Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Σεπ 2023
Media

Σφίγγει και άλλο θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων

 
Η θηλιά γύρω από το λαιμό του Έλληνα όλο σφίγγει με περισσότερους φόρους αλλά και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μα τι κάνουν αυτοί οι ηγέτες. Σε ποιόν κόσμο ζουν.
Καυστικοί είναι και οι τίτλοι στα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : Περάστε όλοι μαζί τα μέτρα να τελειώνουμε – Ηχηρή παρέμβαση Στουρνάρα .
Βασικό θέμα: Ο Διοικητής της Τραπέζης  της Ελλάδος στην ετήσια έκθεσή του που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή κάνει δραματική έκκληση στα κόμματα για συναίνεση στα τελευταία μέτρα  του τρίτου Μνημονίου (Ασφαλιστικό, Αγροτικό κλπ). Είμαστε και πάλι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση «προς Θεού μην το ξαναχαλάσετε όπως πέρσι λίγο πριν τις εκλογές», είναι το μήνυμά του.
Κύριο άρθρο“The end”: Αν. Καραμήτσου: Με τίτλο  «Τα αδήλωτα κεφάλαια του εξωτερικού» ο συντάκτης σημειώνει: «Χρειάζεται ένας ισχυρότατος νόμος που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα εμπλακούν ποινικά όσοι φέρνουν χρήματα μέσα στη χώρα, χωρίς αστερίσκους για δήθεν ξέπλυμα χρήματος και άλλα τέτοια που μπορεί εύκολα να σου προσάψει μια Αρχή και να παρακάμψει το γενικό νομικό πλαίσιο».
 
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής : Προνομιακές φορολογικές ζώνες για ενίσχυση του Ασφαλιστικού – Το κυβερνητικό σχέδιο για την χρηματοδότηση του νέου υπερταμείου.  
Βασικό θέμα: Μεγάλες ελαφρύνσεις σε εταιρείες που θα κάνουν προσλήψεις. Το ειδικό καθεστώς θα ισχύσει σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και επιχειρηματικούς κλάδους. Δημιουργείται ελληνικό fund 40 δις με έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, τυχερά παιχνίδια και ενεργειακούς πόρους.
Κύριο άρθρο – Γνώμη:  Με τίτλο «Το στοίχημα της συνεννόησης» αναφέρεται στα αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το χθεσινό αποτυχημένο τελικά εγχείρημα ίσως θα πρέπει να αποτελέσει την ευκαιρία  να καταλάβουμε επιτέλους όλοι σ΄ αυτή την χώρα ότι υπάρχουν γεγονότα που μας ξεπερνούν και που ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγουμε ή να περιορίσουμε τα δεινά που μας επιφυλάσσουν είναι να τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Και ότι ο μοναδικός τρόπος για να το επιτύχουμε είναι να αφήσουμε τις καθιερωμένες μικροπολιτικές και υποκριτικές πρακτικές και να προσπαθήσουμε με ειλικρίνεια ο ένας προς τον άλλον να δώσουμε από κοινού τη μάχη για το αύριο…»
 
Το ΒΗΜΑ της Κυριακής : Το σοκ των συντάξεων  – Στη σκιά του Ασφαλιστικού και Προσφυγικού το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Βασικό θέμα: Τα σκληρά μέτρα προκαλούν ανασφάλεια στον Πρωθυπουργό -Ο κ. Τσίπρας αναζητεί «προθύμους» για ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας -Αρνείται πλην Λεβέντη η αντιπολίτευση.
Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: Πώς έχασαν €30 δισ. κράτος και μέτοχοι.
 
REAL NEWS : Θα κατάσχεται ό,τι δεν δηλώνεται! – Η «R» αποκαλύπτει ολόκληρο το σχέδιο νόμου  –  Ψηφίζεται τον Δεκέμβριο το «περιουσιολόγιο- εφιάλτης».
Βασικό θέμα: Οι φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στις Αρχές όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως σπίτια, οικόπεδα, οχήματα, αεροσκάφη, κότερα, μετοχές, έργα τέχνης, συλλογές σπάνιων αντικειμένων, κοσμήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, άλογα ιππασίας κ.ά.. Οι φορολογικές Αρχές θα παρακολουθούν συνεχώς πώς εξελίσσονται οι αλλαγές στην περιουσία των πολιτών, για να εντοπίζουν αδικαιολόγητες αποκλίσεις.
Κύριο άρθρο: Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου με τίτλο: «Κρίσιμες ώρες για τη Ν.Δ.», ο συντάκτης  επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η βαρειά ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Ν.Δ. από την περασμένη Κυριακή έχει βαθειές και διαχρονικές πολιτικές αιτίες. Το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας ήταν μόνον η αφορμή. Το καπάκι της κατσαρόλας που σηκώθηκε… Η λαϊκή βάση της ιστορικής παράταξης “έβραζε” ήδη από καιρό!». (σελ. 2)
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :  Διπλή δοκιμασία Τσίπρα στη Βουλή – Ασφαλιστικό και φορολογικό, καταλύτες για τη συνοχή της κυβέρνησης.
Βασικό θέμα:  Αντιμέτωπη με το διπλό κρας τεστ του ασφαλιστικού και της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ η πολιτική στροφή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα προς τον δρόμο της συναίνεσης παραμένει μετέωρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει οριστικά το ασφαλιστικό να ψηφιστεί πριν από τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για τα Χριστούγεννα, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια το ίδιο διάστημα να ψηφιστούν και οι αλλαγές στη φορολογία, περιλαμβανομένης της φορολόγησης των αγροτών, ώστε να κλείσουν όλα τα «αγκάθια» της πρώτης αξιολόγησης και να  ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.
Κύριο άρθρο:  Με τίτλο «Ο τόπος αξίζει κάτι καλύτερο», η εφ.  αναφέρεται στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Ορισμένοι θεωρούν ότι το καλύτερο σενάριο, προς το παρόν, είναι να παραμείνει η χώρα όρθια, κάνοντας πολύ δειλά βήματα προς τα εμπρός, να είναι ασφαλής και ανεπηρέαστη από τα τρομακτικά που συμβαίνουν γύρω της. Μπορεί να έχουν δίκιο, αρκεί να μην μοιάζει με ασθενή σε καταστολή, που εναποθέτει τις ελπίδες ανάκαμψης σε ένα θαύμα. Αυτός ο τόπος αξίζει κάτι καλύτερο».
 
Η ΑΥΓΗ της Κυριακής:  Αλλαγές εκ βάθρων πριν να είναι αργά – Μεγάλη έρευνα της Public Issue  για την αξιοπιστία των Θεσμών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής :  Το κόλπο Τσίπρα με τη συναίνεση – Το επώδυνο Ασφαλιστικό κρίνει τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.
 
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ :  3 Δεκέμβρη απεργούμε όλοι! – Καμιά συναίνεση στην επίθεση στην Ασφάλιση.
Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Στην γκιλοτίνα του Κατρούγκαλου – Ιδού το νέο και… δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα (καταιγίδα σε κύριες και επικουρικές)  – Κωδικός 384 ευρώ με δεκαπενταετία και ένα Ταμείο για όλους.
ΤΟ ΠΑΡΩΝ της Κυριακής : Πάμε μαζί,  αλλιώς προχωράω μόνο – Καθαρές κουβέντες του Τσίπρα στα κόμματα.
ΤΟ ΧΩΝΙ : Προϋπολογισμός Τσίπρας VS απολογισμός Σαμαρά: 10 δις μέτρα το ΄14 (και μας έλεγαν ότι είχαμε success story)  – 5,7 δις μέτρα το ΄16 (και οι… success storάδες λένε: «καταστροφή!» ) 
 
 
 
 

Related posts