Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 11 Δεκ 2017
 
 

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Δαμασκό για την απώθηση ανταρτών

Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 - 14:01

-a Μέγεθος κειμένου +A

JS123749693_AFP_Smoke-billows-following-a-reported-air-s-large_trans_NvBQzQNjv4BqZgEkZX3M936N5BQK4Va8RWtT0gK_6EfZT336f62EI5UΣοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα από τα κτίρια της ρωσικής πρεσβείας στην Δαμασκό κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, πηγή του συριακού στρατού ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ο στρατός ανακατέλαβε όλες τις θέσεις που είχε χάσει μια μέρα νωρίτερα.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος πραγματοποίησαν εντατικούς βομβαρδισμούς το πρωί της Δευτέρας με στόχο θέσεις των ανταρτών στα ανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σημειώθηκαν σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί μετά τα ξημερώματα με στόχο θέσεις των ανταρτών στη συνοικία Τζομπάρ, απ’ όπου εξαπολύθηκε η επίθεση των ανταρτών», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι σφοδρές μάχες μαίνονται γύρω από τις περιοχές Τζομπάρ και αλ-Καμπούν στα βορειοανατολικά της πόλης.

Την Κυριακή οι δυνάμεις των ανταρτών πλησίασαν πολύ κοντά στην καρδιά της Παλαιάς Πόλης της Δαμασκού.

Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και οι δυνάμεις του με τη βοήθεια των ρωσικών και των ιρανικών δυνάμεων, καθώς και Σιιτών πολιτοφυλάκων έχουν απωθήσει τους αντάρτες έπειτα από μια σειρά στρατιωτικών επιτυχιών τους τελευταίους 18 μήνες, περιλαμβανομένων των περιχώρων της Δαμασκού.

Οι αντάρτες, ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο ενός μεγάλου και πυκνοκατοικημένου μέρους σε περιοχή της Ανατολικής Γούτα, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, καθώς και ορισμένων συνοικιών ανατολικά και βορειοανατολικά της Δαμασκού.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: