Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 15 Αυγ 2018
 
 

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η απέλαση των διπλωματών δε φέρνει τίποτα θετικό στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2018 - 19:49

-a Μέγεθος κειμένου +A

Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα δε συνεισφέρει τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθήνας, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Προχωρούμε πάντοτε με την αρχή ότι τέτοιου είδους ενέργειες, όπως οι απελάσεις διπλωματών έχουν συμμετρικές συνέπειες. Αυτές οι ενέργειες δεν προσθέτουν τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις. Ωστόσο, θεωρούμε την ίδια στιγμή πως οι διμερείς σχέσεις έχουν δική τους αξία. Εμείς μιλάμε για συνεργασία προς όφελος των λαών των δύο χωρών», ανέφερε η κ. Ζαχάροβα, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η Αθήνα προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο, σύμφωνα με την δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής» την Τετάρτη. Κατηγορεί τους διπλωμάτες για «προσπάθειες συγκέντρωσης και διασποράς πληροφοριών, αλλά και για δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων».

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι διπλωμάτες επιχείρησαν να παρέμβουν σε εσωτερικές υποθέσεις όπως την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ με τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας.

Πηγή: sputniknews.grΜοιράσου το...!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: