Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 17 Ιουλ 2018
 
 

Σας λείπει η Βιταμίνη D ; Ποια είναι τα συμπτώματα και τι πρέπει να ξέρετε

Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 - 10:16

-a Μέγεθος κειμένου +A

Η έλλειψη βιταμίνης D συσχετίζεται πλέον κατηγορηματικά με την αύξηση κινδύνου για τα περισσότερα χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα και ψυχιατρικές καταστάσεις. Περισσότερες από 1.500.000 δημοσιευμένες μελέτες στο ιατρικό διαδικτυκό ιστότοπο PubMed υπερτονίζουν την παραπάνω διαπίστωση.

  1. Μυϊκή Αδυναμία

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η μυϊκή αδυναμία μπορεί να παρουσιάστει σε μια γενική κόπωση του σώματος. Πάνω από όλα,θα πρέπει πάντα να υπακούτε το σώμα σας. Και πάλι, αν παρατηρήσετε κάτι σοβαρό εκτός από το συνηθισμένο, συνιστάται να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για μια εξέταση.

Εάν αντιμετωπίζετε μια πιο γενική κούραση στο σώμα σας, αυτά τα ζητήματα μυϊκής αδυναμίας μπορεί να μείνουν κρυφά και να περάσουν απαρατήρητα για μήνες.

  1. Πόνος των Οστών

Αποφεύγοντας τόσο τον ήλιο όσο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να προκληθεί ανεπάρκεια σε βιταμίνη D, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε οστικό πόνο. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθεί εάν προέρχεται από τους μύες ή τις αρθρώσεις, αλλά εκδηλώνεται συνήθως ως ένας βαθύς, γεμάτος πόνος που δεν μπορεί να απομονωθεί σε μια ακριβή περιοχή.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στη διαφοροποίηση του πόνου των οστών σε σχέση με τον πόνο των μυών. Ο μυϊκός πόνος είναι συνήθως κεντρικά σε ένα σημείο και διογκώνεται με την κίνηση ή τη φυσική δραστηριότητα.

Ο πόνος στα οστά, από την άλλη πλευρά, είναι ευρύτερος και βαθύτερος. Τελικά, το ιατρικό προσωπικό θα είναι η καλύτερη πηγή για το αν αντιμετωπίζετε πόνο των οστών ή πόνο στους μυς. Θα εκτελέσει μια μαγνητική τομογραφία ή ακτινογραφία για να εξετάσει το σώμα σας και να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την πηγή του πόνου σας.

Εάν η βιταμίνη D είναι ύποπτη ως αιτία για την ταλαιπωρία σας, θα σας ανατεθεί να λαμβάνετε συμπληρώματα προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα.

  1. Συνεχή Αναπνευστικά Προβλήματα

Οι μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στην υπεράσπιση ενάντια σε κάποια αναπνευστική ασθένεια, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε παιδιά. Εάν το παιδί σας έχει σοβαρό άσθμα, μπορεί να θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης D τους.

Συνεχή αναπνευστικά προβλήματα μπορεί να παρουσιάστούν με διαφορετικούς τρόπους. Κάποιος που πάσχει από αυτά τα ζητήματα μπορεί να αισθάνεται εύκολα ασθμαίνων μετά από μια εργασία που κανονικά θα χειριζόταν με ψυχραιμία. Τα ζητήματα αναπνοής πρέπει να αντιμετωπιστούν από γιατρό, και άμεσα, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε άλλα θέματα.

Συχνά, ένα πρόσωπο που πάσχει από συνεχή αναπνευστικά προβλήματα, θα υποφέρει επίσης και από μια αγχώδη διαταραχή, όπως κρίσεις πανικού. Μπορείτε να αποφύγετε αναπνευστικά προβλήματα με τα συνακόλουθα προβλήματα πανικού,  παίρνοντας αρκετή βιταμίνη D!

  1. Ιδρωμένο Κεφάλι…

Στο νέο βιβλίο «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη σας αποκαλύπτεται το μυστικό που θα αλλάξει τη ζωή σας!

 

Πηγή : logodiatrofis.gr

Περισσότερα: https://mail.google.com/mail/u/0/#category/promotions/15d991caac578771Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: