Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 19 Ιαν 2018
 
 

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 - 12:05

-a Μέγεθος κειμένου +A

ora-tou-prothypourgou-gia-tin-ygeia-apanta-sti-vouli-o-alexis-tsipras-1-315x236

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς σχετική πρωτοβουλία θα αναλάβουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Τίποτε κρυφό από τον ήλιο» υπογράμμισε σχετικά, για να προσθέσει: «Οι μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα, αλλά εδώ! και κάποιοι μπορεί να χάσουν τα χαμόγελά τους».

Νωρίτερα, είχε κάνει αναφορά στις υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, «Ερρίκος Ντυνάν», όπως και σε εκείνη των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με υπουργό τον Γιάννο Παπαντωνίου.

«Εγώ θα είχα πρόβλημα, υπουργοί μου να πηγαίνουν σε προανακριτικές, δεν θα πήγαινα στο Μαντείο των Δελφών να το παίζω σοφός» ανέφερε κλείνοντας τη σχετική αναφορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Υγεία από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

Όπως ανέφερε, θα υπάρξει μία μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας ανά 10.000 κατοίκους, η οποία θα οργανώνει τη θεραπεία και την πρόληψη έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα μεγάλα νοσοκομεία.

«Έως τον Ιούνιο θα έχουμε ανοίξει 50 τέτοιες μονάδες και ως το τέλος του έτους άλλες 239. Τρία εκατομμύρια πολίτες θα είναι καλυμμένοι από τέτοιες μονάδες ως το τέλος του 2017. Είναι μια μεγάλη τομή» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δηλώσεις του τομεάρχη για την Υγεία της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, ότι οι δομές αυτές θα ξηλωθούν. «Μείναμε άφωνοι. Δεν ξέρω αν είναι από το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας, αν είναι άσχετος ή αν είναι από εμπάθεια, που είναι και το χειρότερο» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Χωρίς να γίνει «παράδεισος» ο χώρος της Υγείας, όπως αναγνώρισε ο πρωθυπουργός, το έργο που θα κατατεθεί με το τέλος της κυβερνητικής θητείας, θα είναι «ασύλληπτο» εν συγκρίσει με το τι έγινε επί ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τόνισε.

Παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο καταφέραμε να εντάξουμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους στη δημόσια υγεία, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι «για πέντε ολόκληρα χρόνια στον χώρο της δημόσιας Υγείας δεν έγινε καμία πρόσληψη, μονάχα απολύσεις. Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να «βαφτίζουν» τις περικοπές «μεταρρυθμίσεις»», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίσης το πρόγραμμα προσλήψεων της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι «έχουν ήδη καλυφθεί πάνω από 6.000 θέσεις προσωπικού και προγραμματίζονται άλλες 12.000 θέσεις, από τις οποίες 8.000 μόνιμες».

 Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: