Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 19 Ιουν 2018
 
 

Σχέδιο Τσίπρα: Επιστροφή των καταθέσεων και οι κατασχέσεις για χρέη

Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 - 10:10

-a Μέγεθος κειμένου +A

Δημοσιο χρεη

 

Γράφει ο “paratiritis”

Η Κυβέρνηση κάνει εκστρατεία για να επιστρέψουν οι Έλληνες τα χρήματά τους στις τράπεζες.

Δίνει κίνητρα και υπόσχεται bonus σε όσους βγάλουν από τα σεντούκια τους τα χρήματά τους και τα επιστρέψουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Και εδώ είναι η παγίδα της συντροφιάς των Συριζαίων.

Σε δελεάζουν για να επιστρέψεις όσα χρήματα κρατάς πάνω σου και από την άλλη στήνουν μηχανισμό για να σου κάνουν Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς – οι πληροφορίες λένε- ότι ετοιμάζουν κατασχέσεις για περισσότερους από  500.000 μικροοφειλέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων. Αυτό αν τελικά εγκριθεί θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1/1/2017.

χρεηΣύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αυτό που απομένει είναι η έκδοση απόφασης από το υπουργείο Εργασίας, η οποία θα δίνει στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών την απόλυτη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα είσπραξης των οφειλών που είναι κάτω των 5.000 ευρώ από την 1/1/2017, για όσους μικροοφειλέτες δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές τους.

Στη λίστα των οφειλετών που θα παρακολουθεί το ΚΕΑΟ αναμένεται να προστεθούν περισσότεροι από 500.000 ασφαλισμένοι, κυρίως αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες για τους οποίους σήμερα δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, με εξαίρεση όσους βρίσκονται κοντά στη δεκαετία που το χρέος κινδυνεύει να παραγραφεί.

Όπως αναφέρει η Ημερησία με την απόφαση που θα εκδοθεί στο επόμενο διάστημα, οι εν λόγω μικροοοφειλέτες, που χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ, θα βρεθούν πλέον από την 1/1/2017 αντιμέτωποι με κατασχέσεις – εξπρές και μπλοκάρισμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, εφόσον παραλείψουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές τους ή εφόσον δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

Μπράβο Αλέξη που έβαλες τα πράγματα στη θέση τους. Χτύπησες –όπως είχες υποσχεθεί- το μεγάλο κεφάλαιο που φοροδιαφεύγει. Αλλά τι τήρησες από τις υποσχέσεις σου , για να τηρήσεις και αυτό.

Η λύση δεν μπορώ να τα βάλω με τους μεγάλους ας λιώσω τους μικρούς δεν είναι ΛΥΣΗ.

 

 

 

 

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: