Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Οκτ 2021
Πολιτισμός

Πρώτες Βοήθειες για το Μυαλό του Παιδιού σας: Της θεραπεύτριας Alicia Eaton από τις  εκδόσεις Διόπτρα

 Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη 

Το βιβλίο Πρώτες βοήθειες για το μυαλό του παιδιού σας της Alicia Eaton,  θεραπεύτριας με περισσότερα από 15 χρόνια πείρας στη συναισθηματική υποστήριξη παιδιών, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους γονείς, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποβάλουν το άγχος. 

Περιγραφή

Ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από άγχος αυξάνεται συνεχώς και οι περισσότεροι γονείς παραδέχονται ότι είναι απροετοίμαστοι όσον αφορά την υποστήριξη της συναισθηματικής υγείας των παιδιών τους.

Μας εξηγεί ότι, όπως σχεδόν όλα τα παιδιά θα κάνουν ένα καρούμπαλο ή μία μελανιά, είναι απόλυτα φυσιολογικό να αποκτήσουν και κάποια εσωτερικά τραύματα, με τη μορφή του άγχους και της ανησυχίας. Αν μάθουν να τα αντιμετωπίζουν άμεσα, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να μετατραπούν σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.

Είτε το παιδί σας φοβάται τα σκυλιά, τις αράχνες, τον οδοντίατρο ή τις ενέσεις είτε δυσκολεύεται στο σχολείο, πάνω στη σκηνή σε μια παράσταση ή να κοιμηθεί το βράδυ, σ’ αυτό το βιβλίο θα βρείτε όλες τις απλές λύσεις που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός.

Γιατί, όταν το παιδί σας είναι χαρούμενο, η δική σας χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη!

Συχνά ακούμε ότι τα σημερινά παιδιά είναι περισσότερο αγχωμένα από τις προηγούμενες γενιές. Μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με ανησυχητικές ειδήσεις για την απειλή της τρομοκρατίας ή την κλιματική αλλαγή, ατελείωτες εξετάσεις στο σχολείο και διαδικτυακό εκφοβισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – όλα αυτά συμβάλλουν σε μια αυξανόμενη αίσθηση άγχους. Και τελικά, αυτό ακριβώς το άγχος είναι πλέον βασική αιτία άγχους για τους ίδιους τους γονείς.

Είπαν για το βιβλίο

Η Alicia έχει ένα πραγματικό χάρισμα να επικοινωνεί σύνθετες ιδέες με τρόπο που τις κάνει απλές και εύκολα εφαρμόσιμες στην καθημερινότητά σας. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη δουλειά της.

MICHAEL NEILL, Κορυφαίος coach, συγγραφέας 

Η συγγραφέας

Η Alicia Eaton είναι καταξιωμένη θεραπεύτρια με ειδίκευση στη συναισθηματική υποστήριξη των παιδιών. Οι γνώσεις ψυχολογίας σε συνδυασμό με την πρακτική γονεϊκή συμβουλευτική την καθιστούν πρώτη επιλογή από τους γονείς που αναζητούν βοήθεια για τα προβλήματα των παιδιών τους. Από άγχος, φόβους και φοβίες μέχρι την ονυχοφαγία και τη νυχτερινή ενούρηση και τα προβλήματα ύπνου, η Alicia βοηθάει τους γονείς ώστε να βοηθήσουν με τη σειρά τους τα παιδιά τους. Ξεκινώντας ως μοντεσσοριανή δασκάλα, διηύθυνε το δικό της σχολείο για πέντε χρόνια και εν συνεχεία εκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Anna Freud. Αμέσως μετά πιστοποιήθηκε ως ψυχοθεραπεύτρια και υπνοθεραπεύτρια και ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκε στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό με τον Paul Mackenna και τον βοήθησε στα σεμινάριά του για περισσότερα από επτά χρόνια.

ISBN: 978-960-653-425-6, Ξενόγλωσσος Τίτλος: First aid for your child’s mind, Μεταφραστής: Σοφία Ανδρεοπούλου, Ημερομηνία έκδοσης: 22/09/2021, Αριθμός σελίδων: 296, Χώρα προέλευσης: Ηνωμένο Βασίλειο, Τιμή βιβλίου: 14.35€, Τιμή e-book: 8.99 €

 

Related posts