Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 16 Ιουλ 2018
 
 

Ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο έκανε η SKODA

Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 - 11:00

-a Μέγεθος κειμένου +A

Το πρώτο εξάμηνο ( Ιανουάριος- Ιούνιος ,  η SKODA κατέγραψε  585.000 παραδόσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως.  Ο αριθμός αυτός θεωρείται ρεκόρ και αυτό οφείλεται στην καλή ποιότητα κατασκευής των αυτοκινήτων αλλά και στις καλές τιμές που έχει. Τα κέρδη σε έξη μήνες παρουσίασαν αύξηση 25% που μεταφράζεται σε 860 εκ. ευρώ . Το σημαντικό είναι ότι η Κίνα άνοιξε τις πόρτες της στον τσέχικη εταιρία που υποστηρίζεται από το γκρούπ της VW και όπως καταλαβαίνετε θα αυξήσει σημαντικά το μερίδιό της.

Αναλυτικά:

Η καθιερωμένη στον χώρο του αυτοκινήτου αυτοκινητοβιομηχανία ανατρέχει στο καλύτερο εξάμηνο της 122-χρονης ιστορίας της. Χάρη στην είσοδο της στον χώρο των SUV, η SKODA πρόκειται να δει περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξή της και με τη Στρατηγική 2025, η εταιρία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει από πλεονεκτική θέση τις νέες προκλήσεις. Μετά την περυσινή 25η επέτειο της ένταξής της στον Όμιλο Volkswagen, το 2017 η SKODA γιόρτασε το ορόσημο της παραγωγής 15 εκατομμυρίων οχημάτων ως μέλος του ομίλου. Στη μεγαλύτερη για αυτή εθνική αγορά, της Κίνας, η μάρκα ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε 10 μόνο χρόνια. Η Αλγερία έγινε άλλη μια χώρα παραγωγής αυτοκινήτων SKODA το 2017.

Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία  απασχολεί αυτή τη στιγμή πάνω από 30.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 εθνικές αγορές. Η εταιρία λειτουργεί τρία εργοστάσια στη Δημοκρατία της Τσεχίας: τα εργοστάσια οχημάτων στη Mladá Boleslav και στο Kvasiny, καθώς και το εργοστάσιο ανταλλακτικών στο  Vrchlabí.  Παράγει  οχήματα στην Κίνα, Ρωσία, Σλοβακία, Αλγερία και Ινδία κυρίως μέσα από συνεργασίες του Ομίλου, όπως και στην Ουκρανία και Καζακστάν με τοπικούς εταίρους. Αυτή τη στιγμή, η SKODA διαθέτει στην αγορά επτά σειρές επιβατικών μοντέλων: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ και SUPERB.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο στον δρόμο για νέο ρεκόρ

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, οι παραδόσεις σε πελάτες αυξήθηκαν κατά 2,8%, σε ένα νέο ρεκόρ 585.000 οχημάτων. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η μάρκα θα έχει παραδώσει πάνω από 1 εκατομμύριο οχήματα σε πελάτες μέσα στο ημερολογιακό έτος για τέταρτη φορά στη σειρά. Η ŠKODA υπερέβη το όριο του ενός εκατομμυρίου για πρώτη φορά το 2014.

 

Στα μέσα του 2017, η μάρκα γιόρτασε το ορόσημο της κατασκευής του 15εκατομμυριοστού οχήματος από τότε που εντάχθηκε στον Όμιλο Volkswagen. Μετά τη νέα αρχή κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου το 1991, η τσεχική μάρκα διέθετε μία σειρά μοντέλων και πουλούσε 170.000 αυτοκίνητα τον χρόνο. Το 2016, η αυτοκινητοβιομηχανία πέτυχε ένα νέο ρεκόρ με 1.126.500 παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, η SKODA αντιπροσωπεύεται από επτά διαφορετικές σειρές μοντέλων και 40 παραλλαγές μοντέλων σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες. Με 5,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα, η  OCTAVIA έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στα 15 εκατομμύρια που κατασκευάστηκαν από την ένταξη στον Όμιλο Volkswagen. Την ακολουθούν ένα μικρό αυτοκίνητο, η  FABIA, με 4 εκατομμύρια και η SUPERB με λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο κατασκευασμένα αυτοκίνητα.

 

Για πρώτη φορά έσοδα πωλήσεων πάνω από 8 δισ. ευρώ σε ένα εξάμηνο

Τα έσοδα πωλήσεων της SKODA AUTO αυξήθηκαν κατά 22,6%, στα 8,720 δισ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2017 (α’ εξάμηνο του 2016: 7,114 δισ. ευρώ). Στην ίδια χρονική περίοδο, τα κέρδη αυξήθηκαν σημαντικά, κατά 25,5%, στα 860 εκ. ευρώ (α’ εξάμηνο 2016: 685 εκ. ευρώ). Τα κέρδη ως ποσοστό επί των πωλήσεων ήταν στο 9,9%, λίγο πάνω από το 9,6% του α’ εξαμήνου του 2016. Οι καθαρές ταμειακές ροές έφτασαν τα 1,159 δισ. ευρώ (α’ εξάμηνο 216:  583 εκ. ευρώ).

 

Σημαντικοί πυλώνες για βιώσιμη, θετική εταιρική ανάπτυξη

Με τη Στρατηγική 2025, η SKODA AUTO έχει θέσει τα θεμέλια για συνεχή επιτυχή ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια. Ο κοινός στόχος των πολλών νέων τομέων δράσης είναι να αντιμετωπίσει από πλεονεκτική θέση τους επερχόμενους μετασχηματισμούς στη βιομηχανία των αυτοκινήτων  και τις αλλαγές στην κοινωνία. Εδώ, η ψηφιοποίηση παίζει κεντρικό ρόλο: τα μοντέλα, η παραγωγή και οι εταιρικές λειτουργίες θα ωφεληθούν συνολικά από τις ψηφιακές λύσεις. Μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών, θέλει επίσης να εξελίξει νέους επιχειρηματικούς τομείς υψηλής ανάπτυξης. Ένας άλλος στόχος είναι η ηλεκτροκίνηση: η SKODA θα εισέλθει σε αυτή την αγορά στο εγγύς μέλλον με εξωτερικά φορτιζόμενα [plug-in] υβριδικά μοντέλα και με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Με αυστηρή εφαρμογή των παραπάνω και με περαιτέρω στρατηγικές πρωτοβουλίες, η εταιρία αποσκοπεί να αναπτυχθεί σε δύο άξονες: δίπλα σε περαιτέρω αυξήσεις στην παραδοσιακή κατασκευή αυτοκινήτων, νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα – κυρίως υπηρεσίες μετακίνησης – θα αποτελέσουν ισχυρά κίνητρα ανάπτυξης.

Η μελέτη του SKODA VISION E υπογραμμίζει εντυπωσιακά τις προσπάθειες της μάρκα στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης. Το VISION E είναι το πρώτο εντελώς ηλεκτρικά οδηγούμενο πρωτότυπο αυτοκίνητο στα 122 χρόνια της ιστορίας της εταιρίας. Επιτρέπει ένα εύρος αυτονομίας μέχρι τα 500 χλμ και μπορεί να φορτιστεί τόσο επαγωγικά όσο και με καλωδιακή σύνδεση. Το μοντέλο παραγωγής θα βγει στην αγορά το 2020.

Στην Κίνα

Στο α’ εξάμηνο του 2017, δύο εντυπωσιακοί αριθμοί απεικονίζουν τη μεγάλη επιτυχία της SKODA στην αγορά της Κίνας. Η εταιρία εισήλθε στην κινεζική αγορά το 2007, ακριβώς πριν δέκα χρόνια. Περισσότερα από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πουληθεί σε πελάτες στην Κίνα από τότε. Από το 2010, η Κίνα έχει γίνει η μεγαλύτερη εθνική αγορά για την τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία. Πέρυσι, η ŠKODA έκανε νέο ρεκόρ πωλήσεων με 317.100 αυτοκίνητα.

Στα επόμενα χρόνια, η μάρκα θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στη σπουδαιότερη για αυτή εθνική αγορά. Σε αυτή την κατεύθυνση, μαζί με τον εταίρο της, τη SAIC Motor Corporation, επενδύει πάνω από 2 δισ. ευρώ για την επέκταση των σειρών των μοντέλων. Η συνεχιζόμενη καμπάνια για το SUV αναμένεται να δυναμώσει κι άλλο τη θέση της στην κινεζική αγορά. Ο στόχος είναι ο διπλασιασμός των πωλήσεων στην Κίνα σε πάνω από 600.000 αυτοκίνητα ως το 2020.

 

Χορηγίες, μηχανοκίνητος αθλητισμός και συνεργασίες ενισχύουν την απήχηση της εταιρίας

Η ενίσχυση της συναισθηματικής απήχησης της SKODA δίνει επίσης ώθηση στην αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρίας. Από τη μία μεριά, αυτό επιτυγχάνεται με την εκφραστική σχεδιαστική γλώσσα των μοντέλων καθώς και τα άμεσα αναγνωρίσιμα παράγωγα που δίνουν έμφαση στον δυναμισμό, στην κομψότητα ή στη στιβαρή εμφάνιση. Από την άλλη, η ŠKODA προσφέρει συναισθηματικό δέσιμο με τη μάρκα μέσα από τις πολλές συνεργασίες και δραστηριότητες.

Αποτελεί παράδοση για τη ŠKODA να επιδεικνύει τον δυναμισμό της μάρκας και των μοντέλων της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εδώ και πολλά χρόνια αυτό εστιάζεται στη συμμετοχή σε αγώνες ράλι. Το 2017, η καθιερωμένη τσέχικη μάρκα επανέλαβε τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία της: η ŠKODA Motorsport κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC2 [με συνοδηγό] για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Επιπλέον, οι Σουηδοί Pontus Tidemand και Jonas Andersson κέρδισαν τους τίτλους του καλύτερου οδηγού και συνοδηγού αντίστοιχα στο WRC2, διαδεχόμενοι το φινλανδικό δίδυμο Esapekka Lappi / Janne Ferm που είχαν κερδίσει πέρυσι για τη ŠKODA.

Η SKODA συμμετέχει σε πολλές επιδείξεις κλασικών αυτοκινήτων ανά την Ευρώπη με καταπληκτικά ιστορικά μοντέλα. Τα επιλεγμένα μοντέλα – άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο παλαιά – προέρχονται από το μουσείο της SKODA στη Mladá Boleslav και αποδεικνύουν την περήφανη παράδοση της εταιρίας και την επινοητικότητα εκείνων των παλαιότερων μηχανικών.

Οι επιτυχημένες αθλητικές και πολιτιστικές χορηγίες επεκτάθηκαν εφέτος

Η SKODA παραδοσιακά συμμετέχει ως εταίρος/χορηγός στο χόκεϊ επί πάγου και στην ποδηλασία. Την περασμένη άνοιξη, η ŠKODA έκανε ένα εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ: το 2017 η καθιερωμένη τσεχική εταιρία υποστήριζε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Πάγου (IIHF) για 25η φορά ως επίσημος χορηγός και εταίρος. Αυτή είναι η πλέον μακρόχρονη χορηγία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα οποιουδήποτε αθλήματος και εξασφάλισε στη μάρκα μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες.

 

Είναι εντυπωσιακό πως εδώ και 14 χρόνια η SKODA είναι εταίρος/χορηγός στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας [Tour de France]. Η εταιρία παρέχει 250 οχήματα για τη διοργάνωση και την υποστήριξη των ποδηλατών στον μεγαλύτερο ποδηλατικό αγώνα του κόσμου. Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων συνεχούς λειτουργίας, ο στόλος της καλύπτει μια συνολική απόσταση 2,8 εκατομμυρίων χλμ. Από το 2004, η συνολική απόσταση που έχει καλυφθεί στον Γύρο της Γαλλίας ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια χλμ. Καθημερινά, η ομάδα παροχής υπηρεσιών της ŠKODA εξασφαλίζει τη βέλτιστη προετοιμασία 250 οχημάτων για το επόμενο στάδιο του αγώνα. Το κορυφαίο από τα συμμετέχοντα μοντέλα, το SKODA SUPERB, εξυπηρετεί ολόκληρο τον αγώνα ως το «Κόκκινο Αυτοκίνητο», το οποίο χρησιμοποιεί ο διευθυντής του Γύρου, Christian Prudhomme, ως κινητό κέντρο ελέγχου.

Η στενή σχέση ανάμεσα στην αυτοκινητοβιομηχανία και την ποδηλασία έχει ιστορικές ρίζες. Πριν από 122 χρόνια, οι ιδρυτές της εταιρίας Václav Laurin και Václav Klement άρχισαν να κατασκευάζουν ποδήλατα πριν αρχίσουν την παραγωγή αυτοκινήτων. Η ποδηλασία είναι κεντρικός πυλώνας στη στρατηγική χορηγιών της ŠKODA. Εκτός από τον Γύρο της Γαλλίας και τη Vuelta της Ισπανίας, η εταιρία υποστηρίζει και άλλους διεθνείς και εθνικούς ποδηλατικούς αγώνες καθώς και διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις για το κοινό.

Στα μέσα του 2017, η SKODA διεύρυνε τις σχέσεις της με το κοινό συνεργαζόμενη με το παγκοσμίου κύρους Cirque du Soleil. Η συνεργασία με αυτόν τον ψυχαγωγικό οργανισμό ανοίγει πολλές νέες ευκαιρίες στη SKODA για να προσεγγίσει εκατομμύρια πιθανούς νέους πελάτες.

Στην Ελλάδα οι πωλήσεις της μάρκας το πρώτο εξάμηνο του 2017 παρουσίασαν αύξηση 145% (1.739 έναντι 710 οχήματα) σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, ενώ το μερίδιο της για το πρώτο εξάμηνο του έτους ανέρχεται σε 3,5%, παρουσιάζοντας  αύξηση 130,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (3,5% από 1,5%).

Παραδόσεις αυτοκινήτων της SKODA-Kosmocar σε πελάτες το α’ εξάμηνο του 2017, σε στρογγυλοποιημένους αριθμούς αυτοκινήτων, ανά μοντέλο – ποσοστιαία μεταβολή (+/-) σε σχέση με το 2016:

ŠKODA OCTAVIA              497         +31.5%

ŠKODA FABIA                    599         +1000%

ŠKODA RAPID                    166         +23%

ŠKODA SUPERB                  79           +1000%

ŠKODA YETI                        7                 0%

ŠKODA CITIGO                  317         +110%

ŠKODA KODIAQ                 74           –

 

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: