Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Μαΐ 2019
Αεροπορικά νέα

Πρόσβαση στα ακριτικά νησιά – Αεροπορικά εισιτήρια φθηνότερα από τα καράβια

 

Sky-Express-111-2-400x219

Περικλής-Χαλάτσης1Του Πέρη Χαλάτση

‘Όταν γίνονται επιχειρηματικές κινήσεις που εκτός των άλλων προσφέρουν κίνητρα και στους κατοίκους των ακριτικών  νησιών -που συνήθως όλοι τους ξεχνούν- τότε πρέπει να το  επικροτήσουμε.

Η  Sky Express είναι μια ελληνική αεροπορική αεροπορία που πρόσφατα βραβεύτηκε, για 2η  συνεχόμενη χρονιά, ως η «Ταχύτερα Αναπτυσσόμενη Αεροπορική Εταιρεία». Έχει ακόμη  βραβευτεί από τον επίσημο ευρωπαϊκό σύνδεσμο περιφερειακών αερομεταφορέων (European Regional Airlines Association) και ως η «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία».

Δεν έχουν  όμως τόσο σημασία οι βραβεύσεις. Σημασία έχουν οι ενέργειες που γίνονται από αυτή την εταιρία , όχι μόνο για να εξυπηρετηθούν οι  επιβάτες που προτιμούν τα νησιά στις άγονες γραμμές, αλλά για να διευκολυνθούν οι κάτοικοι αυτών   των νησιών που τους χειμερινούς μήνες όλοι τους ξεχνούν. Γιατί εκτός από το γεγονός ότι έχουν εύκολη πλέον πρόσβαση με την Αθήνα , στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν και λιγότερα έξοδα από το ναυτιλιακό ναύλο. Και φυσικά είναι άλλο να ταξιδεύεις στη θάλασσα 12 ώρες και άλλο να κάνεις μια πτήση 40 λεπτών με λιγότερα χρήματα.

ATR103Σύμμαχος αυτής της προσπάθειας είναι φυσικά και ο  Διεθνής  Αερολιμένας Αθηνών που με τον τρόπο του επιβραβεύει τις προσπάθειες της ελληνικής αεροπορικής εταιρίας.

Στη συνέντευξη που έδωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος  της Sky Express ,κ. Νίκη Καραγκουλέ-Καραγεώργου, είπε ότι :

«Το 2016 ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για τη Sky Express, καθώς επενδύσαμε στην Ελλάδα, αναπτύξαμε το δίκτυο μας με νέους προορισμούς και διαθέτουμε πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού, μεγαλώσαμε και ανανεώσαμε το στόλο μας, εξασφαλίσαμε την παρουσία μας σε όλα τα κανάλια πώλησης παγκοσμίως και διπλασιάσαμε την επιβατική μας κίνηση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούμε».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος  αναφέρθηκε στις κινήσεις  που έκανε η εταιρία για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού, ακόμα και στις άγονες γραμμές. Και όπως είπε αυτό συνέβαλε στην πολύ σημαντική μείωση των δαπανών του Δημοσίου για τις επιδοτήσεις. Κατά συνέπεια  επέφερε καλύτερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες για τους επιβάτες.

Είναι πολλά τα νησιά με μικρά αεροδρόμια. Και τα αεροσκάφη ATR που διαθέτει η εταιρία μπορούν να απογειώνονται και προσγειώνονται με ασφάλεια  σε μικρούς αεροδιαδρόμους.

Αυτό θα βοηθήσει και τους καλοκαιρινούς μήνες στην ανάπτυξη του τουρισμού. Οι τιμές είναι χαμηλές. Βέβαια κυμαίνονται ανάλογα  τον  προορισμό  και την περίοδο. Αυτοί όμως που πάντα έχουν μειωμένες τιμές, ανεξαρτήτου περιόδου είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Η Sky Express, έχει προσθέσει τον τελευταίο χρόνο 18 νέους προορισμούς στο ήδη διευρυμένο δίκτυο της και εξυπηρετεί 9 γραμμές σε αποκλειστικότητα.

Πίσω από την αεροπορική εταιρία  που έχει έδρα την Κρήτη βρίσκεται ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Γρύλος. Οι κινήσεις που κάνει είναι έξυπνες. Και αυτό φαίνεται από τις συνεργασίες με τις ξένες αεροπορικές εταιρίες για πτήσεις με κοινό κωδικό (code share agreements) με διεθνείς αερομεταφορείς, όπως αυτή που υπέγραψε πρόσφατα με τη Germania.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκη Καραγκουλέ-Καραγεώργου, αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα έρχονται  και νέες συνεργασίες.

Ποιος είναι ο στόλος της Sky Express

Ο στόλος της Sky Express αποτελείται κυρίως από αεροσκάφη τύπου ATR, 48 και 70 θέσεων, τα οποία είναι τα πλέον κατάλληλα για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Έχουν δύο σειρές καθισμάτων για μεγαλύτερη άνεση.

Από αριστερά ο κ. Θεόδωρος Κροκίδας, Πρόεδρος ΔΣ, Sky Express, η κ. Βασιλική Χρηστίδη, Γενική Διευθύντρια Ομίλου AviaReps, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η κ. Νίκη Καραγκουλέ - Καραγεώργου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Sky Express και ο κ. Ιωάννης Λιδάκης, Εμπορικός Διευθυντής, Sky Express.
Από αριστερά ο κ. Θεόδωρος Κροκίδας, Πρόεδρος ΔΣ, Sky Express, η κ. Βασιλική Χρηστίδη, Γενική Διευθύντρια Ομίλου AviaReps, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η κ. Νίκη Καραγκουλέ – Καραγεώργου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Sky Express και ο κ. Ιωάννης Λιδάκης, Εμπορικός Διευθυντής, Sky Express.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η κ. Νίκη Καραγκουλέ-Καραγεώργου στο θέμα της εμπειρίας του προσωπικού της εταιρείας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δύο άρτια καταρτισμένες ομάδες συντήρησης παρέχουν τεχνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα στα αεροσκάφη της εταιρείας. Τα πληρώματα μας αποτελούνται από πολύ έμπειρα στελέχη τα οποία διαθέτουν πολλές ώρες πτητικής προϋπηρεσίας, γνωρίζουν καλά τα ελληνικά αεροδρόμια ενώ υπόκεινται σε διαρκείς και εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις».

PB299503_1Τι προσφέρει η Sky Express

Η εμπειρία της πτήσης με τη Sky Express αρχίζει από το έδαφος.  Οι επιβάτες της  απολαμβάνουν και τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία. Δηλαδή όλοι  οι επιβάτες που ταξιδεύουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  ανεξαρτήτου προορισμού, μπορούν να έχουν  ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση  στο  σαλόνι διακεκριμένης θέσης (Business Lounge) του αεροδρομίου. Με αυτό τον τρόπο σταματάει το κυνήγι των μιλίων για αναβάθμιση θέσης.

Ακόμη και στους ποιο χαμηλούς ναύλους δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση ούτε για την  χειραποσκευή αλλά ούτε και για την  κύρια αποσκευή .

Ιδιαίτερης αποδοχής απολαμβάνει και η υπηρεσία «Island Hopping» της Sky Express που δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να ταξιδέψουν γρήγορα και άνετα σε κοντινούς προορισμούς, ακόμα και με ημερήσιες εκδρομές, εξερευνώντας τουλάχιστον έναν ακόμη προορισμό από τα όμορφα νησιά μας.

Sky-ExpressΗ Sky Express δείχνει πολύ συχνά το κοινωνικό της πρόσωπο, στηρίζοντας προσπάθειες όπως η εθελοντική αιμοδοσία και κάνοντας δωρεές όπως αυτή των απινιδωτών στα αεροδρόμια της Ικαρίας και της Καρπάθου και του ιατρικού εξοπλισμού στην Axion Hellas. Επίσης, στο πλαίσιο της στήριξης των προορισμών που εξυπηρετεί η Sky Express, προσφέρει ειδικές εκπτώσεις στους μόνιμους κατοίκους τους, προκειμένου να τους διευκολύνει στις μετακινήσεις τους.

Στη συνέντευξη τονίσθηκε ότι η  Sky Express, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι η Νο.1 εταιρεία στην Ελλάδα όσον αφορά την έγκαιρη αναχώρηση πτήσεων και έχει συμβάλλει στην αύξηση της επιβατικής κίνησης στους προορισμούς που εξυπηρετεί.

Η  κ. Καραγκουλέ-Καραγεώργου αναφέρθηκε και στους στόχους της εταιρίας για το 2017: «Το 2017 θα έχουμε 80% αύξηση στις προγραμματισμένες πτήσεις, οι οποίες θα φτάσουν τις 14.600 και θα διπλασιάσουμε τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων οι οποίες θα είναι 750.000. Στόχος μας για το 2017 είναι να τριπλασιάσουμε την επιβατική μας κίνηση και να φτάσουμε τους 500.000 επιβάτες».

Από την πλευρά της, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνoύς Αερολιμένα Αθηνών, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην αρχή, είπε:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με τη συνολική αναπτυξιακή πορεία της Sky Express, η οποία επεκτείνει το δίκτυό της και αυτή τη θερινή περίοδο προσθέτοντας στις υφιστάμενες συνδέσεις της νέους προορισμούς και επιλογές για το ταξιδιωτικό κοινό στην Ελλάδα.

Από την πλευρά μας, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την εταιρεία στα αναπτυξιακά σχέδιά της και ευχόμαστε η παρουσία της στην αγορά μας να είναι πάντα επιτυχημένη.»

 

Related posts