Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
05 Μαρ 2021
SLIDER

Σε ποιες χώρες έχουν ανοίξει τα σχολεία και ποιες θα τα κρατήσουν κλειστά  

Με οδηγίες που δόθηκαν αρχικά στους καθηγητές και στη συνέχεια στους  μαθητές  σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες άνοιξαν και πάλι τα σχολεία. Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν αυστηρά μέτρα υγιεινής και φυσικά τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Στα περισσότερα σχολεία οι μαθητές φορούν προστατευτικές μάσκες.

Ας δούμε όμως σε ποιες χώρες άνοιξαν  και σε ποιες θα παραμείνουν κλειστά.

Ιταλία: Επιστροφή στα θρανία… τον Σεπτέμβριο

Ιταλία: Η χώρα  που μετρά τις περισσότερες πληγές από τον κορωνοιό  στην Ευρώπη, κρατάει τα σχολεία κλειστά. Το  υπουργείο Παιδείας  ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα θα επαναληφθούν τον Σεπτέμβρη.

Ισπανία : Επιστροφή στα θρανία… τον Σεπτέμβριο

Ισπανία: Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν έως τον Σεπτέμβριο με εξαίρεση τα προγράμματα επανεκπαίδευσης ή τις δραστηριότητες για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών, των οποίων και οι δύο γονείς δεν μπορούν να εργαστούν με τηλεργασία. Στην ιβηρική χώρα, τα παιδιά έως 14 ετών μόλις πριν από τρεις ημέρες κυκλοφόρησαν έξω για μία ώρα τουλάχιστον, έπειτα από έξι εβδομάδες αυστηρής καραντίνας.

Γαλλία: Επιστροφή στα θρανία στις 11 Μαίου

Γαλλία: Στις 11 Μαΐου ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία με μέγιστο αριθμό 15 μαθητών ανά τάξη. Τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου, θα επιστρέψουν μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου, με τους  καθηγητές τους να  πρέπει να φορούν μάσκα σύμφωνα με την πρόταση της υγειονομικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

H επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα είναι προαιρετική. Οι γονείς δηλαδή θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν αν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.Τα γαλλικά πανεπιστήμια  θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις θερινές διακοπές.

Γερμανία: Επιστροφή στα θρανία για όσους ετοιμάζονται για απολυτήριο

Γερμανία: Οι αποφάσεις λαμβάνονται ξεχωριστά από κάθε τοπική κυβέρνηση των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας. Ωστόσο, οι μαθητές μεγάλων τάξεων που προετοιμάζονται για απολυτήριες εξετάσεις έχουν ήδη επιστρέψει σε κάποια κρατίδια και στα υπόλοιπα ξεκινά κλιμακωτά η έναρξη των μαθημάτων από την ερχόμενη Δευτέρα .Οι τάξεις θα χωριστούν, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πλένουν τα χέρια τους, θα κάθονται σε απόσταση ο ένας από τον άλλο κι έτσι θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από τη Δευτέρα  4 Μαΐου.

Αυστρία : Επιστροφή στα θρανία στις 18 Μαΐου

Αυστρία: Μαθητές του δημοτικού και μέσης εκπαίδευσης θα επιστρέψουν στις τάξεις στις 18 Μαΐου. Τα σχολεία θα λειτουργούν με βάρδιες (οι μισοί Δευτέρα ως Τετάρτη, οι υπόλοιποι τις άλλες μέρες, και την επόμενη εβδομάδα το αντίστροφο). Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και οι αυστηροί κανόνες υγιεινής. Δεν θα γίνονται τα μαθήματα της γυμναστικής και της μουσικής. Οι υπόλοιπες τάξεις θα επαναλειτουργήσουν στις 3 Ιουνίου.

Βρετανία : Επιστροφή στα θρανία –ίσως- μετά την 1η Ιουνίου

Βρετανία: Δεν σχεδιάζεται επαναλειτουργία σχολείων έως την 1η Ιουνίου. Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει όλες τις αποφάσεις της εντός των επόμενων ημερών αφού έχει πλέον επιστρέψει και στα καθήκοντά του στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Βρετανός πρωθυπουργός, μετά την ανάρρωσή του από τη νόσο Covid- 19.

Δανία: Επιστροφή στις 10 Μαΐου

Δανία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία στις 15 Απριλίου . Τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου (με εξαίρεση τους μαθητές της Α’ γυμνασίου και της Γ’ λυκείου) θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία στις 10 Μαΐου.

Βέλγιο: Επιστροφή στις 18 Μαΐου

Βέλγιο: Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τις 18 Μαΐου, αλλά σε κάθε τάξη θα υπάρχει ανώτατο όριο: θα επιτρέπονται μόνο δέκα μαθητές και για τους μαθητές άνω των δώδεκα ετών θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Ολλανδία: Επιστροφή στις 11 Μαΐου

Ολλανδία:  Δημοτικά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου με σύστημα να γίνονται εναλλάξ βάρδιες . Η επιστροφή των μαθητών του Λυκείου θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.

Σερβία: Κλειστά τα σχολεία έως  και τον Σεπτέμβριο

Σερβία: Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία έως τον Σεπτέμβριο και η βαθμολόγηση των μαθητών θα γίνει με βάση των επιδόσεών τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κανονικά τον Ιούνιο οι εισαγωγικές εξετάσεις από τη βασική στη μέση εκπαίδευση.

Κροατία: Επιστροφή στις 11 Μαΐου

Κροατία: Στις 11 Μαΐου προβλέπεται η επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Σουηδία: Δεν τα έκλεισαν ούτε εν μέσω πανδημίας

Σουηδία: Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέμειναν ανοικτά αφού η η χώρα ακολούθησε το μοντέλο της «ανοσίας της αγέλης» απέναντι στην επιδημία. Τα παιδιά κάνουν ελεύθερα υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.

Ελβετία : Επιστροφή στις 11 Μαΐου

Ελβετία: Στις 11 Μαΐου  θα ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά . Γυμνάσια και Λύκεια θα επαναλειτουργήσουν στις 8 Ιουνίου .

Related posts