Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Ιουν 2018
 
 

Σε έξαρση η ιλαρά! Μολύνθηκαν 6 γιατροί δημοσίων νοσοκομείων!

Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 - 12:50

-a Μέγεθος κειμένου +A

Το λιγότερο έξι γιατροί που εργάζονται σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, έχουν προσβληθεί από τον ιό της ιλαράς, βάσει πληροφοριών του in.gr

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι γιατροί είναι νέοι σε ηλικία -γεννηθέντες μετά το 1970- και όπως πιθανολογείται ή ήταν ανεμβολίαστοι ή είχαν κάνει κατά την παιδική ηλικία τη μία μόνο δόση του εμβολίου που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή.

Να σημειωθεί, πώς το πρώτο εμβόλιο που είχε βγει για την ασθένεια της ιλαρά ήταν μονοδύναμο και τα παιδιά δεν εμβολιάζονταν σε δύο δόσεις όπως σήμερα.

Το τελευταίο τετράμηνο έχουν δηλωθεί περίπου 160 περιστατικά ιλαράς, εκ των οποίων τα 60 τις τελευταίες 17 μέρες, με αποτέλεσμα οι υγειονομικές αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό και να κάνουν λόγο για επιδημική έξαρση.

Ενώ, τα προηγούμενα τρία χρόνια, είχαν δηλωθεί μόλις δύο περιστατικά, σε όλη την Ελλάδα.

Οι αρμόδιοι καλούν όλους όσοι είναι ανεμβολίαστοι να θωρακιστούν άμεσα κατά του ιού και να μην θεωρούν μη σοβαρή την ασθένεια.

Και προειδοπιούν πώς με την αλλαγή του καιρού η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί και τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν, και γι αυτό κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν επισκεφθεί ήδη τους καταυλισμούς της Αττικής για τον εμβολιασμό των παιδιών. Σύντομα θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους καταυλισμούς της χώρας.

 

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: