Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 21 Ιουν 2018
 
 

Πτήση-θρίλερ της Air Asia με «βουτιά» 20.000 ποδών- Συγκλονιστικό βίντεο

Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 - 09:45

-a Μέγεθος κειμένου +A

Αυτό που έζησαν οι 151 επιβάτες του αεροσκάφους Airbus A320 της εταιρίας AirAsia που εκτελούσε την πτήση από την Αυστραλία στην Ινδονησία, να μην το πάθει κανένας επιβάτης.

Εικοσιπέντε  λεπτά μετά την απογείωση του Airbus χτύπησε συναγερμός για πιθανή απώλεια πίεσης στην καμπίνα των επιβατών.

Το τι έγινε δεν μπορείτε να φαντασθείτε. Έπεσαν οι μάσκες του οξυγόνου και οι πιλότοι προκειμένου να έχουν καλύτερο έλεγχο του αεροσκάφους έκαναν «βουτιά» 20.000 ποδιών.

Ακολούθησαν ουρλιαχτά. Κάποιοι αγκάλιαζαν τους συνεπιβάτες τους και τους έλεγαν «αντίο» αφού πίστευαν ότι το αεροσκάφος έπεφτε ακυβέρνητο. Το βίντεο μέσα από την καμπίνα των επιβατών είναι ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε καθώς έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου με ένα άτομο να φωνάζει «πέστε κάτω, πέστε κάτω».

Κάποια στιγμή οι πιλότοι , όταν το αεροσκάφος έφτασε σε ύψος που να είναι ελεγχόμενο από πλευράς πίεσης, διόρθωσαν τη πορεία και λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψαν στο αεροδρόμιο του Πέρθ . Το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «τεχνικό θέμα» που υποχρέωσε τους πιλότους να επιστρέψουν στην Αυστραλία και ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία.

Ωστόσο χρειάζονται εξηγήσεις. Γιατί το A 320 έβγαλε ένδειξη χαμηλής πίεσης. Αυτό πρέπει να απαντηθεί άμεσα γιατί σαν αυτό το αεροσκάφος πετούν εκατοντάδες καθημερινά.Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: