Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 11 Δεκ 2017
 
 

Προβάδισμα του Μακρόν στο β’ γύρο έναντι της Λεπέν δείχνει νέα δημοσκόπηση

Κυριακή, 19 Μάρτιος 2017 - 17:44

-a Μέγεθος κειμένου +A

makron_10Ο Εμανουέλ Μακρόν επικρατεί άνετα, στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, έναντι της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Odoxa.

Ο κεντρώος υποψήφιος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι της ακροδεξιάς αντιπάλου του στον πρώτο γύρο, όμως κερδίζει άνετα τον δεύτερο γύρο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας εξασφαλίζει το 26,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου.

Αν και το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 0,5% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa για την πρόθεση ψήφου, ο Μακρόν εξακολουθεί να προηγείται της Λεπέν που συγκεντρώνει 26%.

Ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν διατηρεί αμετάβλητο το ποσοστό του σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, στο 19%, ποσοστό που τον αποκλείει από τον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο τη Λεπέν με ποσοστό 64%,  έναντι 36% της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: