμανλή, Φωτεινή Πιπιλή, Ζωή Ράπτη, Μαρία Κεφάλα, Έλενα Ράπτη κ.α.

*Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που αφορούν στις αναβαθμίσεις γενικών γραμματέων. Εάν, πάντως, υπάρξουν πιθανόν να παίξουν τα ονόματα των γενικών γραμματέων Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου και Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυς Λοΐζου. Για την κάλυψη της θέσης του πρώην  υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά που παραιτήθηκε για να επιστρέψει στις Βρυξέλλες υπάρχει εισήγηση και για έναν ακόμη τεχνοκράτη.

Άλλα πρόσωπα που ακούγονται από την Κ.Ο είναι οι Σταύρος Καλαφάτης, Σταύρος Καλογιάννης, Θανάσης Δαβάκης, Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης, Γιάννης Μπούγας, Δημήτρης Καιρίδης, Χρήστος Ταραντίλης, Τάσος Χατζηβασιλείου κ.α.

Related posts