Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Ιουν 2018
 
 

Σε υπνόσακους κοιμήθηκαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε Μύκονο και Σαντορίνη!

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 - 16:53

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», για να «βγάλουν» τη νύχτα χτες (11/9) – την πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους, οι αναπληρωτές καθηγητές των νησιών Μύκονος και Σαντορίνη, αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν υπνόσακους (sleeping bags)!

Όπως διευκρινίζεται περαιτέρω από το ρεπορτάζ, δεν υπήρξε ποτέ η έγκαιρη συνεννόηση των τοπικών αρχών με ξενοδοχεία της περιοχής, με συνέπεια να υπάρχει τεράστια έλλειψη σε δωμάτια ή άλλου είδους καταλύματα και τα ποσά που έπρεπε να δώσουν για να διανυκτερεύσουν κατά πως έπρεπε ήταν οικονομικά απλησίαστα, δεδομένων και των αμοιβών τους.

Έτσι, οι περισσότεροι προτίμησαν άλλες διεξόδους, είτε να κοιμηθούν σε υπνόσακο και σκηνές στις παραλίες των νησιών αυτών, είτε στα αυτοκίνητα τους.

Από το υπουργείο Παιδείας, προσελήφθησαν 15.000 άτομα εντός δύο ημερών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δεν υπήρξε συνεννόηση της πολιτείας με τις τοπικές αρχές για τη φιλοξενία των ανθρώπων που έμαθαν σε ποια πόλη θα διδάξουν 3 ημέρες πριν τον διορισμό τους.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταγγέλλουν ότι σε περιοχές με υψηλό κόστος ζωής εκπαιδευτικοί καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για κατοικία χωρίς να έχουν καμία επιδότηση από το κράτος, κάτι που σηματοδοτεί την ανοιχτή «πληγή» της Ελλάδας στο ζήτημα της Παιδείας.

(Φωτογραφεία αρχείου)Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: